Acer Aspire 5920G (Santa Rosa +GF8600M GT) - zkušenosti
Tak jsem dneska nainstaloval na tento notebook Windows XP Professional SP2. Mám je ( zatím ) jako druhý OS společně s Vistama. Instalace na druhý disk proběhla hladce. Ovladače jsem si stáhl z FTP Aceru a chodí to dobře,až na jednu věc.... Nenainstalovalo se mi toto: Řadič paměti na sběrnici PCI. Mám mu toho žlutý vykřičník a píše to,že ovladače nebyly nainstalovány. Vůbec nevím,co to je za hardware. No jo, ale důsledkem je to,že mi nefunguje řízení spotřeby ACPI. NB se prostě nevypne ani nepřejde do spánku. Doběhne to až k oznámení,že se systém vypíná a šlus. Musím to vypnout na tvrdo. Takže jestli má někdo radu,jak a kde sehnat ovladače na toto,budu mu moc vděčný
Robson modul,hm to je ta přídavná paměť 1Gb? To mně tak nevadí.Dám zakázat zařízení ale že mi nefunguje vypínání NB,to nezkousnu! Jo a ten postup na opravení bootování Vist,popsaný na pctuning.cz mi nejde! Nabootuju z DVD Vist,dám opravit spouštění Vist,restart a co to? Pořád VinXP! Dělal jse to snad desetkrát a nic. Tak jsem chtěl dát obnovu ze skrytého oddílu. Restart,hned při úvodní obrazovce Aceru Alt a F10 a zase nic! Pořád to bootuje VinXP. Recovery DVD jsem si udělal ale bohužel ho nemám teď u sebe. Nemá někdo radu jak z týhle šlamastyky ven?
-
- občas něco napíše
Povedlo se někomu rozjet na tomto notebooku nějakou Linux distribuci ?
Podle http://www.linux-laptop.net/ má na něm jet zatím Slackware 11 (italská verze). Zkoušel jsem ubuntu, fedora a slackware 11,12 a nic.
Podle http://www.linux-laptop.net/ má na něm jet zatím Slackware 11 (italská verze). Zkoušel jsem ubuntu, fedora a slackware 11,12 a nic.
Lenovo W500 T9600 (C2D 2,8GHz), 4GB DDR3 RAM, HDD 250GB, 15,4'' WUXGA, GPU ATI FireGL V5700 (512 MB)
3y NBD
TP Advanced Mini Dock
3y NBD
TP Advanced Mini Dock
-
- občas něco napíše
Mas prosimte ICQ/MSN/Email? Linux nutne potrebuji a nevim, co za problem u me je. Vzdy mi to napise pri bootovani, ze se na tom disku nevyskytuji Linux data k instalaci.
EDIT: Tak Slackware jsem rozjel, ale ubuntu se nechyta, jakou verzi fedory jsi zkousel pls?
EDIT: Tak Slackware jsem rozjel, ale ubuntu se nechyta, jakou verzi fedory jsi zkousel pls?
Naposledy upravil(a) Adam Škamrala dne 08 říj 2007 21:39, celkem upraveno 1 x.
Lenovo W500 T9600 (C2D 2,8GHz), 4GB DDR3 RAM, HDD 250GB, 15,4'' WUXGA, GPU ATI FireGL V5700 (512 MB)
3y NBD
TP Advanced Mini Dock
3y NBD
TP Advanced Mini Dock
Díky za radu. O několik stránek výše se to řeší. Odinstaloval jsem tu webkameru a chodí to. A k tomu návodu na pctuning: Dělal jsem to přesně podle návodu a nic. Skusil jsem ten druhý návod,anglický tam je ten problém popsaný. Že když se dá automaticky opravit bootování,tak mu to nešlo.Tak to řeší přez příkazový řádek. První bod - fixMBR ok, druhý bod - fixBoot selhalo. Vypadá to,že jsem si nakopnul Visty na diku C. Mám udělané DVD Recovery ale mám je asi v práci. Tak jsem si jedním prográmkem spřístupnil disk PQSERVICE ( cca 9,5 GB ) ale nevím jak a v čem to vypálit,jak to rozdělit na 2-3DVD,aby to slo z nich potom obnovit.