heslo do BIOSu??? omylem sem na počítači (TM5742) ve správci disků (windows 7) označil disk C: za aktivní a teď ho samozřejmě nemůžu spustit (byl už rozdělen na rezervu, systém, "C" a "D" - myslim) když se odprostíme od toho, že sem pitoma, moh by mi někdo poradit???
díky
heslo do BIOSu
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Re: heslo do BIOSu
Stiahni si Norton Ghost 15, vypal, nabotuj pc a v nastrojoch zmeníš aktívnu particiu
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk
dík,
jen na mě musíš pomaleji...
mě se totiž vůbec nenačte operační systém. jediné, kam mě to pustí, je bios, ale ten chce heslo - které samozřejmě nemám
takže:
1. stáhl jsem NG15
a už tápu... ale intuitivně bych řek...
2. nainstalivat NG15 na CD nebo flešku
3. zapnout poč
.
.
a teď se k tou NG15 dostanu??? abych mohl změnit aktivní oblast???
(nevim, jestli se mi vůbec podaří nainstalovat NG15 na samostatné medium...)
jen na mě musíš pomaleji...
mě se totiž vůbec nenačte operační systém. jediné, kam mě to pustí, je bios, ale ten chce heslo - které samozřejmě nemám
takže:
1. stáhl jsem NG15
a už tápu... ale intuitivně bych řek...
2. nainstalivat NG15 na CD nebo flešku
3. zapnout poč
.
.
a teď se k tou NG15 dostanu??? abych mohl změnit aktivní oblast???
(nevim, jestli se mi vůbec podaří nainstalovat NG15 na samostatné medium...)
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Je to v nastrojoch, ked je tvoj notbuk nastavení ako boot z CD tak tam daj CD Norton Ghost a nabotuj, najlepšie ked disk hodíš na deskop no klasické PC, nabotuješ nortona a v nastrojoch dojdeš do Change active partition, otvoríš a keru particiu chceš, ono su tie particie pod čislami, dajme tomu že ta particia bude čislo 3 tak napišeš čislo 3 a potvrdíš enter, ked je disk SATA tak ten môžeš aj za jazdy bez vypnutia vytiahnut, založ do notbuka a mosí to íst, nezabudni že mosíš znova nahodit nortona v deskope a určit v nom aktívnu particiu lebo si zmenil aktivnu čast pre notbuk
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk