Změna jazyka

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
HoperG
občas něco napíše

Změna jazyka

Příspěvekod HoperG » 11 čer 2009 15:41

Mám notebook ASPIRE Extensa 5430 a na něm byla při první instalaci nainstalována slovenska verze Vista Premium a nyní bych tam chtěl dostat českou verzi.
Pokud spustím Recovery proces přes alt+F10, tak mi nenabídne výběr jazyka, ale rovnou se spustí slovensky.
Pokud spustím Recovery proces z Recovery DVD, které jsem si vytvořil na slovenské verzi, tak mi sice na začátku nabídne výběr jazyka a první kroky instalace jsou opravdu česky (kopírování), ale nakonec se stejně nainstalují slovenské Visty.
Na podpoře mi řekli, že se po prvním vyběru jazyka, ostatní varianty smažou. Jediná možnost je prý poslat to k nim.
Má s tím někdo zkušenost? Opravdu je to jediná možnost nebo mi někdo poradí nějakou fintu?
Díky předem za pozitvní i negativní odpověď.

Tziky
guru

Příspěvekod Tziky » 11 čer 2009 17:35

Aspire?nebo extensa?stahni z ms aktualizaci(jazykovy balik cestiny) nainstaluj,a zvol cz
MSI GT735

HoperG
občas něco napíše

Příspěvekod HoperG » 12 čer 2009 08:41

Samozřejmě ACER Extensa :wink: .
Díky, za radu. Nečekal jsem, že je to až tak jednoduché. Vyzkouším.

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 12 čer 2009 10:06

myslím že ve Vistě to nejde tak jednoduše jako ve W 7,pokud nemáš Vistu Ultimate,pak to udělej podle tohoto http://jirivanek.eu/jak-snadno-lokalizo ... do-cestiny
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna jazyka

Příspěvekod stavač » 12 čer 2009 13:52

HoperG píše:Mám notebook ASPIRE Extensa 5430 a na něm byla při první instalaci nainstalována slovenska verze Vista Premium a nyní bych tam chtěl dostat českou verzi.
Pokud spustím Recovery proces přes alt+F10, tak mi nenabídne výběr jazyka, ale rovnou se spustí slovensky.
Pokud spustím Recovery proces z Recovery DVD, které jsem si vytvořil na slovenské verzi, tak mi sice na začátku nabídne výběr jazyka a první kroky instalace jsou opravdu česky (kopírování), ale nakonec se stejně nainstalují slovenské Visty.
Na podpoře mi řekli, že se po prvním vyběru jazyka, ostatní varianty smažou. Jediná možnost je prý poslat to k nim.
Má s tím někdo zkušenost? Opravdu je to jediná možnost nebo mi někdo poradí nějakou fintu?
Díky předem za pozitvní i negativní odpověď.

Ak je v ponuke na notbuku 10 jazykovich verzii tak použi vistalizator verzie 2.10 a z nim si spustiš z visti jazyk
jazyki: http://www.froggie.sk/lp32rtm.html

HoperG
občas něco napíše

Příspěvekod HoperG » 15 čer 2009 10:01

Díky, všem. Vistalizátor funguje celkem dobře, jen jsem měl problém s aktualizacemi, ale i ten se vyřešil reinstalací windows update agenta.

Lbr76
občas něco napíše

Příspěvekod Lbr76 » 22 čer 2009 20:38

Mám naprosto stejnej problém, kámoš při prvotní instalaci chybně zadal angličtinu a teď tam chce češtinu.
To mi jako chcete říct, že ta prvotní instalace nejde opětovně spustit, to jako, když někdo udělá na začátku chybu, tak je vše v háji??

Vždyť to musí jít nějak opětovně spustit, z toho skrytého partition, odkud se to zavádí při prvotní instalaci néé...

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 23 čer 2009 07:16

přepni v biosu p2p recovery na enable,po restartu kombinace kláves - Alt-F10 a udělej reinstal :?

Lbr76
občas něco napíše

Příspěvekod Lbr76 » 23 čer 2009 20:10

Gogo píše:přepni v biosu p2p recovery na enable,po restartu kombinace kláves - Alt-F10 a udělej reinstal :?

to je sice hezký, ale pořádně si přečti jak to popisuje v prvním postu jak funguje recovery....

F2 - bios - enable recovery - save - Alt +F10 - spustí se recovery, ale když už jsi jedou při prvotní instalaci nastavil určitej jazyk instalace OS jsi v háji, recovery ti nabídne jenom jazyk ve kterém ti bude ukazovat průběh obnovy instalace, ale naistaluje OS v té samé mutaci jak jsi ji měl - změna jazyku OS není nabídnuta!!!!!!

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 23 čer 2009 21:05

možná jak komu,mě z PQ service nic nevymazalo,ale to je jedno,pokud máš naprosto stejný problém,můžeš ho naprosto stejně řešit,anebo v tom vidíš další háček?
...a už vůbec jsem nepochopil tvoje mentorování,jen jsem odpovídal na tvoje dotazy,přečti si co jsi napsal a pak mě buzeruj,abych si četl první příspěvek...proč pak jsi ho nečetl ty?

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 23 čer 2009 22:09

2 Gogo:

Zmena jazyka po prvotnej instalacii skutocne nie je mozna. Aj ked das obnovu systemu tak ti zmenu jazyka neponukne. Tak to je myslim, ze aj na inych typoch notebookov a nie len na Aceri.

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 23 čer 2009 22:42

dejte mě sem nějaký link kde se píše,jaké jazykové balíčky obsahuje Česká OEM verze Windows Vista HP.Rád se nechám poučit...
pokud se na PQ service nějaký údajný soubor smaže.tak přece nemůže být problém ho znova obnovit

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 24 čer 2009 22:34

Pri HP som si nie celkom isty ale videl som kombinaciu Anglicka a Ceska. Pri Aceri tam je Anglicka, Ceska a Slovenska.

Lbr76
občas něco napíše

Příspěvekod Lbr76 » 25 čer 2009 18:26

Gogo píše:možná jak komu,mě z PQ service nic nevymazalo,ale to je jedno,pokud máš naprosto stejný problém,můžeš ho naprosto stejně řešit,anebo v tom vidíš další háček?
...a už vůbec jsem nepochopil tvoje mentorování,jen jsem odpovídal na tvoje dotazy,přečti si co jsi napsal a pak mě buzeruj,abych si četl první příspěvek...proč pak jsi ho nečetl ty?

nonono hned se zase neurážej, jaká buzerace, vždyť jsem žádná silná slova nepoužil, jen jsem podotknul co se píše v prvním přízpěvku a připadlo mi, že sis ho nečetl, jestli jsem se Tě nějak dotknul tak se VELMI omlouvám!!!!

už mám strach něco tady na tom fóru napsat a to jsem tu dva dny i cestou.....

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 25 čer 2009 19:55

ale no,zas tak dramatické to snad nebude :D omlouvám se taky,jen mě to prostě nějak nesedí.Instalační jazyk na českých Vistách by neměl být anglický.Jazyk samotného instalátoru nebo klávesnice jo,ale jinak nevím...

Zpět na „notebooky Acer“