dvě instalace OS, jak jednu smazat?

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
G.Eliska
občas něco napíše

dvě instalace OS, jak jednu smazat?

Příspěvekod G.Eliska » 08 úno 2012 11:06

Dobrý den, vyřešila jsem sice problém se zvukem, ale podařilo se nahrát nový Windows xp, aniž by se smazal ten původní. Jde jeden z nich smazat? Nebo musím Nahrát vše znovu? Děkuji

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 08 úno 2012 11:50

Co přesně myslíš "nahráním nového Windows XP"?
Popiš podrobně co všechno jsi dělala, protože z té jedné věty to nějak nedokážu vyluštit (předpokládám, že i ostatní s tím budou mít problém) a tím pádem ani nějak poradit.
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

G.Eliska
občas něco napíše

Příspěvekod G.Eliska » 08 úno 2012 12:43

Měla jsem nahraný Windows xp, ale ovladače, které byly staženy z internetu, byly špatné a počítač nefungoval jak by měl. Ovladače nešlo aktualizovat, odinstalovat, přeinstalovat, prostě nic. Tak jsem si sehnala jiné instalační cd se softwarem W/xp i s cd s ovladači na acer. V biosu jsem nastavila první po zapnutí Pc spuštění Cd, ale Windows se normálně spustil. Tak jsem spustila cd přes tento počítač a spustila instalaci softwaru Win xp. Naskočila nabídka na formátování disku, apod. To jsem zadala. Instalace trvala se vším všudy hodinu a půl, nainstalovala jsem ovladače a dala restart. Při restartu se mě počítač zeptal, který Win xp chci spustit běžným způsobem. Tady jsem zjistila, že ten původní xp i s chybnými ovladači nebyl smazán. Ten nový už fungoval bez chyb. Proto bych tedy ráda věděla, jestli se ten starý dá vymazat, nebo musím přehrát vše znovu. Doufám že je to srozumitelné.. Děkuji

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 08 úno 2012 19:08

Mnohem lepší, tohle jsi měla napsat rovnou.
Jo teď máš opravdu dvě instalace XPček zároveň. Vyřešit to jde různě (s i bez přeinstalování).
Můžeš udělat screenshot jak vypadá rozdělení oddílů? To zjistíš ze Start menu > Spustit a do okénka napiš diskmgmt.msc a OK.
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

Zpět na „notebooky Acer“