Notebook hardware control
Notebook hardware control
Funguje někomu na toshibě NHC? Tada plnohodnotně já tam nemůžu skoro nic měnit. Potřeboval bych hlavně ztišit notebook protože pořád se zapíná ventilátor i když nic nedělám nebo aspoň zvýšit hranici teploty při které se zapíná protože 45 se mi zdá ještě dost málo na to aby pořád zapínal větrák.
Toshiba Satellite A200 1SI C2D T5550 1.8 GHz, 2 GB RAM DDR2, 160 GB HDD, ATI HD2600 256MB, Vista Home Premium SP1
Re: Notebook hardware control
Mám stejnou sestavu jako ty a taky mně to neskutečně vytáčí. Koupil jsem si tenhle notebook, protože v recenzích psali a velmi tichém stroji. To že se větrák neustále rozjíždí a zastavuje (každých pár desítek sekund) je mnohem horší, než kdyby jel pomalu a pořád.
Vyzkoušel jsem SpeedFan, NHCčko, undervoltage a nepomahá vubec nic. Profily napájení ve Vistě jsou naprosto k ničemu, větrák se zapíná naprosto bez ohledu na nastavený profil.
Nevím, jestli by pomohlo tam hodit místo Vist XP, ty by možná nezatěžovaly tolik HW a teplota by nenutila větrák stále rozbíhat, ale nevím.
Pokud by někdo přišel na řešení, byl bych moc vděčný, protože jinak jsem s tím notebookem moc spokojený ....
Vyzkoušel jsem SpeedFan, NHCčko, undervoltage a nepomahá vubec nic. Profily napájení ve Vistě jsou naprosto k ničemu, větrák se zapíná naprosto bez ohledu na nastavený profil.
Nevím, jestli by pomohlo tam hodit místo Vist XP, ty by možná nezatěžovaly tolik HW a teplota by nenutila větrák stále rozbíhat, ale nevím.
Pokud by někdo přišel na řešení, byl bych moc vděčný, protože jinak jsem s tím notebookem moc spokojený ....
Trochu sem snížil hlučnost programem RightMark CPU utility kde jsem snížil napětí procesoru a tím i jeho teplotu a už to není tak hrozny ale pořád to není ono ale zlepšilo se to
Toshiba Satellite A200 1SI C2D T5550 1.8 GHz, 2 GB RAM DDR2, 160 GB HDD, ATI HD2600 256MB, Vista Home Premium SP1
ahoj,
mam tez stejny model a mam tam XPcka. Bohuzel i na tomto OS si vetrak fani kdy se mu zachce. Taky hledam jak by to slo resit a jakmile to najdu, dam to sem.
mam tez stejny model a mam tam XPcka. Bohuzel i na tomto OS si vetrak fani kdy se mu zachce. Taky hledam jak by to slo resit a jakmile to najdu, dam to sem.
TOSHIBA Satellite A200-1SI, Intel® Core™ 2 Duo T5550, 1.83GHz, 2048MB RAM, Mobility Radeon™ HD 2600, 160GB 5400 ot./min. HDD, 15.4" 1280x800 WXGA+ TFT, Win XP - SP2 /// Dicota BacPac Element 15.4“ olivove zeleny
weller píše:Trochu sem snížil hlučnost programem RightMark CPU utility kde jsem snížil napětí procesoru a tím i jeho teplotu a už to není tak hrozny ale pořád to není ono ale zlepšilo se to
Nejlepší by bylo roztočit ten větrák napořád, třeba jen na 1000 - 1500 otáček. Když sleduju tu teplotu, tak když dosáhne 50° C větrák se roztočí a zchladí to na nějakých 45-46°, pak se zastaví .... teplota pak znova stoupá k 50ti a pořád dokola
Nenašel jsem žádný soft, kterým by šlo ten větrák ovládat
TOSHIBA Satellite A200-1SI T5550/ 2GB/ 160GB/ ATI/ 15.4''/ BT/ webcam/ Vista Premium
indianek píše:ahoj,
Je to taky tak časté to rozjížění/zastavování (cca každých pár desítek vteřin)?
TOSHIBA Satellite A200-1SI T5550/ 2GB/ 160GB/ ATI/ 15.4''/ BT/ webcam/ Vista Premium
Bohuzel a to dokonce i pokud na nem nic nedelam. Resp. pokud neco delam, je zapinani a vypinani castejsi, v podstate stejne jak jsi psal.
Zkousel jsem taky SpeedFun ale nenasel ani jeden vetracek (ten programek nezna to Satelliti cidlo teploty - bohuzel se mi ani nepodarilo zatim zjistit, jaky je to vlastne typ).
Takze taky zatim hledam jak to resit.
Zkousel jsem taky SpeedFun ale nenasel ani jeden vetracek (ten programek nezna to Satelliti cidlo teploty - bohuzel se mi ani nepodarilo zatim zjistit, jaky je to vlastne typ).
Takze taky zatim hledam jak to resit.
TOSHIBA Satellite A200-1SI, Intel® Core™ 2 Duo T5550, 1.83GHz, 2048MB RAM, Mobility Radeon™ HD 2600, 160GB 5400 ot./min. HDD, 15.4" 1280x800 WXGA+ TFT, Win XP - SP2 /// Dicota BacPac Element 15.4“ olivove zeleny
-
- píše často
Zpět na „notebooky Dynabook (dříve Toshiba)“