IBM LENOVO T60-Fan error

notebooky Lenovo (IBM, ThinkPad, Lenovo 3000) a vše kolem
Raistlincz

IBM LENOVO T60-Fan error

Příspěvekod Raistlincz » 16 zář 2009 11:49

Včera dostal notebuk ránu,sice malou,ale dostal.
Začala se v levym horním horu objevovat hláška FAN ERROR což jsem se dočetl,že přestal fungovat větrák.
Sice jinak notebuk funguje bez problému-pokud ho mám na baterce,funguje i bez problému pokud baterku vyndám a je v síti,ale pokud je v noťasu baterka a dám ho do sítě tak se skoro okamžitě vypne.

1)Je možný ho poškodit když ho ted budu i tak normálně používat?

2)Je možný to dát někam opravit?Kde v Brně by to dali nejlíp do kupy?

3)Je možný že byl větrák už poškozenej už předtim?Popsanej problém s přehřátim a vypnutim byl už předtim,stačilo třebas jen hrát 1-2 hodiny hrát i nějakou starou hru a byl konec.Dělalo to jen u hraní her.

4)A je možný že mi to zahřejvání zničilo baterku?

jirip
občas něco napíše

Příspěvekod jirip » 25 zář 2009 03:33

Ad 1/ poškodit se může

Ad 2/ Servisy najdeš zde http://www-05.ibm.com/cz/partners/sp01.html

Ad 3/ Asi ano. Podle Tvého popisu to tak vypadá. Pravděpodobně se točil pomaleji než měl a nestíhal dostatečně chladit.

Ad 4/ Je to možné, ale myslím, že to není důvod chování Tvého notebooku a že máš možná baterku v pořádku.

To vypínání při vložené baterce a připojené sítí nasvědčuje tomu, že součet tepla od procesoru, grafické karty a nabíjející se baterie už špatný ventilátor neuchladí. Baterka se při nabíjení dost zahřívá.

Určitě si nech v servisu vyměnit ventilátor a až bude ventilátor fungovat, tak řeš baterku.
ThinkPad R61 - 15,4"(1680x1050), C2D T8100/4GB/Quadro NVS 140m/DVDmulti(GMA-4082N-Y), OCZ Vertex120GB, UltraBay HDD adapter, 2x Seagate 7200.2 (200GB), Advanced Mini Dock, eSATA ExpressCard, Win7_x64, WinXP

Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“