Aspire V Nitro
K tomu SSD disku, na obrázku vedle touchpadu je napsáno: 8GB SSD+ 1000GB Hybrid HDD.
Tak jsem z toho jelen, i podle té recenze by tam měl být někde SSD disk. Prosím, dá se někde sehnat servisní manuál? Rad bych ten notebook rozebral a ověřil si to.
Tak jsem z toho jelen, i podle té recenze by tam měl být někde SSD disk. Prosím, dá se někde sehnat servisní manuál? Rad bych ten notebook rozebral a ověřil si to.
Osobní: Acer Aspire V15 Nitro - Intel Core i5 4210U Haswell, 15.6" 1920x1080 IPS, 8GB RAM, GeForce 840M
Pracovní: Acer TravelMate P645-S, i5 5200U, 14" 1920x1080 IPS, 12GB RAM, Intel HD5500
Pracovní: Acer TravelMate P645-S, i5 5200U, 14" 1920x1080 IPS, 12GB RAM, Intel HD5500
- swarm
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Teplota 48°C neni pro disk nijak škodlivá. Aby se nějak urychlilo opotřebení disku, musela by být teplota nejméně ještě o dalších 10°C výše.Lukas_CV píše:Chtěl bych se zeptat mám na HDD teploty 39 stupňů a když sem včera něco kopíroval byl jsem na 48 stupních je to normální?
swarm - blog: [ ODKAZ ]
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
swarm píše:Teplota 48°C neni pro disk nijak škodlivá. Aby se nějak urychlilo opotřebení disku, musela by být teplota nejméně ještě o dalších 10°C výše.Lukas_CV píše:Chtěl bych se zeptat mám na HDD teploty 39 stupňů a když sem včera něco kopíroval byl jsem na 48 stupních je to normální?
Děkuji to mi stačí abych byl v klidu
Acer Aspire v15 Nitro --> i5-4210H, GTX 860M, 8GB RAM,
Rapier píše:K tomu SSD disku, na obrázku vedle touchpadu je napsáno: 8GB SSD+ 1000GB Hybrid HDD.
Někde tu byl odkaz na video kde to týpek otevíral snad předchozí stránka..
Acer Aspire v15 Nitro --> i5-4210H, GTX 860M, 8GB RAM,
swarm píše:Teplota 48°C neni pro disk nijak škodlivá. Aby se nějak urychlilo opotřebení disku, musela by být teplota nejméně ještě o dalších 10°C výše.
A nektere disky maji tuhy korinek, v ted uz jen obcas pouzivanem Siemens Fujitsu V3205 funguje asi pet let 160GB Samsung a po chvilce provozu hlasi disk pres 50 stupnu. Pri vetsim zatizeni ma 58 stupnu.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Rapier píše:K tomu SSD disku, na obrázku vedle touchpadu je napsáno: 8GB SSD+ 1000GB Hybrid HDD.
Sám sis odpověděl, není tam zvlášt SSD cache a zvlášt hdd ale HYBRID, to znamená že na jedné krabičce máš plotnový disk a v rohu malou flashku a celé to má jeden obal
Jinak teda první dojmy hroznej displej, vyblité písmo, otřesnej touchpad.. Oproti Dell studio 1555 co jsem vlastnil přes 6 let jsem byl docela šokovanej, protože to co DELL vyrobil před šesti rokama vůbec ani nemůžu porovnat s Acerem dnes . Třeba displej jsem měl 1920x1080 už před šesti rokama a podání barev a všeho uplně nádhera.. pozorovací uhly klidne uplne z boku a stejně čitelný, zde velká bída.. ale je pravda že předtím to byl displej lesklý, ted je to matný, tak si budu muset zvyknout no
Je to vidět i na zpracování když to člověk otevře. Touchpadem se nedá pořádně zamířit, reinstal systému a nové ovladače asi trochu pomohlo, ale furt muj starý dell má o dost lepší.
Ale to jen píšu první dojmy, třeba mě to po měsíci používání pak přejde a zvyknu si jen na něco "nového"
Ale to jen píšu první dojmy, třeba mě to po měsíci používání pak přejde a zvyknu si jen na něco "nového"
verze i5 s gtx 860m
Zdravím, s velkou pravděpodobností půjdu do verze s i5 a gtx860m [ ODKAZ ] .. Jak to vypadá s teplotama u něj ? Logicky předpokládám, že by měly být i při plném zatížení u her nižší než u modelu s i7. A vůbec celkově se chci zeptat, jak jste s ním spokojení, jestli vás v něčem zklamal, nebo jestli vám naplno vyhovuje 
-
martin2097
- občas něco napíše
mam rovnaku verziu i5 860M. Skusal som zatial len tak namatkovo far cry3 a bioshock infinite. FPS krasne nad 30 pri nastaveni fullHD rozlisenia a vsetky graficke nastavenia na ultra (rovnako far cry 3 kde napriklad far cry 4 ide na rovnakom engine cize tam by nemal byt problem).
