Dell Inspiron 1525 zkušenosti

notebooky DELL (Precision, Latitude, Inspiron) a vše kolem nich
alfah4ns
guru
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 25 kvě 2008 15:42

a ani k latitude ne
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Camo
guru
Příspěvky: 1518
Registrován: 20 čer 2007 16:40

Příspěvekod Camo » 25 kvě 2008 16:01

tak to je zajímavý :shock:
XPS 1330 with LED
Camo=kamil2268

TomZ
píše často
Příspěvky: 181
Registrován: 25 zář 2006 17:11
Bydliště: PRG - u pocitace

Příspěvekod TomZ » 25 kvě 2008 21:17

2cubic: diky za odpovedi.
Forget the past, the future is now, the present`s gone..

fila

Tři otázky

Příspěvekod fila » 10 čer 2008 10:33

Zdravím, tento kousek mi minulý týden přišel. Přes menší obtíže se mi na něm podařili rozběhat xp a zdá se, že téměř vše funguje. Nicméně mám tři otázky:
1) dá se někde sehnat Audigy MB pro xp a bude fungovat s vistovým klíčem? Přečetl jsem o tom x zahraničních fór, ale to co popisovali, nefunguje.

2) mám nastaveno na tlačíto zapínání/vypínání režim spánku, ale fungujeme mi to jen, když jedu na baterku, na síti to nefunguje. Nechápu, na starém Ntb mi to fungovalo oboje a Win mám stejné. Může tam dělat bordel ten dellácký prográmek,

3) koukal jsem, že lze v nastavení wifi nastavit, aby to šupátko na boku zapínalo a vypínalo pouze wifi, bluetooth zůstává potom stále zapnutý. Neexistuje nějaký fígl, jak ho vypínat a zapínat. Při instalaci ovladačů to tam psalo nějakou klávesovou zkratku, ale na nic jsem zatím nepřišel.


Jinak jsem zatím spokojen, hlavně s výdrží. Na 6článkovou baterii mi při wordu jede 3,5 hodiny a na 9článkovou co byla v promo akci k tomu jede cca 5 hodin.

Camo
guru
Příspěvky: 1518
Registrován: 20 čer 2007 16:40

Příspěvekod Camo » 12 čer 2008 14:22

3) dá se to nastavit v biosu, je to hned poslední kolonka
XPS 1330 with LED

Camo=kamil2268

fila

bios

Příspěvekod fila » 14 čer 2008 11:29

Hmm, tam se dá ale nastavit to samý jako ve win, buďto to ovládá jedno, nebo druhé, nebo oboje zaráz. Já bych potřeboval wifi ovládat šupátkem a bluetooth zapínat nějakou klávesovou zkratkou. Ale to asi nepůjde. Ten řežim spánku sem tam funguje, ale někdy mi to hodí hlášku, že mám nedostatek prostředků a hned se to přenastaví na úsporný režim. :(

Camo
guru
Příspěvky: 1518
Registrován: 20 čer 2007 16:40

Příspěvekod Camo » 14 čer 2008 19:26

v ovládacích panelech jde bluetooth normálně vypnout a zapnout...
XPS 1330 with LED

Camo=kamil2268

Pacient
občas něco napíše
Příspěvky: 6
Registrován: 01 bře 2008 00:54

Re: bios

Příspěvekod Pacient » 31 črc 2008 00:08

fila píše:Ten řežim spánku sem tam funguje, ale někdy mi to hodí hlášku, že mám nedostatek prostředků a hned se to přenastaví na úsporný režim. :(

Na toto existuje minioprava do win xp, najdes ji googlem podle popisu nebo nazvu te chyby ve win.

gabriel31337
občas něco napíše
Příspěvky: 27
Registrován: 17 říj 2008 15:07

Příspěvekod gabriel31337 » 21 říj 2008 13:23

Camo píše:adapter k Inspironu nemá zem? já mám k xps v adaptéru i zem :?


