Kvalita aceru?
Přesně tak, spolužák si koupil DELL snad za 40t v magneziu, i kovové panty. Má ho půl roku, já mám svůj Acer rok. Až na pár odřenin a 26% opotřebení baterie šlape můj acer jako hodinky. Kámoš už má vytržené ty kovové panty. Když tak můj acer vidím, pády na zem nebo jiné prudké nárazy a zatížení by můj acer nerozdejchal, ale když na něj dávám trochu pozor, je to supr notebook za výborný peníze. A to s ním jezdím občas např. i na kole do školy.
Acer Aspire TimelineX 3820tg. i5 460m, ATI HD 5650... ex. Travelmate 5520G Turion 1,9GHz, ATI 2400 xt
tomsi:
i ty mas kovove panty
a travelmaty maji pomerne slusne tela
btw. co s tim ten typek delal
ja viko otevru zavru i 10x denne a zatim je ntb relativne ok po roku...
(co je to za model?)
siky99:
ja treba proti aceru nic nemam...
v mych oci dost acer stoupl, kdyz zacal nabizet NBD zaruku, jeste do travelmatu zacit davat vyssi rozliseni displeje a klidne si to koupim
i ty mas kovove panty
a travelmaty maji pomerne slusne tela
btw. co s tim ten typek delal
ja viko otevru zavru i 10x denne a zatim je ntb relativne ok po roku...
(co je to za model?)
siky99:
ja treba proti aceru nic nemam...
v mych oci dost acer stoupl, kdyz zacal nabizet NBD zaruku, jeste do travelmatu zacit davat vyssi rozliseni displeje a klidne si to koupim
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
s tím rozlišením je to asi složitější,když se management podívá na Téčkové Lenova a i vyšší řady nad 30 tisíc mají stejné rozlišení jako ten TM,tak co se budou za ty peníze plašit
tím nechci říct že by to bylo špatný,kde kdo by si rád připlatil za vyšší,ale ta možnost chybí/tak jsi to asi myslel /
tím nechci říct že by to bylo špatný,kde kdo by si rád připlatil za vyšší,ale ta možnost chybí/tak jsi to asi myslel /
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno
jj, presne tak, ono by stacilo, kdyby byla treba jedna vyssi konfigurace s wsxga+
napr. takovy 5730g s tou hd3650 a wsxga+ by si podle me koupilo dost studendtu strojarny, stavebky, atd...
kdyz koukam, kolik to stoji tedka, tak by se ten notebook mel udrzet cca na cenove hranici R500 / tecry s10 akorat by nabidl o neco silnejsi grafiku (coz je duvod, proc si plno takovych lidi ty R500 a s10 nekoupi - predsudky o malo vykonne grafice)
plno lidi se pak zacne koukat jinam, pac R jim prijde malo vykonne a T s takovym konfigem stoji 35k
takze urcite by si to cilovou skupinu naslo
napr. takovy 5730g s tou hd3650 a wsxga+ by si podle me koupilo dost studendtu strojarny, stavebky, atd...
kdyz koukam, kolik to stoji tedka, tak by se ten notebook mel udrzet cca na cenove hranici R500 / tecry s10 akorat by nabidl o neco silnejsi grafiku (coz je duvod, proc si plno takovych lidi ty R500 a s10 nekoupi - predsudky o malo vykonne grafice)
plno lidi se pak zacne koukat jinam, pac R jim prijde malo vykonne a T s takovym konfigem stoji 35k
takze urcite by si to cilovou skupinu naslo
kazdy velky byk byl jednou tele
-
Zaujímavá diskusia, asi sa vážne vykašlem na všetky tieto "rady" z fór. Mám z toho hlavu ako melón, ten vraví acery su shit, druhý zas acery sú fajn.
Príliš sa do notebookov nevyznám, (holt, žena:)) ale chcem sa spýtať, ako to vlastne funguje, keď pri niektorých aceroch je uvádzané Gemstone prevedenie. Znamená to len ten elegantný dizajn, tú farbu? Alebo každý Acer v prevedení Gemstone má rovnakú konštrukciu šasi?
Ide o to, že mám vyhliadnutý acer 5536 http://www.acer.sk/acer/product.do?link ... 2106490696 ale už teda hľadám nejaký ten čas, a okrem tých oficiálnych výpočtov vlastností a parametrov som nenašla žiaden názor od človeka ktorý by ho reálne vyskúšal. Na ostatné acery v Gemstone prevedení, je tu názorov dosť, a čo tak čítam s tou kvalitou šasi to nie je až tak zlé. Tak chcem vedieť či sa môžem spoliehať na to, že ak je prevedenie Gemstone vporiadku u 5930, bude vporiadku aj u toho môjho typu.
