Zdravim vsechny znale problematiky.
Mam NB ACER 5620 s CPU T5550 1,83 GHz W-XP SP2. po naistalovani notebook hardware control jsem zjistil že CPU jede neustale naplno .Přepokladam že frekvence CPU by se mela menit podle zatizeni a baterie. Pravdepodobne jsem opomel neco naistalovat.
pls. poradte
ACER EXTENSA 5620 a frekvence CPU
Já to vyřešil programem RightMark CPU Clock Utility a je to, žádný blbosti od Aceru jsem neinstaloval.
Gogo píše:ty "blbosti" od Aceru musíš umět nastavit......
Nastavit je umím ty ´blbosti´, dokáže to i malé dítě, ale jsou to prostě ´blbosti´ a to přirovnání s motorem bylo trošku, no, prostě ´blbost´
Empowering Technology už se tu probíral mnohokrát, někdo na něj nadává, někdo ne, tak je to se vším, já jsem jen napsal jak jsem to vyřešil já, nikomu nic nevnucuji a nenařizuji, takže co musím a nemusím nech prosím na mě
Jinak RightMark CPU Clock Utility se nemusí ani instalovat, u Empowering Technology je potřeba nainstalovat minimálně dva programy.
synku,stačí jen napsat že to jsou blbosti pro tebe a nemusíme to tady rozebírat. Zkusils někdy naprogramovat alespoň "tečka-čárka" ? Je jednoduché na všechno co se mě nelíbí napsat"jsou to blbosti",pak mnoho kluků osinstaluje i to co nemá a nefunguje to či ono jen kvůli tomu,že nějaký chytrolín napsal to co napsal.
no a když chce někdo poradit s problémem tak napíšeš "já to vyřešil s tím a s tím,ale napsat jak tě ani nenapadne.Možnosti toho programu jsou dost široké
no a když chce někdo poradit s problémem tak napíšeš "já to vyřešil s tím a s tím,ale napsat jak tě ani nenapadne.Možnosti toho programu jsou dost široké
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno
Re: ACER EXTENSA 5620 a frekvence CPU
zwan píše:Zdravim vsechny znale problematiky.
Mam NB ACER 5620 s CPU T5550 1,83 GHz W-XP SP2. po naistalovani notebook hardware control jsem zjistil že CPU jede neustale naplno .Přepokladam že frekvence CPU by se mela menit podle zatizeni a baterie. Pravdepodobne jsem opomel neco naistalovat.
pls. poradte
Spis nez jsi neco opomel, mas nainstalovane neco NAVIC, jelikoz to prepinani, podle aktualniho vytizeni funguje i na ciste instalaci Vist. Ale treba program Empovering (original od aceru) umoznuje nechat bezet procesor na zvolene frekvenci... No a utilita NHC je myslim take nastavovaci, takze mozna ti tu zmenu frekvenci blokuje ona No asi bych ji zkusil odinstalovat, a zkusil spustit program napr. HWInfo, nebo CPU-Z, ty by ti meli ukazovat aktualni nasobic, a frekvenci... Jinak pro Coyota, zrouta nechutneho (ci jak to bylo v te pohadce ), kazdy vyrobce si dodava utility na chod systemu a neni duvod je mazat... Navic nove empovering je jiz docela vydarene a zkousel jsem je i na starsi notebooky, kde fungovalo takove to zelene empowering kolecko... Takze si je muzete v pohode stahnout, a provozovat, je daleko mene rusive... Samozrejme je mozne notebook provozovat i bez techto nastroju, ale pro delsi vydrz ci vyssi vykon, je pak dobre si nadefinovat napajeci profily, co jsou dodavany u Vist...
Nbs:
Acer Aspire 1356WLMi - nekolikrat do sroubku rozebrany
Acer Aspire 5920G (302G25MN) - kompletne rozdelany a stale fungujici )
Acer Aspire 5930G (844G32MN) - vymenen disk, obnoveno PQS a pameti 800MHZ
Toshiba NB100 - Windows 7 a 2 GB DDR2 RAM
Gogo píše:synku,stačí jen ........
díky za kompliment, rád bych byl synkem, začínáš míchat hrušky a jablka, vůbec nechápu proč jsem pleteš nějaký programování, to že jsi se něco naučil neznamená že jsi chytrej, napsal jsem jen svůj názor a to jak jsem to vyřešil já, pokud dotyčný bude chtít, rád mu vysvětlím jak, co se týče RightMark CPU Clock Utility tak zas tolik široké možnosti tam nejsou , jo a hlavně si to po sobě přečti ´mladej´
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ty věci od Aceru jsou k hovnu, protože je to jen program, který se stará o jiných vzhled prvků, které jsou normálně dostupné už v systému. RMClock je úplně jiná třída a jeho možnosti nastavení (a úspory) jsou daleko vyšší.Gogo píše:ty "blbosti" od Aceru musíš umět nastavit.Když ani nevíš co na co slouží,to je pak těžko...ale i vybrat motor z auta je řešení aby to nevrčelo...
Myslim, že to mentorování nebylo zapotřebí...
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
tak jo,budem polemizovat o podpůrných programech všech výrobců...je to o zvyku,ty programy kromě Arcade nezatěžují systém a když někomu nevadí tak proč k hovnu? U Lenova je Care taky skoro k hovnu a když dám aktualisovat drivery tak najde na výběr staré vykopávky které i tak neinstaluji,ale občas ho používám
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno
TO SWARM: Vis ono to, jak je kteraka utilita k HOVNU bych asi posuzoval trosku s opatrnosti, osobne sice empowering take nepouzivam, ale rozhodne bych netvrdil, ze je to utilita k nicemu... Ty pocitacove technice asi rozumis vice, nez bezny uzivatel, takze neni pro tebe problemem jit do slozitejsiho nastaveni napajeni, ci stahnout si nejaky program, ktery ti posleze umozni jeste dalsi a dalsi moznosti nastaveni pro napajeni, meneni frekvenci atp.. Ty jako zkuseny mazak vis, co muze notebook snest, co je na nej uz prilis, pri jakem nastaveni bude hrat a jaky hluk chces aby pote vetrak delal... Ale predstav si ted, ze jsi nekdo, kdo vidi notebook ci pocitac ci jakkoliv jinak to pojmenujme poprve. Prijde domu nainstaluje spusti... Ted by mel podle tebe instalovat nejakou utilitu, u ktere bude mit nejake hodnoty s moznosti zmeny, ktere ani nevi co znamenaji. Podle me je tedy pro takoveho cloveka lepsi nastroj co doda vyrobce. Jelikoz VETSINOU je udelan tak, aby BEZNY uzivatel nemel moznost s takovym nastrojem svuj stroj jakkoliv znicit. Jinak novejsi empoweringy Toho umi docela dost... Pokud se nepletu, je to nastaveni rychlosti procesoru, graficke karty plus vypina a zapina ruzna zarizeni, modem, wifi, sitovka... Jako clovek, ktery to vidi prvne v zivote bude asi rad, ze nemusi lezt nikam do polozky systemove nastroje, nebo do polozek moznosti napajeni... Je jasne, az se dany clovicek trosku v systemu zabehne a bude mit zajem ho i lepe chapat, tak asi danny nastroj odinstaluje a nainstaluje si budto jiny, lepsi, a nebo se spokoji s tim, co nabizi soucasny OS a jen si doupravi nastaveni podle sveho, povypina to co nepotrebuje a ma klid Takto to vidim ja a kdo s tim nesouhlasi jeho vec Nezapomente ale, co se jednomu muze zdat detinsky jednoduche, muze byt pro druheho naprosto nepochopitelne...
Nbs: