ACER Aspire 5930G
Zdravim lidi ...
Rad bych se vas chtel zeptat .. tedy konkretne tech, co maji tenhle notebook uz nejakej ten cas, jestli jsou s nim spokojeni.
Rad bych si totiz tenhle notebook koupil, tak zistuji, jake s nim maj lidi skusenosti. Zajima mne hlavne jak je na tom konstrukce, zahrivani, jestli mate nejake zle skusenosti, nebo naopak, proste vsechny skusenosti o ktere by ste se podelili. Planuju si koupit notebook a chci vedet co kupuju, ne jenom vyhodit penize do necoho o cem nic nevim ...
predem moc dekuji ....
Rad bych se vas chtel zeptat .. tedy konkretne tech, co maji tenhle notebook uz nejakej ten cas, jestli jsou s nim spokojeni.
Rad bych si totiz tenhle notebook koupil, tak zistuji, jake s nim maj lidi skusenosti. Zajima mne hlavne jak je na tom konstrukce, zahrivani, jestli mate nejake zle skusenosti, nebo naopak, proste vsechny skusenosti o ktere by ste se podelili. Planuju si koupit notebook a chci vedet co kupuju, ne jenom vyhodit penize do necoho o cem nic nevim ...
predem moc dekuji ....
Spokojenost s 5930.
Mám tu slabší konfiguraci, ale s výkonem jsem spokojený. Tedy spíš vyjmenuju to, s čím spokojený nejsem )
1. Vista. Raději bych tam měl XP, ale mám teď pár rozdělaných věcí a tak zkoušku instalace odkládám.
2. Občas se dost zahřívá HDD. Povypínal jsem takové ty "nesmysly" ve Vistě, aby se moc netočil. Při hraní doma používám chladící podložku.
3. Malá citlivost pravého shiftu, ale to je kusová záležitost.
4. Modré světýlka co nejdou vypnout
Jinak hry běhají v pohodě a ty nejnovější v rozumném nastavení. Ventilátor je celkem dost tichý (oproti postaršímu Asusu co má v sobě vysavač a stejně se připéká CPU). Ke konstrukci zatím výhrady nemám, panty drží, nemají vůli, šasi celkem pevné, baterie na to co je uvnitř za jedlíka vydrží dlouho.
1. Vista. Raději bych tam měl XP, ale mám teď pár rozdělaných věcí a tak zkoušku instalace odkládám.
2. Občas se dost zahřívá HDD. Povypínal jsem takové ty "nesmysly" ve Vistě, aby se moc netočil. Při hraní doma používám chladící podložku.
3. Malá citlivost pravého shiftu, ale to je kusová záležitost.
4. Modré světýlka co nejdou vypnout
Jinak hry běhají v pohodě a ty nejnovější v rozumném nastavení. Ventilátor je celkem dost tichý (oproti postaršímu Asusu co má v sobě vysavač a stejně se připéká CPU). Ke konstrukci zatím výhrady nemám, panty drží, nemají vůli, šasi celkem pevné, baterie na to co je uvnitř za jedlíka vydrží dlouho.
Re: Spokojenost s 5930.
Můžete napsat co jste ve Vistě povypínal a jakou máte chladící podložku? Děkuji.
Můžete napsat co jste ve Vistě povypínal a jakou máte chladící podložku? Děkuji.
No tak konstrukce je překvapivě kvalitní. Zahřívání je myslím při téhle konfiguraci OK, když si koupís chladící podložku tak nemáš co řešit. Jedina zla zkusenost byla, kdyz jsem jednou zased k notebooku, při otevírání nějak moc vrzal tak ajsem ho prohlédnul a na zadní části (mezi panty pod monitorem) byly od sebe "rozlepeny" plasty. Jen jsem je k sobě zatlačil, cvaklo to a od te doby jsou zas hezky u seberavi2 píše:Zdravim lidi ...
predem moc dekuji ....
Pak mi vadí špatné verzikalni pozorovací úhly (černá snad není nikdy pořádně černá na celé ploše) a již zmíněné přehřívání.
Ale kdybych se měl teď vrátit o dva měsíce do minulosti, a znovu kupovat notebook, tak názor nezměním
Co vypnout ve Vistě.
Vše o tom co a jak vypnout pěkně popsané je tady: http://digitalne.stahuj.centrum.cz/sezn ... -1-dil/?xx[datum]=20500101/?xx[datum]=20500101
Notebooku neni skoro co vytknout, za tu cenu uzasny vykon i provedeni.Ta teplota na hdd sice neni idealni, maximalni co jsem zatim nameril byla 53 stupnu, ale stejne si poridim nejakou chladici podlozku protoze se na tom pracuje mnohem lepe kdyz je notas nakloneny.Jedine co me vadi jsou ty rezonujici plasty kdyz zvysite hlasitost.To vidim jako jediny vazny nedostatek protoze je to otravne kdyz sledujete film nebo serial a kazdou chvili vam to trha usi jak je zvuk zkresleny.
Naposledy upravil(a) Milo_cz dne 24 lis 2008 22:13, celkem upraveno 1 x.
Ked sa bavime o tych teplotach disku, kolko je asi bezpecna teplota na ten nas WD2500?
Mam totiz jednoduchu podlozku na dvihutie tela notebooku odkaz , ktora sice pomohla do takej miery,ze procesor pri hrach ma o 10 stupnov menej , ako ked bol book polozeny volne na stole,avsak disk stale pri beznej praci dosahuje teploty okolo 45 st C. Pri hrani ,alebo vysokej zatazi sa vysplha kludne az na 53-55 stupnov, co uz je kriticka hodnota
Cital som vyssie,ze chladiaca podlozka zalman dokaze schladit disk po 40 stupnov,ma niekto este skusenosti s inymi podlozkami?
dik
Mam totiz jednoduchu podlozku na dvihutie tela notebooku odkaz , ktora sice pomohla do takej miery,ze procesor pri hrach ma o 10 stupnov menej , ako ked bol book polozeny volne na stole,avsak disk stale pri beznej praci dosahuje teploty okolo 45 st C. Pri hrani ,alebo vysokej zatazi sa vysplha kludne az na 53-55 stupnov, co uz je kriticka hodnota
Cital som vyssie,ze chladiaca podlozka zalman dokaze schladit disk po 40 stupnov,ma niekto este skusenosti s inymi podlozkami?
dik
Acer Aspire 5930G
Intel Core 2 Duo P7350 2GHz, 3056MB RAM, NVIDIA GeForce 9600M GT DDR3,250GB HDD
Intel Core 2 Duo P7350 2GHz, 3056MB RAM, NVIDIA GeForce 9600M GT DDR3,250GB HDD