Acer Aspire 5110 5112WLMi

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
DS74

Acer Aspire 5110 5112WLMi

Příspěvekod DS74 » 21 zář 2006 11:09

Zdravím,
koupil jsem Aspire 5112WlMi (s AMD Turion 64 x2 TL50) a rád bych se zeptal na pár věcí:
procesor je 64bit a windows 32bit je potřeba nebo možnost změnit nějaké nastavení procesoru tak aby byl výkon vyšší když aplikace je ""jen"" 32bit.
také moc nerozumín tomu, že je dvoujádrový je potřeba něco nastavovat nebo není, opět mi jde o to že aplikace je 32bit.

Pokud to shnu jde mi o to jestli mám nějak optimalizovat výkon.

Jinak mám problém s instalací bluetooth a jeho zprovoznění jde (CF / PCMCIA). Možná je tam nějaký software pro bluetooth předinstalovaný protože má vypínač BT a hlásí to (No bluetooth device).

Druhý problém je s bezdrátovou myší. Ovladač nainstalovat jde ale když ji připojím tak se zasekne systém napíše varovnou hlášku a musím ho vypnout.
Jinak oboje na starém NB s XP fungovalo.

předem děkuji za rady.
David

Krevety
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Krevety » 21 zář 2006 12:01

Co se tyce 64/32bit, nemusis nic resit narust vykonu neni az tak velky, pockej si kdyztak na 64bit win vistu.

K tem zarizenim si zkus senat nejnovejsi ovladace pro XP, stahnout zaplaty z windows update :wink:
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

DS74

Příspěvekod DS74 » 22 zář 2006 11:36

Děkuju za odpověd.
jinak jako první jsem aktualizoval antivirus a stáhl všechny aktualizace windows. Přesto je to tak jak jsem psal. Na starém NB jsem měl také XP a šlo to. Navíc jsem včera instaloval nějaké hry a některé z nich nešly naistalovat a to tak, že se nedělo nic. Prostě jsem klepnul na instalovat, ve vteřině proběhla nějaká ikona a nic se nedělo.

DS74

Příspěvekod DS74 » 27 zář 2006 12:48

Může mi někdo prosím poradit :
po koupi jsem se zaregistroval na ACERu ale nikde nemůžu najít tel. číslo. Znáte ho někdo?
Nevíte jestli se dá dokoupit integrovaný modul Bluetooth. Mám modul CF ale nemůžu ho rozchodit a rád bych také využil vypínač btw který je na šasí.

leon

Příspěvekod leon » 27 zář 2006 13:24

na cislo se da urcite proklikat pres servis ... zrovna vcera sem to tam nasel, ale sem ted linej to hledat znovu :) ... co se upgradu tyce, tak tady se obavam, ze Acer v tom neni moc prouznej ... teda jeste cca pred rokem to neumeli, ale zkus tam zavolat a zeptat se ... mozna uz se polepsili ;)

Sh0rty
občas něco napíše

Příspěvekod Sh0rty » 22 zář 2008 11:25

Caute lidi.Mam taky tento NB.Chtel jsem se zeptat na teploty CPU.U mne teplota CPU dosahuje aj 68 stupnu(kdyz neco hraju-vetsi jsem si nevsim),pri brouzdani netem tak 52 - chtel jsem se zeptat zda tato teplota je nejak uz kriticka nebo je to normalni (popripade od jake teploty je CPU ohrozeno).HDD teplota se pohybuje od 40 do 45.Dik moc

Jo jinak tento NB ma AMD Turion 64X2 TL52 (1,6GHz)

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 22 zář 2008 12:19

DS74 píše:Může mi někdo prosím poradit :
po koupi jsem se zaregistroval na ACERu ale nikde nemůžu najít tel. číslo. Znáte ho někdo?
Nevíte jestli se dá dokoupit integrovaný modul Bluetooth. Mám modul CF ale nemůžu ho rozchodit a rád bych také využil vypínač btw který je na šasí.

Ten bluetooth vypinac ti s CF bluetooth fungovat nikdy nebude - funguje len s internym bluetooth. Ten myslim stoji okolo 1500,- co je pomerne dost. Potom je tu este moznost kupy neoriginalneho bt adapteru za 30$ z eBay, s ktorym funguje aj ten vypinac. Pri montazi ale asi dojde k strate zaruky - podla toho kde mas umiestneny konektor. Na niektorych je hned vedla RAM, takze ziaden problem. Sam taky pouzivam, ale nie je to ziadna slava... Tu o tom nieco je: http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... +bluetooth

Inak este k tomu CF bluetooth mozes skusit nainstalovat ine ovladace. Dufam, ze nepouzivas tie co su v XP. Ja mozem odporucit BlueSoleil, ktore ale nie su zadarmo plne funkcne. :wink:

Zpět na „notebooky Acer“