Skakajici pruhy na notebooku Acer

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
Lucinka48
občas něco napíše

Skakajici pruhy na notebooku Acer

Příspěvekod Lucinka48 » 15 říj 2010 10:35

Ahoj, mam problem se svym notebookem Acer Aspire 5100. Asi po roce a pul mi na nem zacli naskakovat pruhy, jak je videt na fotkach, postupne cim dal casteji, nezavazne na tom, co bylo spusteno, delalo to kdykoli, hned po startu windows, nebo uz v prubehu nacitani, nekdy po hodine prace na notebooku. Nekdy to trva 2 minuty nekdy 8 pak to samo prestane. Reinstal windows nepomohl a tak jsem ho jeste pred vyprsenim zarucni doby reklamovala. Z opravy mi prisel s tim, ze zavada byla odstranena prehranim biosu.

Po ale cca dalsim pul roce se pruhy zase zacly objevovat. Kdyz se objevi, tak je PC uplne nepouzitelne, na monitoru skakaji jen pruhy (napr. horni modra lista atd..) Kdyz jsem dala print screen, tak to vyfotilo ale normalne, bez pruhu, hezkou cistou plochu, takze jsem fotky udelala mobilem. Notebook uz je po zaruce. Myslite, ze pomuze dalsi prehrani biosu?

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

Obrázek

Obrázek

dzulio
píše často

Příspěvekod dzulio » 15 říj 2010 11:52

podla mna nepomoze, graficka karta sa poruca do vecnych lovist, najpravdepodobnejsia oprava bude vymena zakladnej dosky, co sa ti ale podla mna neoplati

v tom lepsom pripade to moze byt iba kabel od monitora do dosky, ale skor sa priklanam k prvej moznosti

ked ti naskocia take pruhy a das notes uspat a potom ho prebudis ono to tam uz nie je ze ?

Lucinka48
občas něco napíše

Příspěvekod Lucinka48 » 15 říj 2010 12:43

Co jsem cetla jinde, tak to grafikou nebude, protoze print screen ty pruhy neukazuje. Kdyz to uspim a znovu zapnu, tak tam ty pruhy vetsinou jsou, kdyz to necham dyl, tak treba ne, ukazuji se opravdu nepravidelne, nekdy casteji, nekdy 2 hodiny ne..

zivan
guru

Příspěvekod zivan » 15 říj 2010 13:45

A na externim monitoru pres D-SUB jsou pruhy taky?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

vasekpetr1
občas něco napíše

Příspěvekod vasekpetr1 » 16 říj 2010 17:35

Toto je můj příběh s displejem u 5101, ty průběhy jsou podobné, nakonec výměna obrazovky v Brně.
http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... highlight=
snad na tom budeš líp.

Zpět na „notebooky Acer“