Snáď niekto pochopí čo sa pýtam, poradí mi. A snáď to nie je príliš hlúpa otázka
Príliš sa do notebookov nevyznám, (holt, žena:)) ale chcem sa spýtať, ako to vlastne funguje, keď pri niektorých aceroch je uvádzané Gemstone prevedenie. Znamená to len ten elegantný dizajn, tú farbu? Alebo každý Acer v prevedení Gemstone má rovnakú konštrukciu šasi?
Ide o to, že mám vyhliadnutý acer 5536 http://www.acer.sk/acer/product.do?link ... 2106490696 ale už teda hľadám nejaký ten čas, a okrem tých oficiálnych výpočtov vlastností a parametrov som nenašla žiaden názor od človeka ktorý by ho reálne vyskúšal. Na ostatné acery v Gemstone prevedení, je tu názorov dosť, a čo tak čítam s tou kvalitou šasi to nie je až tak zlé. Tak chcem vedieť či sa môžem spoliehať na to, že ak je prevedenie Gemstone vporiadku u 5930, bude vporiadku aj u toho môjho typu.
Snáď niekto pochopí čo sa pýtam, poradí mi. A snáď to nie je príliš hlúpa otázka
Pokud se jedna o primo gemstone (dost casto jsou za gemstone oznacovany i gemstone-blue coz je trochu neco jineho...) a ne nejakou novinku(bohuzel jsem o tom nic nenasel....nicmene vzhledove to vypada stejne jako ta 5930 akorat to ma leskle viko) tak kvalita sasi bude stejna...Coz je v pohode ale na denni noseni to asi nebude...
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
nosenie
bedrunacz píše:A jak jsou na tom ty aspire? Snesou nošení cca 3x týdně?
Mam acer aspire a ked idem preč z autom tak ho davam do kufra felicie a dost si tam vytrpi ked idem po ruskich cestach sama jama a očujem jak si poskakuje v kufri no zatial šlape a ked niekdo vyrobi notbuk a piše že ma titanove šasi tak piše kraviny a okolo titanu to nebehalo,kamarat rozbyl notbuk a tvrdil že ma titanove šasi a vobec to nebola pravda lebo som to skušal a titan velice dobre poznam.
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Stavač,doma na stole máš asi příbory z titanu,takže to znáš ,nevadí...
aknimod,5930 má trochu jiné šasi i když podstata Gemstone bude zachována,5930 má formát displeje 16:10 a tím určen vnější rozměr,55xx je 16:9,takže spíš podobnej 16" kouskům,ale taky je založenej na platformě Puma,CPU nic moc a topení na vyšším stupni jako třeba u Intelu. S přenášením by nebyl snad velký problém,ten bude snad jen u měkkého víka,to si žádá zvýšenou opatrnost
aknimod,5930 má trochu jiné šasi i když podstata Gemstone bude zachována,5930 má formát displeje 16:10 a tím určen vnější rozměr,55xx je 16:9,takže spíš podobnej 16" kouskům,ale taky je založenej na platformě Puma,CPU nic moc a topení na vyšším stupni jako třeba u Intelu. S přenášením by nebyl snad velký problém,ten bude snad jen u měkkého víka,to si žádá zvýšenou opatrnost
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Gogo píše:Stavač,doma na stole máš asi příbory z titanu,takže to znáš ,nevadí...
V Zaporoži sa tavi a odlieva titan a ked chceš skušat titan tak na to potrebuješ termit,titan je pevny a odolny na vysoke teploti,termit je chraneni material tak jako vybušniny a ked maš dolare tak ho kupiš v Ľvove .
Spokojnost.
Ahoj pani. Ja mam ACER Aspire 5101 a som s nim dost spokojny. Vlastnim ho cca 10 rokou. Jazdil som na kamione s toho 8 rokou.Takze jazdil v aute vystaveny prudkemu svetlu za sklom a vyzsim teplotam.Prenasal som ho velmi casto.Kupoval som ho este za 38 000 sk. A musim povedat,ze som spokojny. Vyskytli sa aj problemy . Dal som ho do servisu.Po cca 14 dnoch sa mi vratil.Bohuzial sa vratil s bateriou asi s ineho.Mne predtym vydrzala baterka zhruba 1 h a po vrateni my ledva vidrzala 30min. Takze so servisom spokojenost az taka nieje.Co sa tyka sasi.Funguje dobre.Aj po tolkych rokoch ide tazko(ztuha) ako ked bolo nove.Samozrejme praskanie je.No musime uznat,ze ma 10 rokou a to musim uznat,ze je to dobre a som spokojny.Kamarat ma notebok inej znacky asi 2 roky a ma s nim uz dost problemou a o sasi sa ani neda bavit.Ja ked otvaram notebok,musim drzat spodnu cast.On ho otvori tak,ze staci chitit za vrchnu cast a spodna je na stole.Moja sa dviha . Zhrniem.U mna musim povedat ze som nanajvis spokojny.