Zkušenosti s reklamací
Zkušenosti s reklamací
Ahoj mám notebook Acer Travelmate 5742G a 21.3.2013 jsem reklamoval potřetí a to z důvodu přehřívání ...předchozí dvě reklamace byli vždy uznané a teď třetí mi oznámili, že mám prý politou klávesnici a nabízí mi za 1300 výměnu. Politá klávesnice bohužel vůbec nebyla a pochybuji, že i kdyby byla, tak že by způsobila přehřívání. Má někdo zkušenosti s reklamačním servisem Aceru v Brně? Nemá někdo radu jak postupovat? notebook zakoupen u Czc.Díky
Fujitsu Siemens Amilo Pi 1536 - Death
Acer Travelmate 5742G - reklamace :-/, reklamace, a po 3. uvidíme.. "PRYČ "
now
Acer Aspire V5 - 573G: i5 4210U 1.7/2.7 Ghz, Nvidia GTX 850 DDR3, 8GB DDR3
now
- Chlebovnik
- guru
Je úplně jedno jestli politá klávesnice má nebo nemá spojitost s přehříváním. Jde o to, že "politím" jsi porušil záruční podmínky od toho okamžiku ti skončila záruční lhůta.
Můžeš si nechat poslat notebook zpátky a zaplatit si znalecký posudek, který (pokud říkáš pravdu) prokáže pravdivost tvého tvrzení, že notebook politý nebyl.
Můžeš si nechat poslat notebook zpátky a zaplatit si znalecký posudek, který (pokud říkáš pravdu) prokáže pravdivost tvého tvrzení, že notebook politý nebyl.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p
Chlebovnik:
To je blbost. Zaruka je 2 roky a nemuze jen tak skoncit. Podle takoveho pravidla by se nedal reklamovat zadny problem u auta, kteremu by nekdo odrel dvere. Ano nebrzdi, ale kvuli odrenemu laku mate po zaruce.
Neco jineho je, kdyby servis tvrdil, ze se ta kapalina dostala nejen do klavesnice, ale i na zakladni desku, diky tomu treba odeslo nejake cidlo a notebook ted nezapne vetrak naplno a notebook se prehriva.
Nio96:
Reklamoval jsi ho u CZC nebo primo v servisu? V reklamacnim protokolu mas napsanou zavadu "prehrivani" a vyjadreni "polita klavesnice"?
To je blbost. Zaruka je 2 roky a nemuze jen tak skoncit. Podle takoveho pravidla by se nedal reklamovat zadny problem u auta, kteremu by nekdo odrel dvere. Ano nebrzdi, ale kvuli odrenemu laku mate po zaruce.
Neco jineho je, kdyby servis tvrdil, ze se ta kapalina dostala nejen do klavesnice, ale i na zakladni desku, diky tomu treba odeslo nejake cidlo a notebook ted nezapne vetrak naplno a notebook se prehriva.
Nio96:
Reklamoval jsi ho u CZC nebo primo v servisu? V reklamacnim protokolu mas napsanou zavadu "prehrivani" a vyjadreni "polita klavesnice"?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Notebook jsem reklamoval v Českých Budějovicích, kde byla kdysi pobočka CZC, ale dneska je to pouze CZC partners, zde jsem odevzdal notebook, a podle protokolu je
popis závady: přehřívá se. I na chladící podložce. Jedná se o 3. reklamaci stejné závady, zákazník žádá o vrácení peněz.
popis přijatého zboží: odpovídá době používání. Mírně zašpiněný a poškrábaný zadní kryt LCD.
Toť je vše. Mě kontaktovalo CZC, že jim na základě diagnostiky napsal Acer s cenovou nabídkou 1370,- Kč, za vyčištění a výměnu klávesnice, zda s tím souhlasím. To je reakce na závadu poslali mi dneska tyto fotky.
popis závady: přehřívá se. I na chladící podložce. Jedná se o 3. reklamaci stejné závady, zákazník žádá o vrácení peněz.
popis přijatého zboží: odpovídá době používání. Mírně zašpiněný a poškrábaný zadní kryt LCD.
Toť je vše. Mě kontaktovalo CZC, že jim na základě diagnostiky napsal Acer s cenovou nabídkou 1370,- Kč, za vyčištění a výměnu klávesnice, zda s tím souhlasím. To je reakce na závadu poslali mi dneska tyto fotky.
now
now
Teď koumám ty fotky. sundali klávesnici okraj je něčím zalepen, deska co je pod klávesnicí taky. a plast do kterého se usazuje je taky trošku polepen. Nu jako určitě to nemá se závadou nic společného. na žádný chip se to ani nedostalo.
now
now
Tak až po 2 dnech neustálého dohadování s CZC, bylo prý servisem vyřešeno to, že notebook se přehřívá z důvodu zanesení prachem. Klávesnice je prý jen další věc, nejedná se o věc, která se řeší zárukou a proto mi nabízí, že mi notebook vyčistí. Za rok používání se tedy notebook zanesl tak moc, že je nemožný na něm hrát ani Comandos Nicméně když jsem notebook reklamoval po 2. tak byla reklamace s poár jinýma závadama uznána a notebook byl vyčištěn zadarmo dneska uz si účtujou
now
now
To je celkem jasne, zaneseni prachem se da odmitnout s tim, ze to pouzivas v moc prasnem prostredi a hadej se. Dokud jsi nechtel vratit penize, tak ti to klidne vycistili, ale jak jsi pozadal o penize, tak mas smulu.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W