Závada vznikla tak, že jsem na notesu normálně pracoval (Internet plus mail..), pak se najednou obraz rozsypal a po chvilce naskočila modrá smrt ale byla taky taková překrytá artefakty. Mám dojem, že ve chvíli, kdy se to stalo se venku zablesklo..ale v kanclu se nikomu nic jinýho nestalo, a to tu běží x počítačů, notesů a LCD monitorů. Pokračuju - po restartu už se nezobrazí vůbec nic ale displej je zřejmě napájen protože když nbotes uplně vypnu a zapnu, displej jakoby ztmavne a podsvícení běží - je tedy živý. Dále to vypadá, že PC jako takový funguje a win nabíhají, protože jede disk, reaguje caps lock a i třeba thinklight jede, když zmačknu tl. vypnutí, notes se po krátkém hrabání na HDD korektně vypne. Zkusil jsem externí monitor a nic. Všechno to vypadá na to, že se nějak odporoučela grafika..achjo, zřejmě ani nemá smysl vzhledem k ceně jí nechat měnit, popř. si myslím že nepomůže ani reflow.
Už se mi dříve na tomto notesu stala závada, že 3x pípnul a nic, tehdy jsem zkusil reflow horkovzduškou a povedlo se - notes doteď běžel další asi půlrok. Teď mi ale přijde, že to nemá smysl, protože je čip poškozený uvnitř... Co doporučujete, notes mám již několik let a mnoc jsem si ho oblíbil, rozhodně se ho nechci vzdát ..

Díky za případné rady a tipy

MSI GT62VR: i7 7820hk, GTX 1070, 16GB RAM, 1TB M.2 SSD PCEx4, 2TB SATA Spinpoint M9T
past: MSI GT60 na prodej, Lenovo T61p, Acer Aspire 5112, FSC Lifebook X series (PIII 800), Compaq Presario 1240 (PI 166MMX)