ahoj
já si je koupil v pondělí za 5.5k, mám záruku, originální win xp... koupil jsem model acer aspire one d150b, tzn 1.66ghz atom, 1gb ram, 160gb hdd, 10.1" lcd, gma950.
po instalaci (trvá asi půl hodiny, neměřil jsem ji) se zobrazí klasický desktop. základní nainstalované aplikace jsem skoo všechny odinstaloval (dalších zhruba půl hodinky :-/ ) a pak dal své alternativy.
nyní tam je zkušební verze office 07, openoffice 3.1, gom player, firefox, xps viewer, gta3, carom3d, avira, netbeans 6.5.1 a ještě neodinstalované ms works, zapomněl jsem na cpu-z a gpu-z.
na aceru je nejhorší klávesnice, hlavně mezerník, klávesnice je totiž dost zapuštěná, je v podstatě s povrchem těla booku a mezerník se tudiž hodně blbě mačká. psát všemi deseti jde po troše cviku, tedy nevím jak ostatní, kteří mají moc tlusté prsty, já si na něj zvykl.akorát ten mezerník je dost na ...
zatím jsem přehrával na akb film, asi 2 hodiny, pak už chtěl papat. hrál jsem na něm pohodově gta3, nic víc krom kulečníkového simulátoru jsem zatím nezkoušel (jsem na školení ve vysokém mýtě, takže není odkud instalovat, připojený jsem na hotelovou wifinu, takže stahovat se mi nechce). doma mám svého doom3, tak to zkusím, co to udělá
pracovat na akb (čtení pdf, psaní ve wordu...) vydrželo bobkovi asi 3 - 4 hodiny. byla to dost dlouhá doba (podsvětlení minimum, vypnutá wifi)
další věcí, která mi vadí je, že ntb nemá bluetooth modul. mohl by mít třeba i dvb-t tuner, ale to bych si asi vymýšlel
mno, já osobně jsem spokojený a nadšený, koli toho ten drobek umí (až na ten mezerník
)