Acer Aspire 5100

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
mikeek
občas něco napíše

Acer Aspire 5100

Příspěvekod mikeek » 08 srp 2009 11:26

Dobrý den. Švagr si z kamasi sehnal ntb Acer Aspire 5100, jenže nefungoval. Mě bylo řečeno, že tam pouze chybí nainstalovat windows. Ovšem když jsem noťas spustil, čekalo mne nemilé překvapení. Tradiční Acerovskánabíhací obrazovka... pak ale 2x beep a hodilo to chybovou hlášku

System BIOS Version: V3.13
Bus:06, Device:01, Function:00
ERROR
Resource Conflict - PCI in slot 02
Bus:06, Device: 02, Function:00
ERROR
Resource Conflict - PCI in slot 03
Bus:06, Device: 04, Function:01
ERROR
Resource Conflict - PCI in slot 03
Bus:06, Device: 04, Function:02
ERROR
Resource Conflict - PCI in slot 02
Bus:06, Device: 04, Function:03

Pres <F1> to resume, <F2> to Setup

Když dám F1, naběhne čená obrazovka a nic se neděje, při stisku jakékoliv klávesy - beep
Na žádné bootovací CD nereaguje (zkoušel sem inst. CD win. xp, live cd linuxu, boot cd pro win/dos, dokonce i ophcrack...), nic, stále to samé.
Někde na netu (na anglických stránkách), jsem našel, že se jedná o častou chybu tohoto modelu a že by se mělo jednat o chybu na základovce. Údajně se dá chyba vyřešit i updatem biosu, ale to nevím jak rovést když mi nedokáže nabootovat žádné medium. Už jsem bezradný. Dokáže mi někdo z vás poradit? :)

Gogo
guru

Příspěvekod Gogo » 08 srp 2009 11:44

ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

kvakunek
guru

Příspěvekod kvakunek » 08 srp 2009 12:09

ať to švagr zkusí vrátit :?
ACER Aspire 6920G-582G32MN

mikeek
občas něco napíše

Příspěvekod mikeek » 08 srp 2009 21:10

kvakunek píše:ať to švagr zkusí vrátit :?

jiná možnost néni? Ať už nějak pomocí SW, nebo něco na základovce....? :)
Připadně bude baterka z něj pasovat do mýho Aceru Extensa 5220? :D

doura69
občas něco napíše

flash

Příspěvekod doura69 » 24 srp 2009 13:52

zkuste tuto možnost-jen klávesová zkratka je jiná-zkuste Fn+Esc----------------------pokud zkusíte tak dejte vědět jak to dopadlo na doura.i@seznam.cz------------- 8) Prvním krokem je, si sehnat externí 3,5" disketovou mechaniku připojitelnou přes USB port, který dnes má každý notebook.
Pak si stáhněte prográmek Self-Extractor 7.00a_7009 for WinImage (web autora www.winimage.com), který vytvoří nouzovou flashovací disketu (Crisis recovery disk).
Vložte prázdnou 3,5" disketu do disketové mechaniky nějakého funkčního počítače ;-) a spusťte program, který jste si stáhli. Prográmek nakopíruje na disketu potřebné soubory.
Když máte vytvořenou disketu, tak si stáhněte správnou verzi BIOSu pro váš notebook. Na disketě smažte soubor BIOS.WPH, nahrajte tam váš správný BIOS a pak ho přejmenujte na BIOS.WPH (stejně jako ten smazaný soubor).
Teď je třeba vyjmout baterii z notebooku, vypnout ho i z napájení a připojit externí 3,5" disketovou mechaniku. U notebooku Verified by Intel HEL80 se musí mechanika připojit na porty, které jsou na pravé straně, jedině z nich notebook bootuje. Teď zmáčkněte kombinaci kláves Fn+B nebo Win+B, při stálém držení těchto kláves zapojte napájení (adaptér), klávesy stále držte a nyní zmáčkněte tlačítko pro zapnutí notebooku (Power On). Notebook by se měl zapnout, větráček procesoru by měl jet naplno, ale LED diodka indikující zapnutý notebook bude zhasnutá. Teď by měla začít automaticky pracovat externí disketová mechanika (což jde slyšet), do které jste předtím vložili vytvořenou záchrannou disketu.
LCD displej se nerozsvítí, ale notebook si automaticky přeflashuje svůj BIOS. Poté co přestane pracovat disketová mechanika počkejte pro jistotu 5 minut - v té době se zapisuje nový BIOS.
Po doporučených 5 minutách notebook vypněte, pokud to nepůjde tlačítkem pro zapnuti a vypnutí, tak notebook stačí vypnout z elektrické sítě. Nyní dejte zpět baterii a pokuste se notebook znovu zapnout. Teď by měl váš mobilní miláček už zase fungovat minimálně jako předtím, ideálně ještě lépe :-). :o :o ------------------------------------------------------Druhá možnost je přes tu externí fdd mechaniku v systému dos-pokud jde spustit v dosu tak by to mělo jít

kudrnav
občas něco napíše

Acer Aspire WL5100

Příspěvekod kudrnav » 26 zář 2010 13:15

Mám problém s tímto notebookem.
jeden den jsem jej normálně nainstaloval, vše bez problému,
ale ted po zapnutí se nehlásí pevný disk ani DVD mechanika.
Ani v biosu nejsou videt, kde může být problém?
Děkuji Vladimír

Zpět na „notebooky Acer“