Instalace Win při prvním spuštění Acer AS7560G
Instalace Win při prvním spuštění Acer AS7560G
Nazdar. Podařil se mi pěknej husarský kousek. Nevěděl jsem, zda se dá při prvním spuštění NB Acer při instalaci Win rozdělit HDD, tak jsem použil DVD od kamaráda a HDD rozdělil na dva oddíly. Recovery oddílu jsem se ani netkl a 100MB oddílu co si vytváří instalátor taktéž ne. Po rozdělení disku jsem chtěl spustit instlaci Win z recovery oddílu NB (Alt + F10). Po zmáčknutí Alt + F10 to vypadá, jako by začala instalace, ale po chvíli to na mě vyhodí anglickou hlášku typu, že pokud chci použít recovery, tak musím nejprve nainstalovat Windows. Jak ho tedy nainstalovat, pokud chcu použít legální OEM verzi z recovery na HDD??? Děkuji za případnou rychlou reakci...
No ja by som odporucal zrusit tie vytvorene oddiely. Pri prvom spusteni notebooku sa nemacka Alt+F10, ale sa notebook len zapne a instalacia by mala nabehnut sama.
Windows od Aceru ma defaultne nastavene delenie disku na C a D. Kazdopadne nie je potom problem priamo vo Windows alebo s pomocou inych progamov rozdelit disk podla predstav po instalacii. Rozdelenie disku po instalacii uz nema ziaden vplyv na recovery, takze by to malo normalne fungovat.
Windows od Aceru ma defaultne nastavene delenie disku na C a D. Kazdopadne nie je potom problem priamo vo Windows alebo s pomocou inych progamov rozdelit disk podla predstav po instalacii. Rozdelenie disku po instalacii uz nema ziaden vplyv na recovery, takze by to malo normalne fungovat.
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Ak chceš spravit oddiel aktívny tak použi na to trebars Cute Partition Manager, vypališ v tom programe spuštacie CD, nabotuješ, vyber oddiel ktorí má bit aktívny, aktivuj a reštart, ked daš aktívny oddiel PQSERVICE tak sa ti spustí hned po reštarte samoinštalacia systemu, nezabudni si v biose nastavit- zapat D2D Recovery
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk
Večer se mi nepodařilo vypálit to spouštěcí DVD. Dneska koupím CD a zkusím to vypálit na CD. Taktéž zkusím nastavit kompatibilitu s XP. Včera jsem to zkoušel 2x na DVD, vapalovala takovou trošku asi 15 minut a zkončilo to chybou. Když jsem se mrkl na DVD, tak tam skoro nic vypáleno nebylo, takže nevím, co na tom trvalo 15 minut.
EDIT: Zkoušel jsem nastavit kampatibilitu sXP avypalovat naCD, ale stejně to skončilo chybou. Nedá se ten aktivní oddíl nastavit nějak jinak???
EDIT2: Tak tím nastavenim aktivního oddílu to nebude, jelikož jsem se došetl, že když oddíl smažu a pak jej znovu vytvořím, tak ztrácí nastavení jako aktivní. Takže C: ani D: nemůže být aktivní oddíl (odstranil jsem je a znovu vytvořil).
Možná někomu napoví toto:
Když nabootuju ze zapůjčeného OEM DVD Win7 a vytvořím svazek C: a D: (+ vytvoří se 100MB pomocný svazek), restartuju, tak mi to napíše "BOOTMGR chybí.".
Pokud znovu nabootuju ze zapůjčeného OEM DVD Win7 a 100MB pomocný svazek odstraním a restartuju - "No bootable device - insert boot disk and press any key.".
Automaticky se mi instalace Win7 ze skrytého oddílu nespustí a po Alt + F10 mi napíše "Please complete operating system setup process before doing system recovery." , následuje restart a jedna z výše zmíněných hlášek "BOOTMGR chybí." nebo "No bootable device - insert boot disk and press any key.".
EDIT: Zkoušel jsem nastavit kampatibilitu sXP avypalovat naCD, ale stejně to skončilo chybou. Nedá se ten aktivní oddíl nastavit nějak jinak???
EDIT2: Tak tím nastavenim aktivního oddílu to nebude, jelikož jsem se došetl, že když oddíl smažu a pak jej znovu vytvořím, tak ztrácí nastavení jako aktivní. Takže C: ani D: nemůže být aktivní oddíl (odstranil jsem je a znovu vytvořil).
Možná někomu napoví toto:
Když nabootuju ze zapůjčeného OEM DVD Win7 a vytvořím svazek C: a D: (+ vytvoří se 100MB pomocný svazek), restartuju, tak mi to napíše "BOOTMGR chybí.".
Pokud znovu nabootuju ze zapůjčeného OEM DVD Win7 a 100MB pomocný svazek odstraním a restartuju - "No bootable device - insert boot disk and press any key.".
Automaticky se mi instalace Win7 ze skrytého oddílu nespustí a po Alt + F10 mi napíše "Please complete operating system setup process before doing system recovery." , následuje restart a jedna z výše zmíněných hlášek "BOOTMGR chybí." nebo "No bootable device - insert boot disk and press any key.".
A jak ho obnovím??? Mohl jsem maxiálně zrušit ten 100MB pomocný oddíl. Ale ten 15GB skrytý recovery je netknutý. Pokud si ze zapůjčeného OEM DVD spustím příkazový řádek, tak se na ten disk dostanu, jsou tam data, ale nevím, kterým souborem bych spustil obnovu... Zkoušel jsem ten 100MB disk nakopírovat z jiného NB Acer, který mám doma, ale taktéž to nepomohlo...
Napíše to "Výběr svazku se nezdařil, protože k požadovanému zařízení nelze získat přístup".
Jsem už zoufalý, napadá mě jediná možnost... Nainstalovat z OEM DVD a i když mám platnou licenci, tak budu nucen použít w*rez a*tivator...
Napíše to "Výběr svazku se nezdařil, protože k požadovanému zařízení nelze získat přístup".
Jsem už zoufalý, napadá mě jediná možnost... Nainstalovat z OEM DVD a i když mám platnou licenci, tak budu nucen použít w*rez a*tivator...
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Stiahni si to Cute a v nom vypal spuštacie CD, nabotuj notebook a v nom sprav aktívny oddiel PQSERVICE, zreštartuj a spustí sa ti samoinštalacia
http://www.cutepm.com/download.htm, načo je ti DVD W7 a v nom riešit C:/ a D:/, priamo po inštalaciil vo Windowse si si mal vytvorit oddiel, a teraz sa nečuduj že si skazil MBR ktore sa spuštalo cez klavesové skratky ALT+ F10, 100MB odiel čo sa vytvoril je MBR W7 a čo tam to chceš prenašat z jedneho notebooku na druhy ked to nebude zakonite fungova, ja mám W7 ktorí som si nainštaloval a 100MB oddiel nemamm lebo som delil disk cez prikazoví riadok ktori je v inštalačke W7
http://www.cutepm.com/download.htm, načo je ti DVD W7 a v nom riešit C:/ a D:/, priamo po inštalaciil vo Windowse si si mal vytvorit oddiel, a teraz sa nečuduj že si skazil MBR ktore sa spuštalo cez klavesové skratky ALT+ F10, 100MB odiel čo sa vytvoril je MBR W7 a čo tam to chceš prenašat z jedneho notebooku na druhy ked to nebude zakonite fungova, ja mám W7 ktorí som si nainštaloval a 100MB oddiel nemamm lebo som delil disk cez prikazoví riadok ktori je v inštalačke W7
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk