acer 8920G-náhlý pokles FPS při hraní
zkus se podívat - ovládací panely,možnosti napájení,změnit nastavení plánu/u režimu,který používáš/,změnit pokročilé nastavení napájení,tam se podívej na "napájení USB" a "řízení spotřeby procesoru" při napájení ze sítě,jestli to máš na 100% a Bios,co si flashoval,čistě náhodou jsi tam nedal tu samou verzi,co tam byla?
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno
čím to měříš? Zkus alespoň dva programy,jestli to náhodou neměří špatně...dá se sejmout spodní dekl,abys viděl na chladící pipeline a mřížku u ventilátoru? Po pár měsících se zvykne usadit na mřížce dost velká vrstva něčěho z prachem,mělo by to být jen pár šroubků
Gogo píše:u tak silného procesoru snižovat napětí bude nesmysl/jak řekl Solitary/empowering nemá s regulací teploty nic společné,spíš bude chyby v Biosu a tam nastavených teplotách,k těm se ale nedostaneš,takže bys musel zkusit flashnout novou verzi,máš tam na výběr asi ze 4 verze,spolu s biosem stáhneš i Winphlash,flashuje se z Windows,takže nic moc složité,zadat cesty a chvilku čekat http://support.acer-euro.com/drivers/no ... 8920G.html
A kdo mluvil o tom, ze empowering dela neco s teplotou? Tahle utilitka strasne rada beha na pozadi a zatezuje procesor, kdyz ho potrebujes k jinym cinnostem (treba k hrani) tak to bylo myslene.
Jinak zkusil bych pres RMClock, NHC zkontrolovat nastavenou kritickou teplotu, jestli nahodou nepodtaktovava opravdu na tech 55˚C protoze je to jen blbe nastavene. Zadny prach ci tak to nebude, to by tam mel znatelne jinaci teploty. Vypada to ze problem je spise softwarovy
však ano,softwearový,nebuď taký netýkavý a nechytej za slovíčka,já jen že předtím tam RMclock nainstalovaný neměl,čím by měnil nastaveníJasný,že když ho má jen 14 dní,tak je znečištění nepravděpodobné a psal jsem o tom jen v souvislosti s tím,že by teplota mohla být špatně změřena-nebyl by to první případ...mě např.ukazuje HWMonitor teplotu jádra CPU 51°C a RM-CPU 38°C a to je dost velký rozdíl i když ne v kritických mezích
ještě by jsi mohl říct,kdy ti to začalo dělat? Jestli to dělá od začátku,tak to můžou být špatné ovladače,ale které,to by spíš mohl vědět Soli' /nevím,které konkrétně řídí činnosti kolem procesoru,jestli čipová sada od Intelu,nebo něco jiného/
no a jestli si odinstaloval empowering,mohly v registrech zústat nějaké záznamy "chránící procesor",stáhni si nový,tam kde byl ten Bios a zkus instalnout,je možné,že se to poprav
empowering technology framework a epower management
no a jestli si odinstaloval empowering,mohly v registrech zústat nějaké záznamy "chránící procesor",stáhni si nový,tam kde byl ten Bios a zkus instalnout,je možné,že se to poprav
empowering technology framework a epower management
To Lobotom:
1) Měl jsem naprosto stejný problém, pak jsem přehrál Visty Home Premium na Ultimate a obnovil jen drivery od Aceru. Problém zmizel. Moc dobře si pamatuju, že jsem musel třeba na půl hodiny vypnout NTB a pak teprve hrát crysis zase na plný výkon.
2) mám NTB Aspire 8930 v nejvyšší verzi(lepší graf. a CPU). Zajímalo by mě, kde bereš 50FPS. Můžeš udělat takový malý test? Předpokládám, že FPS měříš v DEVMODE. Nastav si rozlišení na 1280x720(jediné hratelné na 16:9 monitorech) a dej všechny detaily na "vysoké". Nahraj 1.uloženou hru(jsi před želvou) a řekni mi tvé FPS. Já mám 11-14 FPS když se tam pohybuju. Díky...
1) Měl jsem naprosto stejný problém, pak jsem přehrál Visty Home Premium na Ultimate a obnovil jen drivery od Aceru. Problém zmizel. Moc dobře si pamatuju, že jsem musel třeba na půl hodiny vypnout NTB a pak teprve hrát crysis zase na plný výkon.
2) mám NTB Aspire 8930 v nejvyšší verzi(lepší graf. a CPU). Zajímalo by mě, kde bereš 50FPS. Můžeš udělat takový malý test? Předpokládám, že FPS měříš v DEVMODE. Nastav si rozlišení na 1280x720(jediné hratelné na 16:9 monitorech) a dej všechny detaily na "vysoké". Nahraj 1.uloženou hru(jsi před želvou) a řekni mi tvé FPS. Já mám 11-14 FPS když se tam pohybuju. Díky...