nejdřív bych Vás chtěl poprosit o skoro polopatické odpovědi, po tom co jsem si tu přečetl pár témat si připadám jak mimozeměťan

Loni v září jsem si koupil Tp E530 za cca 21k s tím, že jako chudý student chci mít alespoň jednu lepší věc než čínskou polívku, jenže už se blíží výročí ročního provozu a moje depka z tohohle notebooku se čím dál více prohlubuje... Prostě - v životě jsem neviděl CPU pod 50%, NIKDY ! Říkal jsem si že je to asi správně a potřebuje to prostě jenom sppoustu věcí aby to běhalo samo o sobě, jenže když k tomu přidám prohlížeč (teď už Chrome), tak jsem na zhruba 60 - 70% CPU, což mi na čtyřjádro přijde docela dost, ale jak říkám moc se v tom neorientuju. Nejvíc me dorazilo když jsem to říkal kamarádovi co má 5 let starý ntbk a s filmem a prohlížečem mu to lítá na krásných 20 %... Osobně si myslím že za to můžou všechny ty serepetičky od Lenova, co všechno rádoby ovládaj, jenže jich je zpuštěných 120 procesů+ ihned po zapnutí... Zavirovaný by to být nemělo... Jestli s tim máte někdo zkušenosti nebo nápady jak by se to dalo trochu zrychlit podělte se prosím jinak už se z toho asi podělám

Předem díky za Váš čas a odpovědi