ahoj
mam tu 7730G s nVidia 9600GT kartou. Hraju v podstate jen dve hry. 99% jen jednu. Obcas ji mam zapnutou i 12 hodin v kuse a nic se nedeje. Mam nainstalovany Notebook Hardware Control i s ACPI, muzu si nastelovat kdy se maji spoustet jednotlive kroky ventilatoru (temploty myslim). Vse funguje ok, teplota se drzi okolo 69C na druhy/treti krok ventilatoru, stabilni otacky i po tech dvanacti hodinach. Obcas ale hru zapnu a jeste nez najedu vubec do hry, na uvodni obrazovce, uz se PC zacne prehrivat na 75-76C a posledni krok ventilatoru. Je to sice stabilni, ale kazdej kdo ma tenhle NB vi, co je posledni krok ventilatoru zac. Funguje snad jako nejakej alarm nebo co a neustale snizuje a zvysuje otacky na maximum po nejakych 2 vterinach. A to je opravdu neunosny co se hluku tyce.
Cim by to mohlo byt? NHC nevim, muzu ho vypnout zapnout a je to stale stejne, stejne tak kdyz vypnu zapnu NB. Ani ne po minute to zacne. Vetsinou je to ale ok, dela to jen obcas. Samozrejme pomuze kdyz v NHC snizim takt procesoru na 87.5 - 75%, to je klid, ale do pr***, proc bych to mel delat, nekoupil jsem si 1,5Ghz ale 2Ghz. Ma nekdo nejakou radu? Nejake nove drivery? Koupi chladici podlozky zvazuju, bohuzel financi je ted nedostatek.
Diky Petr
PS: mel jsem to zespodu otevrene a vyfoukaval jsem prach, nicmene tam skoro vubec zadny nebyl a nepomohlo to.
7730G přehřívání
7730G přehřívání
Acer aspire 7730g, g-force 9600gt, razer deathader, requiem: bloodymare, sacred 2