Acer Aspire 5710g - problem bios
Acer Aspire 5710g - problem bios
Zdravim..mam Aspire 5710g a stala se mi nepříjemná věc..stáhl sem si z ftp aceru ulitu na flashnutí biosu (přesně pro tento typ ntb) ale hned při jejím spuštění mi zamrznul notebook a nejde rozjet..zapnou se kontrolky , rozjede se větrák ale obrazovka zůstane černá a na nic nereaguje..dá se nějak bios resetnout nebo vrátit z5?? Díky za každou radu..
Já našel na netu nějakej návod jak to přeflashovat zpátky viz. http://www.rrsoft.cz/acer-travelmate-obnova-biosu.html ale problém je že se mi nechce v tom ntb rozjet ta externí fdd a tím pádem to z ní nezačne číst..přitom v pc funguje v poho..ten notes je 2 měsíce starej..
Některé desky mívaly záložní bios a v případě, že se špatně zavedl nový bios se automaticky přepsal tím záložním. Myslím si, že to není u vašeho notebooku. Každopádně s tím běžte do servisu a nedělejte s tím další pokusy. V servisu vám přehrajou bios, servisy to dělávají automaticky zdarma. Prostě to tam pošlete, hlavně žádné komentáře typu, dělal jsem to a to. Pokud je to v záruce je to jejich problém. Prostě notebook nejde a basta. Jinak si koledujete o problémy typu, že se to nemá apod. Jestliže dávají bios na web tak se musí na podobné problémy připravit.
-
- píše často
-
- píše často