Dostal se mi do ruky notebook Acer Aspire V5-431P. Majitel smazal původní systém Windows 8.1 a chtěl si na čisto nainstalovat Windows 7, ale po zapnutí se objeví pouze hláška "Operating System Not Found" a nic víc. Klávesa F2 pro vstup do BIOSu nefunguje (chtěl jsem změnit boot menu na USB), ani F12 pro boot menu. Našel jsem na netu, že je to způspbeno bugem v BIOSu u tohoto notebooku, že když je přepnut z Legacy na UEFI, F2 klávesa prostě nefunguje. Sice jsem na stránkách Aceru našel opravu BIOSu, ale je to EXE soubor a ten bez funkčíno systému nenaistaluju. Prý by mohlo pomoci přeflashnout BIOS, ale opět je v EXE souboru. Není nějaká mořnost, jak flashnout originální BIOS z flash disku? Když EXE soubor rozbalím, je tam soubor s příponou ROM, zřejmě BIOS, ale nevím, jak ho flashnout z USB. Nějaká rada,prosím? Už jsem zkoušel snad vše, co jsem našel, ale nic nepomohlo.
Předem děkuji
Acer Aspire V5-431P při bootu jen Operaten System not found
Acer Aspire V5-431P při bootu jen Operaten System not found
Acer Extensa 5204WLMi, Windows Vista SP1 32bit, 2 x 1GB RAM
Co jsem narychlo nasel, tak jinym F12 fungovalo, ale F2 ne. Opradu nejde F12?
Pokud ne, tak bych zkusil na ten disk naklonovat funkcni instalaci Win7/8 z jineho notebooku s intel cipsetem a instalaci UEFI? Mela by nabehnout, ignorovat instalaci HW, neaktivni system...a flashnout BIOS.
Pokud ne, tak bych zkusil na ten disk naklonovat funkcni instalaci Win7/8 z jineho notebooku s intel cipsetem a instalaci UEFI? Mela by nabehnout, ignorovat instalaci HW, neaktivni system...a flashnout BIOS.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Nakonec jsem to vyřešil vytvořením UEFI USB bootovacího flash disku s intalací Windows 10 a nainstaloval systém, flashnul opravený BIOS, přepnut BIOS do režimu Legacy a vše už najede. Další problém se vyskytl po nainstalovaní Intel Graphics ovladače ze stránek Aceru. Po nabootování je obraz zdeformovaný, viz obrázek:
https://static.spiceworks.com/attachmen ... oto_1_.JPG
Nepomohla ani instalace ovladače přímo od Intelu.
https://static.spiceworks.com/attachmen ... oto_1_.JPG
Nepomohla ani instalace ovladače přímo od Intelu.
Tak jsem to rozchodil instalací ovladače Intel Graphics z Windows Update. Jedinný problém, který mám, nefunkční HDMI. Ale co jsem koukal na druhý notebook Lenovo, který jsem taky updatoval na Windows 10, HDMI taky nefunguje ani na AMD grafice. U Windows 7 s tím nebyl problém.