acer aspire 5720Z -po rezimu spanku se vypne

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
callie

acer aspire 5720Z -po rezimu spanku se vypne

Příspěvekod callie » 30 črc 2008 20:49

mam problem, koukala jsem na forum a vsude se pise ze je to biosem atd... ale ja se v biosu nevyznam.. notebook normalne funguje a kdyz ho zaklapnu nebo u nej dlouho nejsem a on spadne do rezimu spanku, tak se mi po zapnuti prehreje a vypne protoze nevetra...uz ho mam 4 mesice a neche se mi zase vsechno preinstalovavat a reklamovat.. neni nejake jine reseni prosiim? dekuju :))) :)

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 30 črc 2008 21:54

No pri update BIOSu nemusis nic preinstalovavat ani nic podobne. Kratky postup:

1. Stiahnes si najnovsi bios zo stranok vyrobcu pre tvoj notebook
2. Rozbalis stiahnuty *.exe subor
3. Spustis *.exe subor
4. Potvrdis ze chces pokracovat
5. Zacne sa instalacia (trva to par sekund - tak do 2min) - notebook sa po nej vypne
6. Zapnes notebook a je hotovo

:wink:

callie

pomoc

Příspěvekod callie » 30 črc 2008 23:20

tak jsem sla na stranku acer.com... nasla jsem si nejnovejsi bios... ale ja mam 5720Z a tam byl jen 5720... no tak jse mto nainstalovala...pocitac se mi vypl..tak sjem ho zapla a uz nemuze nabehnout.. objevi se nejaka zprava na modry obrazovce ale okamzite zmizi a pak se tam objevi ze nejspsi doslo ke zmene softwaru nebo hardwaru mam vlozit instalacni disk atd... a dole je nozovy rezim, spustit obvyklym zpusobem a nebo posledni znama konfigurace a ani ejdno nejde:( prosim co ted:((((

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 31 črc 2008 23:06

Tak to je teda divne. Stiahla si si skutocne bios pre tvoj model? Aspire 5720? Nebolo to nahodou pre TravelMate?

Posledna verzia biosu co je pre Aspire 5720 je 1.42 - tu mam aj ja a vsetko prebehlo v poriadku :roll:

Skus vybrat a opat nasadit baterku (samozrejme, ze predtym ho vypni a aj vyber zo siete). Mozno to pomoze. ak nie bude mozno treba resetnut bios...

callie

vyreseno

Příspěvekod callie » 01 srp 2008 10:42

preinstalovala jsem windows....a uz mi to jde a i vetrak vetra :)))....

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 01 srp 2008 23:59

Tak to potom bola divna porucha. No hlavne, ze vsetko ide ako ma :P

Ballnazzar
občas něco napíše

Příspěvekod Ballnazzar » 02 srp 2008 08:18

to nebyla zadna porucha. ty windowsy sis preinstalovala uplne zbytecne.
problem si mela ten ze pote co jsi updatovala bios tak se ti zmenilo nastaveni v biosu na default toho noveho.
a v nem mas moznost u serial ATA radice nastavit budto AHCI (default) nebo IDE mod (kterej si tam na 99% predtim mela).
AHCI mod podporuje vsecky vymozenosti SATA 2 (jako hotswap a NCQ)
IDE mod jen emuluje radic jako kdyby to byl IDE radic a ne SATA

mno a protoze byly windowsy nainstalovany na IDE modu tak ti to hodilo ten bluescreen kdyz jse ti to preplo na AHCI

callie

dekuji

Příspěvekod callie » 02 srp 2008 10:17

ty jo...dekuju za odpoved co mi konecne neco rekne... tak sem si aspon procvicila instalovani ze:D.. a ted uz bude vse behat jak ma? .... aspon vim co s tim priste :) dekuju moc 8)

Ballnazzar
občas něco napíše

Re: dekuji

Příspěvekod Ballnazzar » 02 srp 2008 10:31

callie píše:ty jo...dekuju za odpoved co mi konecne neco rekne... tak sem si aspon procvicila instalovani ze:D.. a ted uz bude vse behat jak ma? .... aspon vim co s tim priste :) dekuju moc 8)

mno z toho co sem si tu precetl, tak myslim ze tvuj problem byl ten ze kdyz jsi to uspala tak se po probuzeni ventilator nespustil -> notebook se ti prehral a pote se vypnul.

tato chyba je zpusobena spatnym biosem respektive spatnym nastavenim kdy a jak se ma zapinat ventilator. stejny problem byl treba u 5315 (taky spatny bios)
pokud uz ta verze biosu ktery jsi tam nakopirovala ma tuto chybu opravenou tak by jsi uz zadne problemy mit nemela.

nicmene pokud ti chyba bude stale pretrvavat posli to do servisu....

callie

bios

Příspěvekod callie » 02 srp 2008 11:05

zda se,ze ten novy bios uz je ok.... asi trikrat uz jsem zavrela notebook a vetrak potom sel:) tak to nejspis opravili no:)

Zpět na „notebooky Acer“