Zalezi co si objednas za adapter, adapter k mojmu Inspironu 1525 bol objednany ako 3 pin, takze ma normalne aj zem.
DELL XPS M1530 - Intel Core2Duo T9300 2.5 GHz, 8 GB RAM, nVidia GeForce Go 8600M GT, 15.4" WSXGA+ 1680x1050, 128 GB SSD + 1TB HDD, Windows 7 Professional 64bit, 4Yr NBD CompleteCare Support, ... and finally DEAD :-/

TomZ
píše často
Příspěvky: 181
Registrován: 25 zář 2006 17:11
Bydliště: PRG - u pocitace

Příspěvekod TomZ » 22 říj 2008 10:44

O vikendu budu istalovat XP na 1525ku (nasel jsem 2navody tak to dle toho zkusim) a pak napisu nejake poznatky..
Forget the past, the future is now, the present`s gone..

TomZ
píše často
Příspěvky: 181
Registrován: 25 zář 2006 17:11
Bydliště: PRG - u pocitace

Příspěvekod TomZ » 24 říj 2008 23:09

Zda se mi, ze nejde vypnout LEDka u webcam. Kdyz je webcam zapnuta, tak to hrozne sviti do oci.. jde s tim neco udelat - vypnout? (nebyl cas si s tim hrat).

a jeste neco. LED nabijeni. Kdyz se nabiji baterka, tak blika, nebo az kdyz se blizi 100% nabiti, tak blika? nejak jsem to jeste nevysledoval

Takze strucny popis Downgrade na XP (treba nekomu pomuze)
1/Stahnul jsem si snad vsechny potrebne ovladace (hlavne SATA driver)
http://thepiratebay.org/torrent/4165892 ... piron_1525
2/pomoci nLite jsem je dal na instalacni disk to co jsem stahl vyse
http://news.softpedia.com/news/Install- ... 7807.shtml
3/ Udelal jsem si bootovaci cd s instalaci
http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=297
4/ nabootoval, nainstaloval
5/ ctyri zarizeni po instalaci hlasily chybu (ve spravci zarizeni vykricnik)
-sitovka, zvukovka, usb a jeste neco..
stahnul jsem odsud
http://www.laptops-drivers.com/dell-lap ... vista.html
6/ pak uz jen nejaky ty featury jako aby ukazoval, ze menim hlasitost atp. - quick set..

No a snad to je vse

EDIT: musim rict, ze oproti Dell Insp 6400 se mnohem casteji zapina vetracek-je teplejsi...
Forget the past, the future is now, the present`s gone..

TomZ
píše často
Příspěvky: 181
Registrován: 25 zář 2006 17:11
Bydliště: PRG - u pocitace

Příspěvekod TomZ » 25 říj 2008 22:12

Tak jediny co jsem nerozchodil jsou media tlacitka + itunes. ale to asi neni chyba win.. tezko rict
Forget the past, the future is now, the present`s gone..

fila

ovladače

Příspěvekod fila » 26 říj 2008 19:57

Já jsem použil většinu ovladačů z Inspiron 1520 http://support.euro.dell.com/support/do ... &TabIndex=
Media tlačítka mi fungují, ale už jsi nepamatují co jsem na to použil. Každopádně pod winamp jsem musel přiinstalovat utilitu, aby fungovalo, ale to je asi u všech Dellů.

TomZ
píše často
Příspěvky: 181
Registrován: 25 zář 2006 17:11
Bydliště: PRG - u pocitace

Příspěvekod TomZ » 26 říj 2008 20:28

Me taky media funguji, jen s ITunes nesly. Ale to neni problem win XP + insp ale itunes. - je potreba Media plugin..
Forget the past, the future is now, the present`s gone..

fila

webka

Příspěvekod fila » 26 říj 2008 20:31

Aha. Každopádně kdybys přišel na to jak pořešit tu webku, tak dej vědět. Mě se někde úplně zblázní a začne se sama pouštět...většinou pak pomůže restart, ale štve mě to.


Zpět na „notebooky DELL“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 hostů