Rada ohledně Visty
Rada ohledně Visty
Zdravím.Chtěl jsem se raději ještě na něco zeptat. na oddílu C mám XP a chtěl bych na oddíl D nahrát visty a ještě k tomu při nainstalováni vist bych si přidal další oddíl na disku kde nebude systém, tedy C-Win XP D-Win Vista E-pro data,atd. Určitě by to podle mě šlo provést ale zaleží teď jestli mi pak v budoucnu pujde z dvd obnovit ty xp, myslím recovery.Mělo by to jít nebo to nepujde?díky za rady všem.
Recovery DVD funguje tak, ze sformatuje prvu particiu na disku a nakopiruje tam image disku ulozeny na DVD. Takze pokial to chces tak ako pises, tak by problem byt nemal... pokial by si to vsak prehodil - C:Vista, D:XP, tak po recovery by si si vymazal akurat visty.
Problem vsak urcite nastane v tom, ze ked spravis recovery, tak zmazes z C: aj boot.ini, kde je ulozene, ze ktore operacne systemy mas na disku (odkial sa ma bootovat), tzn. nebudes moct nabootovat vistu. Toto sa vsak pri XPckach dalo riesit tym, ze si hodil do mechaniky instalacne CD WinXP a do konzoly si hodil prikaz mbrfix. Ako je to vsak s vistami, tak to neviem - nemam ich nainstalovane - ale urcite tam bude nieco podobne.
Problem vsak urcite nastane v tom, ze ked spravis recovery, tak zmazes z C: aj boot.ini, kde je ulozene, ze ktore operacne systemy mas na disku (odkial sa ma bootovat), tzn. nebudes moct nabootovat vistu. Toto sa vsak pri XPckach dalo riesit tym, ze si hodil do mechaniky instalacne CD WinXP a do konzoly si hodil prikaz mbrfix. Ako je to vsak s vistami, tak to neviem - nemam ich nainstalovane - ale urcite tam bude nieco podobne.
Ovladac.
Ahojte.Pomôze mi niekto prosim s mojim problemom? Mam na noteboku OS Windovs vista home premium.Kupil som si v orinindži datovu kartu:Option 3G/EDGE.No az doma pri instalacii som zbadal,ze karta podporuje iba Windovs 2000 a XP.Skusil som to nainstalovat ale nenaslo mi to ovladac na datovu kartu.Na internete som nasiel,ze kartu rozbehali aj v linuxe no vo Viste som nic nenasiel.V Orange mi povedali,ze testuju ovladac aj na Vistu no bude v ponuke niekedy v lete a dovtedi musim platit aj ked kartu neviuzivam.Neviete dakto o nejakom ovladaci s ktorim sa to da rozbehat?