alenka1234 píše:Ahoj, chtěla bych si tento notebook pořídit a mám pár otázek:
1) 15 vs 17 palcová verze - přemýšlím o koupi verze s GTX 860 a 4210H. Jsou nějaké podstatné rozdíly v displeji, chlazení, atd? Cenový rozdíl je zhruba 2000 Kč, tak nevím, jestli to za to stojí když preference 17" je jen mírná![]()
2) jak 15, tak 17 palcový model ve zmíněné konfiguraci je dostupný ve dvou verzích (NX.MQREC.004-NX.MQREC.003), přičemž jediný rozdíl, který se mi podařilo najít, je v LAN připojení (IEEE 802.11ac vs IEEE 02.11a/b/g/n). Hodně se tady píše o problémech s wifi, "ac" v novějším modelu již tyto problémy nemá? Rozdíl v ceně je cca 1000 Kč..
3) Trochu mě štve, že se tyhle notebooky prodávají za stejnou cenu jako skoro před rokem při uvedení na trh..na druhou stranu je asi stále nic v poměru cena/výkon neporáží. Co myslíte, má smysl počkat pár měsíců než na trh přijdou nové modely a také nový Skylake od intelu?
Díky
1) 17" je fakt obří a nevejde se jen tak do nějakého batohu. Má totiž okolo displeje i větší rámeček. Na druhou stranu má větší větráky, takže může trochu lépe chladit a má malinko lepší displej. Měl jsem možnost používat obě a sám bych si asi 17" verzi nevzal, pokud se to má občas někam nosit.
2) u Wifi-AC modelů si zatím nikdo nestěžoval. Všechny stížnosti byly na Nkový modul.
3) To je holt problém toho, že Intel nějak nevydává nic nového, co by bylo zásadně lepší, a taky toho, že koruna oslabuje kvůli ČNB, která se snaží rovnat s propadajícím eurem. Jestli má smysl čekat, to ti asi nikdo nepoví, nicméně pokud si myslíš, že za dva měsíce tady budou nějaké nové modely, tak ne - nebudou.