Zdravím všechny a mám takový menší problém, již delší dobu se mi děje to, že mi po restartu ze složky počítač i správce zařízení mizí DVD mechanika (Slimtype DVD A DS-8A1P ATA Device - v BIOSu funkční).
Po dlouhém bádání jsem nenašel nic..problém s upper a lower filters to není, a tím Microsoft s řešením tohoto problému v podstatě končí.
Koukl jsem proto do Správce do položky IDE ATA/ATAPI...mám tam podsložky ATA Channel 0, ATA Channel 1 a PCI Standartní dvoukanálový řadič. Přesto, že jsem instaloval ovladače pro IDE, je u těchto položek uveden ovladač od Microsoft...pokud se tam ovladač Nvidia (100% správný, stažený ze stránek Aceru) pokusím dosadit natvrdo...pomocí zvolit ovladač...ovladač se jeví jako kompatibilní, ale po restartu následuje modrá obrazovka a další restart....jediným únikem z tohoto je Poslední známá funkční konfigurace...
Věřím, že můj problém s DVD může spočívat v ovladačích IDE...ale jaksi je nemůžu přeinstalovat...máte někdo s tímto zkušenosti? je normální že i po instalaci driverů chipset stále zůstává ovladač Microsoftu? díky moc...
Aspire 7220 a IDE ovladače
Aspire 7220 a IDE ovladače
Asus X401U, AMD Brazos DualCore C60, AMD Radeon HD 7340, HDD 320GB, 4GB RAM, Windows 8.1 64bit