Co dělat- Acer TravelMate 4320 problém s instalací OS
Co dělat- Acer TravelMate 4320 problém s instalací OS
Dobrý den, zakoupila jsem si Acer TravelMate 4320-101G12Mi - LX.TN30C.005 bez OS, protože mám možnost naisnatalovat OS "zadarmo". Instalaci mi provádí někdo jiný, ale teď jsem se dozvěděla, že vznikl problém s instalizací, nevíte kde by problém mohl vězet? Popřípadě myslíte, že bych mohla PC do 14-ti dnů vrátit, když ten linux odinstalovali(případně by ho zase nainstalovali). Původně jsem pc potřebovla velmi nutně, a hned od začátku začínají problémy, chjo...
Ťažko odpovedať na tvoju "zoširoka" formulovanú otázku.
V prípade problému s ištaláciou niektorej časti hardwaru by mali byť stiahnuté originál ovládače a software dodávaný k danému typu notebooku napr. odtiaľto: ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/travelmate_4320/ , neviem či sa dá vrátiť už použitý notebook, napr. windowsy v aceroch sa nainštalujú až pri prvom spustení notebooku, takže notebook už nedostaneš do podoby v akej si ho kúpila (netuším však ako je to s notebookmi bez OS alebo s linuxom). ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Acer TravelMate 7730G / 17" WXGA+ / Core 2 Duo P8700 2.53GHz / NVidia GeForce CUDA 9600M-GT 512MB / 2x2048MB DDR2 / 500GB 5400rpm 2,5'' SATA + 160GB 7200rpm 2,5'' SATA / DVD Super Multi / 802.11a/b/g / 0.3DV CrystalEye / BT / Vista Business sp2
-
- guru
Jaký OS "zadarmo" tam instaluje? Windows XP? Jaké jsou zkušenosti a znalosti dotyčného člověka? Vsadím se, že to je opět typický problém s instalací WinXP na SATA disk...
IBM Lenovo ThinkPad R60 - UL1HRCF
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)
-
- občas něco napíše
XP a SATA, jak jsem se dočetl, tohle trápí nejdnoho z nás.
Já do toho nechci moc zasahovat, jsem uživatel "ZAČÁTEČNÍK", ale všiml jsem si, že jsi nechci říct slíbil jednomu kolegovi, že bys byl tak dobrý člověk a poskytl nám nějakou tu upravenou instalačku XPček ke stažení.
Máme s tím kolegou na chlup stejnou konfiguraci jak jsem zjistil a jak mi řekl, stačilo by i jemu jen tam do klasicke XP dodat jen SATA drivery, abys s tím neměl zbytečnou práci navíc, zbytek si udelame, at se to taky naučíme.![Very Happy :-D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Já do toho nechci moc zasahovat, jsem uživatel "ZAČÁTEČNÍK", ale všiml jsem si, že jsi nechci říct slíbil jednomu kolegovi, že bys byl tak dobrý člověk a poskytl nám nějakou tu upravenou instalačku XPček ke stažení.
Máme s tím kolegou na chlup stejnou konfiguraci jak jsem zjistil a jak mi řekl, stačilo by i jemu jen tam do klasicke XP dodat jen SATA drivery, abys s tím neměl zbytečnou práci navíc, zbytek si udelame, at se to taky naučíme.
![Very Happy :-D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
instalace xp
Tak mám pro vás řešení. Koupil jsem si ten samý stroj a měl ty samé problémy. Při dotazu na prodejně mi bylo řečeno, že to je můj problém..tím u mě skončili. tak jsem začal pátra sám. Koupil jsem si i externí flopku, ale to taky nepomohlo. Tak jsem nainstaloval program Nlite a vzal cracknutý windows a pomocí Nlite jsem tam ty ovladače jednoduše nacpal..Teda za výrazné pomoci kamaráda..a ....FUNGUJE TO!!!! CD mám doma a už jsem z něho dělal i druhej kompa a taky bez problémů.
sice už to neni moc aktuální ale když by po tom ještě někdo pátral jako já v práci a nemohl nic najít tak stačí flashnout bios a windows xp jdou nainstalovat.
bios 1.32
DEFECT/FEATURE IMPLEMENTED:
1. change SATA = "IDE Mode" as default
nevím jestli se dá říct že je to nevýhoda,ale vypnout to jde zase jen flashem biosu nějakou starší verzí.
bios 1.32
DEFECT/FEATURE IMPLEMENTED:
1. change SATA = "IDE Mode" as default
nevím jestli se dá říct že je to nevýhoda,ale vypnout to jde zase jen flashem biosu nějakou starší verzí.
-
- občas něco napíše