![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
ACER Aspire 5100 - mikrofon
ACER Aspire 5100 - mikrofon
Zdravím, nedávno jsem si koupil notebook na nahrávání pro kapelu. Nainstaloval jsem windowsi a přiložené ovladače na CD. Když spustím nahrávání v jakémkoliv programu, tak se písnička nahrává 5 sekund dobře a poté začne chytat mikrofon od něčeho vazbu a nahrávka je kolísavá, nečitelná, ... prostě nahrávka k ničemu. Možná že nepochopíte co tím myslím, protože sám nevím jak to nejlépe vysvětlit. Kdyžtak upnu nahrávku abyste slyšeli reakci mikrofonu. Budu moc rád za každou radu. Díky všem. ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
ani se nedivím že sem tě pomotal. Vypadá to asi tak že mi chytá vazbu jak vstup pro mikrofon (tzn. vstup na malýho jacka) tak i sám interní mikrofon. Takže ať připojím jakýkoliv externí mikrofon od toho vstupu, tak to chytne vazbu a nahrává to na ... . Ta vazba je v celým tom systému co se týče mikrofonu. Trochu jsem se ptal jak na to a bylo mi řečeno, že je to nějaká softwarová chyba. Už sem toho dost vyzkoušel takže nevim.
Môj nový travelmate robí to isté (síce nepoužívam microphone vstup ale line-in na nahrávky z gramofónu). Ide len o to ako to všetko nastaviť tak aby nahrávka bola v poriadku. Nepíšeš v čom nahrávaš (ja používam nero soundtrax), tak ti to opíšem tak ako to mám spojazdnené ja.
V ovládaní zvuku daj naplno pripojený externý mikrofón. Vhodné je ale pre istotu vypnúť všetky windowsácke zvuky v ovládačoch aby ti nejaké to cinknutie alebo kliknutie nepokazilo nahrávku. V nahrávacom programe potom nevyberieš ako zdroj zvuku mikrofón ale zvuk z windowsu (v nerovi označovaný ako stereo mix). A hlavne ak máš na notebooku vstavaný mikrofón musíš si ho ztlmiť.
Dúfam, že ti to pomôže.
V ovládaní zvuku daj naplno pripojený externý mikrofón. Vhodné je ale pre istotu vypnúť všetky windowsácke zvuky v ovládačoch aby ti nejaké to cinknutie alebo kliknutie nepokazilo nahrávku. V nahrávacom programe potom nevyberieš ako zdroj zvuku mikrofón ale zvuk z windowsu (v nerovi označovaný ako stereo mix). A hlavne ak máš na notebooku vstavaný mikrofón musíš si ho ztlmiť.
Dúfam, že ti to pomôže.
Acer TravelMate 7730G / 17" WXGA+ / Core 2 Duo P8700 2.53GHz / NVidia GeForce CUDA 9600M-GT 512MB / 2x2048MB DDR2 / 500GB 5400rpm 2,5'' SATA + 160GB 7200rpm 2,5'' SATA / DVD Super Multi / 802.11a/b/g / 0.3DV CrystalEye / BT / Vista Business sp2
můj Acer Aspire 5101ANWLMi nahrává z ext. i int. mikrofonu jenom doleva (levý kanál ze sterea)......bohužel nemůžu skoro vysílat rádio, jedině míchat do mono a to je potom strašná kvalita ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Acer Aspire 5101 ANWLMi - AMD Turion 64 X2 TL-56, 1536 MB RAM, ATI X1100 256MB RAM, 120GB HDD Toshiba 5400 RPM SATA, Windows XP Pro SP3
Sony Ericsson P1i
To jste mi nemohli říct že tu nesmí být obrázky v podpisu?![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Sony Ericsson P1i
To jste mi nemohli říct že tu nesmí být obrázky v podpisu?
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
nic ve zlém. Ale to radio sem měl tu čest jeden večer poslouchat a jako žádná škoda. Stojí to za prd. Podle banerů na SE-tuning sem čekal nějakou bombu ne radio se šílenou kvalitou a komentoval to "sivin". Dlouho sem neslyšel tak trapný radio, ale jak říkám nic ve zlém, ale škoda, že nemůžeš komentovat takový radio žádná
EDIT: jak to čtu tak jsem to napsal jak blbec
snad to pochopíte
To víte po ránu ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
EDIT: jak to čtu tak jsem to napsal jak blbec
tento účet již není aktivní.
V súčasnosti používam Nera verziu 7.5. Daj potom vedieť ako si dopadol. ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Acer TravelMate 7730G / 17" WXGA+ / Core 2 Duo P8700 2.53GHz / NVidia GeForce CUDA 9600M-GT 512MB / 2x2048MB DDR2 / 500GB 5400rpm 2,5'' SATA + 160GB 7200rpm 2,5'' SATA / DVD Super Multi / 802.11a/b/g / 0.3DV CrystalEye / BT / Vista Business sp2
maxxz píše:nic ve zlém. Ale to radio sem měl tu čest jeden večer poslouchat a jako žádná škoda. Stojí to za prd. Podle banerů na SE-tuning sem čekal nějakou bombu ne radio se šílenou kvalitou a komentoval to "sivin". Dlouho sem neslyšel tak trapný radio, ale jak říkám nic ve zlém, ale škoda, že nemůžeš komentovat takový radio žádná
EDIT: jak to čtu tak jsem to napsal jak blbecsnad to pochopíte
To víte po ránu
já si říkal že ten nick od někud znám
ale radši kdybys mi poradil s tím mikrofonem
není možný že za to může ovladač jižního můstku co ovládá zvukovku?? já jsem totiž zjistil že mám poškozenou část instalace ovladačů grafiky....
Acer Aspire 5101 ANWLMi - AMD Turion 64 X2 TL-56, 1536 MB RAM, ATI X1100 256MB RAM, 120GB HDD Toshiba 5400 RPM SATA, Windows XP Pro SP3
Sony Ericsson P1i
To jste mi nemohli říct že tu nesmí být obrázky v podpisu?![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Sony Ericsson P1i
To jste mi nemohli říct že tu nesmí být obrázky v podpisu?