Jedina vyhrada ktoru mam je display a to konkretne IPS glow. v lavom hornom rohu mam na tmavom pozadi svetlejsi flak. Zaujimalo by ma ci sa to stalo este niekomu alebo mam notebook reklamovat (pri tejto prilezitosti ake mate skusenosti s reklaaciou v alze pripadne ako to funguje u aceru, kolko sa cca caka na notebook pretoze momentalne si nemozem velmi dovolit prist o notebook na dlhsiu dobu)
Jedina vyhrada ktoru mam je display a to konkretne IPS glow. v lavom hornom rohu mam na tmavom pozadi svetlejsi flak. Zaujimalo by ma ci sa to stalo este niekomu alebo mam notebook reklamovat (pri tejto prilezitosti ake mate skusenosti s reklaaciou v alze pripadne ako to funguje u aceru, kolko sa cca caka na notebook pretoze momentalne si nemozem velmi dovolit prist o notebook na dlhsiu dobu)
-
martin2097
- občas něco napíše
Sice je to už trochu mimo téma tohoto threadu, ale snad to nebude vadit.
Reklamace byla kvuli samovolnému vypínání a notebook jsem koupil u Alzy. Notebook do servisního střediska Acer poslat myslím můžeš sám, ale já to řešil přeš Alzu, protože jsem tam notas jen podal a oni už si ho tam dopravili sami.
Reklamace byla kvuli samovolnému vypínání a notebook jsem koupil u Alzy. Notebook do servisního střediska Acer poslat myslím můžeš sám, ale já to řešil přeš Alzu, protože jsem tam notas jen podal a oni už si ho tam dopravili sami.
Serge: diky za tip. Takže je tam SSHD disk. Nicméně mrknu se zdali pod klávesnicí není M2 slot na SSD, protože by tam mohl být.
Serge: no já nevím, osobně jsem s kvalitou IPS display hodně spokojen. Vedle mám stolní IPS Fujitsu a ano je lepší - 8 bit (aby taky ne když stál skoro 8 tisíc.) ale rozhodně mě kvalitou IPS u Aceru příjemně překvapil.
Mám pracovní Dell, kolegové ve fa. mají modernější verzi s Full HD TN panelem (pracovní jen a pouze matné) a ano Dell dělá vcelku slušné TN display s poměrně dobrými pozorovacími úhly (ale ne zespodu) a poměrně slušnými barvami, to se musí nechat. Na to že to je jen TN.
Nicméně to co mám v Nitru je lepší, jak barvy tak pozorovací úhly, dokonce i když to srovnám se stolním Fujitsu P-23T-6 (8 bit), který mám vedle sebe na stole, tak ten notebook obstojí velmi slušně.
PS: v mém modelu je LG LP156WF4-SPK1 podle HW info 64, tzn. "jen" 6 bit.
[ ODKAZ ]
Jasně pokud jsi zvyklý na lesklý display, na první pohled barvy vypadají výrazně lépe ale praktické to upřímně moc není. Toshiba dává do multimediálních notebooků Full HD IPS lesklý a jak říkám na first look super ale doma bych to už nechtěl, vše se v tom odráží. Když display, tak už jedině matný.
Serge: no já nevím, osobně jsem s kvalitou IPS display hodně spokojen. Vedle mám stolní IPS Fujitsu a ano je lepší - 8 bit (aby taky ne když stál skoro 8 tisíc.) ale rozhodně mě kvalitou IPS u Aceru příjemně překvapil.
Mám pracovní Dell, kolegové ve fa. mají modernější verzi s Full HD TN panelem (pracovní jen a pouze matné) a ano Dell dělá vcelku slušné TN display s poměrně dobrými pozorovacími úhly (ale ne zespodu) a poměrně slušnými barvami, to se musí nechat. Na to že to je jen TN.
Nicméně to co mám v Nitru je lepší, jak barvy tak pozorovací úhly, dokonce i když to srovnám se stolním Fujitsu P-23T-6 (8 bit), který mám vedle sebe na stole, tak ten notebook obstojí velmi slušně.
PS: v mém modelu je LG LP156WF4-SPK1 podle HW info 64, tzn. "jen" 6 bit.
[ ODKAZ ]
Jasně pokud jsi zvyklý na lesklý display, na první pohled barvy vypadají výrazně lépe ale praktické to upřímně moc není. Toshiba dává do multimediálních notebooků Full HD IPS lesklý a jak říkám na first look super ale doma bych to už nechtěl, vše se v tom odráží. Když display, tak už jedině matný.
Osobní: Acer Aspire V15 Nitro - Intel Core i5 4210U Haswell, 15.6" 1920x1080 IPS, 8GB RAM, GeForce 840M
Zdravím,
dost uvažuji o koupi Nitra s i7-4710HQ. Chtěl bych se zeptat jak se notebook chová při náročnější hře (Far Cry 4, Shadow of Mordor, AC: Unity, atd.). Hardwareově na to určitě má, jde mi o to jestli se třeba po půl hodině hraní nevypíná právě kvůli teplotám nebo se třeba nezasekne a tak. Zkoušel jste to někdo?
Díky za odpověď.
dost uvažuji o koupi Nitra s i7-4710HQ. Chtěl bych se zeptat jak se notebook chová při náročnější hře (Far Cry 4, Shadow of Mordor, AC: Unity, atd.). Hardwareově na to určitě má, jde mi o to jestli se třeba po půl hodině hraní nevypíná právě kvůli teplotám nebo se třeba nezasekne a tak. Zkoušel jste to někdo?
Díky za odpověď.