Zdravím všechny
obracím se na Vás z následujícím problémem. Dostal se mi do ruky Acer Aspire 5530 z následující závadou.
Předchozímu majiteli se nezdařil upgrade biosu z Windows a zůstala jen černá obrazovka po zapnutí s tím, že svítí napajení, fungují všechny periferie a to je vše. Provedl jsem flach biosu z usb a notebook funguje normálně ale:
- po stisknutí tlačítka napájení se rozsvítí kontrolky obrazovka zůstane černá a počítač začne nabíhat asi za tři minuty poté, zvláštní je že pak funguje normálně i ve windows bez jakýhkoli závad a když ho z windows restartuju naběhne hned, dělá to jen prostě při zapínání tlačítkem napájení. Pak jde bez problémů. Pokusím se ještě notebook rozebrat a odpojit všechny periferie a uvidím.
Acer Aspire 5530 dlouhý start při spuštění
Jsem ho rozebral, odpojil všechny periferie, vyndal desku, nechal jsem ram a procesor a nabíhá normálně, dal jsem desku zpátky do šasi sešrouboval, připojil pár flexů a zatím taky jede normálně, holt jsou věci mezi nebem a zemí asi, ještě mi zbývá zapojit HDMI modul, klávesnice a mechanika a wifi tak uvidim