ACER ASPIRE 5112 NEW HDD-SYSTÉM RECOVERY
ACER ASPIRE 5112 NEW HDD-SYSTÉM RECOVERY
Potřeboval bych radu-měnil jsem hdd za větši v noťasovi,ale nevím jak vytvořit oddíl potřebný pro recovery acer-nevíte někdo prosím poradit,starý jsem naformátoval a komplet vymazal-zrušil i ten oddíl ACER.děkuji
P.S.Nejdou mě na new HDD recovery WIN XP nainstalovat-proto je asi skrytý oddíl ACER k tomu potřeba
P.S.Nejdou mě na new HDD recovery WIN XP nainstalovat-proto je asi skrytý oddíl ACER k tomu potřeba
acer tm 2400
Ahoj, jsem tu nový, a po delším brouzdání jsem zatím nenašel řešení svého problému, a to je asi tenhle. Koupil jsem starší Travelmate 2400, WinXPHome se ser. číslem, jenže bych chtěl dát větší hd, a zachovat leglitu windows. Recovery smozřejmě není, a skryá partitiontaky ne takže poradte. Ve windose jsem zela lama i když jinak docela zručný, stačí návod a pár linků, snad to dám dohromady,
Díky předem za help.
Dedy, Ostrava
Díky předem za help.
Dedy, Ostrava
Dedy, Acer TM 2400, Celeron 1,5 GHz, 520 MB ram
no neviem naco by so robil zase tu particiu z recovery su na to programy napriklad Acronics True image a tam si spravis zalohu celej particie spravi z toho image a prenesies si to na dvd a pomocou spustacieho CD ktore si spravis cez ten ACRONICS si vlastne nahras tu particiu na novy HDD
PS: bobo99
Nejde ti preto nainstalovat XP lebo WIN XP pri instalacii nevie rozpoznat velke disky treba implementovat ovladace od HDD do instalacky XP cez program NLITE
PS: bobo99
Nejde ti preto nainstalovat XP lebo WIN XP pri instalacii nevie rozpoznat velke disky treba implementovat ovladace od HDD do instalacky XP cez program NLITE
Acer Aspire 5920G-302G16MN Notebook
CPU: Intel Core 2 Duo T7300 2,0 GHz,
RAM: 2GB
HDD: 160GB
GPU: nVidia GeForce 8600M-GT 512MB
CPU: Intel Core 2 Duo T7300 2,0 GHz,
RAM: 2GB
HDD: 160GB
GPU: nVidia GeForce 8600M-GT 512MB
HITS píše:Nejde ti preto nainstalovat XP lebo WIN XP pri instalacii nevie rozpoznat velke disky treba implementovat ovladace od HDD do instalacky XP cez program NLITE
A proto mi asi na novém hd udelal C:\ normalni, D:\ dvdromka, a E:\ dalsi partition? Znenit znaceni partitionu asi nejde????
-
- píše často
for bobo 99
Sežeň si od někoho orig. instalační cd win XP podle toho co jsi měl za verzi HOME nebo PROFESIONAL. Můžeš si ho zkopírovat. Já jsem měl podobný problém s vistama. Když jsem je obnovil z reconveru tak byly nějaké nestabilní a proto jsem si vzal DVD vista co mám ke stolnímu pc. Při instalaci jsem vložil produkt key od noťase. Aktivace win buď klapne nebo to bude chtít abys zavolal na bezplatnou linku microsoftu a tam jim nadyktuješ asi 40 místné číslo co ti vygeneroval PC a oni ti nadyktují 40 místné číslo které zadáš do prázdných polí a je to. Možná budou po tobě chtít vedět důvod a u mě zatím stačil ten že při přeinstalaci se mi nechcou win aktivovat. Jim to je jedno pořád jedeš pod stejným produckt key.
Sežeň si od někoho orig. instalační cd win XP podle toho co jsi měl za verzi HOME nebo PROFESIONAL. Můžeš si ho zkopírovat. Já jsem měl podobný problém s vistama. Když jsem je obnovil z reconveru tak byly nějaké nestabilní a proto jsem si vzal DVD vista co mám ke stolnímu pc. Při instalaci jsem vložil produkt key od noťase. Aktivace win buď klapne nebo to bude chtít abys zavolal na bezplatnou linku microsoftu a tam jim nadyktuješ asi 40 místné číslo co ti vygeneroval PC a oni ti nadyktují 40 místné číslo které zadáš do prázdných polí a je to. Možná budou po tobě chtít vedět důvod a u mě zatím stačil ten že při přeinstalaci se mi nechcou win aktivovat. Jim to je jedno pořád jedeš pod stejným produckt key.
-
- píše často
for Dedy
Pokud instaluješ z CD tak ti to nabídne jestli to chceš nainstalovat na C nebo D. Pokud máš jen C pak pod ním by mělo být místo bez oddílu nebo tak něco. Máš na výběr, buď máš ještě dost místa v místě bez oddílu a můžeš z něj vytvořit další disk nebo odstraníš disk C a z volného místa si pak můžeš udělat disky dva. Jinak ve windowsech se dají také měnit písmena jednotek stačí použít nápovědu.
