Tak vám píšu ze svého nového Aceru. Je to ten se slabším procesorem, ale opravdu nechci čekat další měsíc než se někdo uráčí konečně dodávat.
Notebook je opravdu kvalitní. Plasty nevržou a jsou pevnější než u mého starého notebooku. Klávesnice je pevná a nikde se neprohýbá.
Dotyková klávesnice je zajímavá, ale dost často to omylem mačkám. Naštěstí většinou jen ty spodní klávesy, které mi nic automaticky nespouštějí, takže to není zase tak hrozné. Display je dobrý, ale je lesklý, takže někdy při prudším světle se leskne, ale není to žádná tragédie. Přední černý leštěný plast je hezký a vypadá efektně, ale jdou na něm vidět otisky prstů
Design obecně je velice povedený, ale to je spíše otázka vkusu.
Dotykový panel občas utíká s kurzorem, ale taky to není žádná tragédie
Kvalita reproduktorů je vynikající a je to sakra rozdíl oproti mému starému notebooku.
Slyšel jsem, že USB vedle DVD mechaniky je nepoužitelné, ale není to pravda. Mám v tom myš a vůbec to nepřekáží ve vysunování mechaniky, jen se mi tam občas připlete kabel a musím ho odstrčit, ale že by to bylo kvůli tomu nepoužitelné? To jako vůbec.
Jediná věc, která mě trochu znervózňuje je fakt, že když sklopím display a zase odklopí, tak několikrát problíkne. Při normálním provozu ani při pohybu displaye to nedělá. Pouze, když display sklopím tak, že zhasne a pak ho zase otevřu, ale snad to není na závadu.
BTW: Zformátoval jsem disk, nainstaloval moje Visty, ale zapomněl někde zálohovat ovladače. Nové jsem stáhl ze stránek Aceru, ale problém je, že jsou tam všechny pohromadě i pro silnější i pro dražší, tak tam jsou třeba ovladače pro Robson. Problém je, že ta jsou tam dva ovladače pro kameru a pro WIFI a já nevím, který HW mám na svém notebooku, tak prosím někoho, kdo ten notebook taky má, aby mi řekl, co tam má za ovladač.
Mám na výběr:
Camera Driver Bison Ver.7.96.701.05a
Camera Driver Suyin Ver.5.7.26.500
a
Wireless LAN Driver Intel 3945 Ver.11.1.0.86
Wireless LAN Driver Intel 4965 Ver.11.1.0.86