Dobrý den, synovi jsme k předloňským vánocům pořídili tento ntb a nyní přestal načítat DVD i CD. V průzkumníku i jiných programech je mechanika vidět, ale po zasunutí média se pouze roztočí, ukáží se "přesýpací hodiny" a systém zahlásí, že není vložen žádný disk. Nero mně ani disk nedá zpět, LED na mechanice pořád svítí, disk se ani nevysune. Asi bude v háji hlavička. Vyčištění nepomohlo. Chci se zeptat, jaký je problém u tohoto typu vyměnit mechaniku, jestli koupit tu samou nebo můžu použít jiný typ (lepší). Případně mi prosím napište postup rozebrání tohoto ntb. Děkuji.
P.S. Záruka u tohoto ntb je asi už pryč, byl koupen na živnosťák v Makru.
Acer Aspire 5101 výměna mechaniky.
-
- občas něco napíše
o té výměně mechaniky by mě to taky docela zajímalo...koukal jsem se po DVD vypalovačkách pro NB s LightScribe a docela mě lákají
Acer Aspire 5101 ANWLMi - AMD Turion 64 X2 TL-56, 1536 MB RAM, ATI X1100 256MB RAM, 120GB HDD Toshiba 5400 RPM SATA, Windows XP Pro SP3
Sony Ericsson P1i
To jste mi nemohli říct že tu nesmí být obrázky v podpisu?
Sony Ericsson P1i
To jste mi nemohli říct že tu nesmí být obrázky v podpisu?

-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
urcite to skus cez zaruku! za pokus nic nedas, aj ked "kvalita" servisu acer je viac nez velmi zla... pripravte si nejake antidepresiva
ak to nevyda, tak novu mechaniku... vymena rychla a nenarocna...
v tejto suvislosti sa chcem spytat odbornikov, ci som spravil dobre, ked som isiel do mechaniky typu slot-load (typu autoradio), myslim, ze ked je optika schovana vnutri, tak by mala dlhsie vydrzat nie?

ak to nevyda, tak novu mechaniku... vymena rychla a nenarocna...
v tejto suvislosti sa chcem spytat odbornikov, ci som spravil dobre, ked som isiel do mechaniky typu slot-load (typu autoradio), myslim, ze ked je optika schovana vnutri, tak by mala dlhsie vydrzat nie?

o tomhle jsem přemýšlel, ale prach se dostane všude, takže pochybuju, že to optiku nějak ochrání od prachu a potom ty Slot-load sotva ze vnitř vyčistíte a normální tray-ky očistíte v pohodě (ale zase tray-ky se víc zaflákají). Asi je to +- naprosto stejné u obou mechanik.
tento účet již není aktivní.
-
- občas něco napíše
Slimtype DVDRW SSM-8515S
Dobrý den potřebuji vyměnit mechaniku v ACER 5102WLMi ,mechanika asi problémová po 3letch přestává číst pálí jak chce tip
Slimtype DVDRW SSM-8515S ,neví někdo jaká je možná náhrada tohoto tipi DVD ,či je levnější použít externí DVD ... děkuji snad někomu za odpověd
Slimtype DVDRW SSM-8515S ,neví někdo jaká je možná náhrada tohoto tipi DVD ,či je levnější použít externí DVD ... děkuji snad někomu za odpověd

ASUS X53S i3 2.1GHz - 8GB ram - nvidia GT540M 1GB - hdd 500GB
-
- občas něco napíše
Já tam nakonec šoupl Pioneer DVR-K17. Stála kolem tisícovky, teď je to okolo devíti stovek. Možná by tam mohla být i tato: http://www.suntech.cz/produkt/67804/LG- ... m-bare.htm 

acer mechanika
dík za radu a tož vyhrála to tahle mechanika ...
http://autocontpv.ekatalog.biz/zbozi/dv ... p=z:117071
http://autocontpv.ekatalog.biz/zbozi/dv ... p=z:117071
ASUS X53S i3 2.1GHz - 8GB ram - nvidia GT540M 1GB - hdd 500GB