Tady nápověda z win vista
Změna, přidání nebo odebrání písmene jednotky
K provedení těchto kroků musíte být přihlášen jako správce systému.
Pokud vám nevyhovuje písmeno, které systém Windows přiřadil nové jednotce nebo pokud chcete upravit písmena jednotek určitým způsobem, můžete je snadno změnit.
Každé jednotce v počítači můžete přiřadit písmeno C až Z. Písmena A a B jsou obvykle vyhrazena pro disketové jednotky, pokud ale počítač disketovou jednotku nemá, můžete písmena A a B přiřadit svazkům. Ve složce počítač jsou zobrazena využívaná písmena jednotek.
Klepnutím otevřete okno Tento počítač
Měnit, přidávat nebo odebírat písmena jednotek můžete pomocí nástroje Správa počítače.
Klepnutím otevřete nástroj Správa počítače. Pokud vás systém vyzve k zadání nebo potvrzení hesla správce, zadejte heslo nebo proveďte potvrzení.
V navigačním podokně klepněte na položku Správa disku.
Pravým tlačítkem myši klepněte na oddíl nebo jednotku, kterou chcete změnit, a poté klepněte na možnost Změnit písmeno jednotky a cestu.
Proveďte jednu z následujících možností:
Chcete-li přiřadit písmeno jednotky, klepněte na tlačítko Přidat, klepněte na požadované písmeno jednotky a poté na tlačítko OK.
Pokud chcete změnit písmeno jednotky, klepněte na příkaz Změnit, pak na možnost Přiřadit písmeno jednotky, následně klepněte na požadované písmeno a pak na tlačítko OK.
Chcete-li odebrat písmeno jednotky, klepněte na příkaz Odebrat a pak na tlačítko Ano, kterým příkaz potvrdíte.
Doufám, že ti to pomůže.
Pokud instaluješ z CD tak ti to nabídne jestli to chceš nainstalovat na C nebo D. Pokud máš jen C pak pod ním by mělo být místo bez oddílu nebo tak něco. Máš na výběr, buď máš ještě dost místa v místě bez oddílu a můžeš z něj vytvořit další disk nebo odstraníš disk C a z volného místa si pak můžeš udělat disky dva. Jinak ve windowsech se dají také měnit písmena jednotek stačí použít nápovědu.
Tady nápověda z win vista
Změna, přidání nebo odebrání písmene jednotky
K provedení těchto kroků musíte být přihlášen jako správce systému.
Pokud vám nevyhovuje písmeno, které systém Windows přiřadil nové jednotce nebo pokud chcete upravit písmena jednotek určitým způsobem, můžete je snadno změnit.
Každé jednotce v počítači můžete přiřadit písmeno C až Z. Písmena A a B jsou obvykle vyhrazena pro disketové jednotky, pokud ale počítač disketovou jednotku nemá, můžete písmena A a B přiřadit svazkům. Ve složce počítač jsou zobrazena využívaná písmena jednotek.
Klepnutím otevřete okno Tento počítač
Měnit, přidávat nebo odebírat písmena jednotek můžete pomocí nástroje Správa počítače.
Klepnutím otevřete nástroj Správa počítače. Pokud vás systém vyzve k zadání nebo potvrzení hesla správce, zadejte heslo nebo proveďte potvrzení.
V navigačním podokně klepněte na položku Správa disku.
Pravým tlačítkem myši klepněte na oddíl nebo jednotku, kterou chcete změnit, a poté klepněte na možnost Změnit písmeno jednotky a cestu.
Proveďte jednu z následujících možností:
Chcete-li přiřadit písmeno jednotky, klepněte na tlačítko Přidat, klepněte na požadované písmeno jednotky a poté na tlačítko OK.
Pokud chcete změnit písmeno jednotky, klepněte na příkaz Změnit, pak na možnost Přiřadit písmeno jednotky, následně klepněte na požadované písmeno a pak na tlačítko OK.
Chcete-li odebrat písmeno jednotky, klepněte na příkaz Odebrat a pak na tlačítko Ano, kterým příkaz potvrdíte.
Doufám, že ti to pomůže.
Dik Davide, prejmenovat a vytvorit partitiony uz je OK, a dokonce jsem zjistil ze i ty 3 CD od Aceru fungujou, jenze se mi pro zmenu nenainstalovala cestina, i kdyz jsem ji poctive vsude zaskrtaval, takze to jdu zkusit znova, jen jeste musim rict ze se debilne meni bootovaci device, posledne to zabralo az na potreti, a dnes uz dvakrat nic.
Dedy
Dedy
Opet se mi to podarilo preinstalovat, a opet je tu problem s cestinou, sehnal jsem multilanguage pack, ale ten se mi odmitl na Home nainstalovat, pry to neni podporovane. Zlata Amiga, mam totiz doma staronovou masinku Pegasos, nastupce Amigy s procesorem PowerPC, ale lokalizace byla a je otazkou nakopirovani lokalizacnich katalogu do prislusneho adresare, a je to!
Poradte jak dostat do XPH cestinu.
Poradte jak dostat do XPH cestinu.
-
- píše často