Notebook do 40 000
Notebook do 40 000
Ahoj, uvažuji o koupi notebooku v maximální ceně 40 000 s DPH. Nějak se v tomhle směru neorientuju a tak bych vás chtěl požádat o radu a doporučení. Měla by to být náhrada za klasické stolní PC, a mělo by to chvíli vydržet(vím, že počítače strašně rychle stárnou, ale... ). Taky si rád něco zahraju, tak by to mělo zvadat i hry a něco to vydržet na baterku(jinak bych si moh nechat normální PC
) ,samozřejmostí je síťová karta a nebyl by špatnej buetooth. Konkrétní značku nepreferuju, ale vzhledově se mi líbí modely od ASUSu nebo Toshiby, ale nevim jak je to s jejich kvalitou. Taky nevim zda je lepší 15" nebo 15,4" širokoúhlý displej. Kamarád říkal, že se mám kouknout po něčem s intel duo core, ale opravdu tomu nerozumim a tak radši píšu sem. 40000 není asi na žádnej extra našláplej notebook, ale snad se nějaká rotumná varianta cena/výkon najde. Díky moc za rady

Krevety píše:Toshiba A100-237 (36k) plus dokoupit 1GB pameti (2,5k)
nemuzu vynachvalit ... az teda na specificke rozlozeni klavesnice, ale pokud prechazite ze stolniho, tak si budete muset tak jako tak zvykat
A jak je to s výdrží nabaterie?? na atcomputers mají uvedeno 1:40 hod a na czechcomputer 3:27. Jaká je skutečnost??
leon píše:sahl bych po nejakem notebooku s Core Duo procesorem a grafickou kartou ATi Radeon X1600 ... širokoúhlý diplej je lepší v tom, že má větší rozlišení a vejde se tak na něj více informací
A není širší na úkor výšky oproti 15"? Třeba u netu je lepší když vidíš víc na výšku, protože stránky jsou věsršinou ne široký ale dlouhý. Ikdyž to by vlastně mělo větší rozlišení vykompenzovat, že

laik píše:A není širší na úkor výšky oproti 15"? Třeba u netu je lepší když vidíš víc na výšku, protože stránky jsou věsršinou ne široký ale dlouhý. Ikdyž to by vlastně mělo větší rozlišení vykompenzovat, že
hej, sirokouhly displej je sice mozna nizsi, ale je daleko vice prirozenejsi pro tve oci nez 4:3, a to rozsliseni, 1280x800 je optimum, kdy jsou pixely akorat velke

btw. dobre netove stranky se ti prizpusobi .-) napr. notebook forum se roztahne na sirku a vidis vic informaci takhle, tak se toho neboj, nebudes litovat ...
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)
laik píše:A není širší na úkor výšky oproti 15"? Třeba u netu je lepší když vidíš víc na výšku, protože stránky jsou věsršinou ne široký ale dlouhý. Ikdyž to by vlastně mělo větší rozlišení vykompenzovat, že
beznej 15" LCD ma rozliseni 1024x768 a 15,4" 1280x800 ... takze cila hovori jasne

doporucuji jeste clanek Jak využít widescreen
Rozlišení
Já mám klasických 15" a rozlišení 1600x1200(to i používám)
Pokud si pořídíš monitor s širokoůhlým monitorem tak doporučuji 17" jinak u 15,4" monitorů, klacické poměry a vyšší rozlišení. Pokud budeš mít širokoúhlý monitor, budeš mít pocit, že je meší než normální, také se ti tam vejde trochu méně informací, ale to je pouze můj osobní názor a zkušenosti.
Pokud si pořídíš monitor s širokoůhlým monitorem tak doporučuji 17" jinak u 15,4" monitorů, klacické poměry a vyšší rozlišení. Pokud budeš mít širokoúhlý monitor, budeš mít pocit, že je meší než normální, také se ti tam vejde trochu méně informací, ale to je pouze můj osobní názor a zkušenosti.
Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“