Zdravím,
čekal jsem, doufal jsem, věřil jsem, že můj ACER bude jeden z těch bezzávadných, ale bohužel opak se stal pravdou.
Mám tento notebook 8 měsíců a již přibližně 2 týdny vše začalo zvláštním zpožďováním času. Nechtěl jsem se tím zatěžovat, tak jsem to vyřešil programem, který synchronizoval čas s časem internetovým.
Bohužel nastaly další komplikace, někdy notebook dám restartovat, on se vypne ale už nezapne, ani když stiknu tlačitko zapnutí. Vždy tomuto pomuže zatlačení na spodní část notebooku v okolí baterie.
Tento efekt se děje i při obyčejném vypínání, normálně se vypne display, disk už neprovádí žadné procesy, ale notebook svítí dokud opět zezadu nepřitlačím nebo ho natvrdo ručně vypnu podržením power tlačítka, ale pak ním zase notebook někdy nejde zapnout.
A nyní se vyskytl další problém, že po naběhnutí Windows/Linuxu nereagují USB na nově připojená zařízení, pouze reaguje na ty, které byly připojeny hned po zapnutí.
Příklad: Používám chladicí podstavec přes USB, na něm je další USB do kterého připojuji myš. Když ale tu myš odpojím a dám ho do kteréhokoliv volného USB, tak se nic nestane, nazval bych to jednoduše, že je to mrtvé. Stejný efekt, když zapojuji USB flashdisk apod...
Je ale zajímavé, že USB podstavec funguej na všech, jakoby to pouštělo napětí, ale komunikace žádná.
Jen tak závěrem, jsem normalní uživatel, který používá tento notebook pro školní účely, takže vývoj, potom nějaké multimédia, občas nějakou hru.
Neprodáděl jsem žádné taktování ani flash biosu.
Takže nyní bych Vás poprosil o cenné rady, co by se s tím dalo provést. Zatím mám osobně v plánu počkat na konec semestru a poslat jej na reklamaci.
Předem děkuji za rady
Adam Škamrala.
Problém s 5920g (čas, v oknech nereagují USB, atd...)
-
- občas něco napíše
Problém s 5920g (čas, v oknech nereagují USB, atd...)
Lenovo W500 T9600 (C2D 2,8GHz), 4GB DDR3 RAM, HDD 250GB, 15,4'' WUXGA, GPU ATI FireGL V5700 (512 MB)
3y NBD
TP Advanced Mini Dock
3y NBD
TP Advanced Mini Dock
-
- občas něco napíše
Tak bios updatovan na poslední verzi a zadne zmeny.
Jinak musim rict, ze problem s USB se vyskytuje pouze nekdy. Nekdy to norrmalne funguje a nekdy to pracuje jak jsem uvedl v tematu.
Jinak musim rict, ze problem s USB se vyskytuje pouze nekdy. Nekdy to norrmalne funguje a nekdy to pracuje jak jsem uvedl v tematu.
Lenovo W500 T9600 (C2D 2,8GHz), 4GB DDR3 RAM, HDD 250GB, 15,4'' WUXGA, GPU ATI FireGL V5700 (512 MB)
3y NBD
TP Advanced Mini Dock
3y NBD
TP Advanced Mini Dock
-
- občas něco napíše
Jak jsem již zmínil, Bios jsem updatoval na poslední verzi a beze změny. Čas se stále spožďuje, notebook někdy nejde zapnout/vypnout/restartovat a USB někdy jede/nejede.
Za cca 3-4 týdny půjde na reklamaci, snad vše výjde, že by třeba vyměnili celou základní desku a bude jako nový.
Za cca 3-4 týdny půjde na reklamaci, snad vše výjde, že by třeba vyměnili celou základní desku a bude jako nový.
3y NBD
TP Advanced Mini Dock
3y NBD
TP Advanced Mini Dock