Asi každý kto sa tu na fóre radí pri kúpe notebooku položí otázku ohľadom prehrievania konkrétného modelu, príčiny tohto javu a na riešenie problému.
Chcel by som tým pomôcť mnohým ľuďom.
Na úvod: Čo je to prehrievanie?
Prehrievanie je stav, keď teplota jedného alebo viacerých komponentov dlhodobo presahuje normálnu hodnotu.
Aká je to normálna teplota?
To je veľmi relatívne
U CPU je to podĺa mňa do 60° až 70°
U HDD do 50°
U GPU do 70°
Ale na to samozrejme kľudne možte namietať, je to fakt len subjektívny názor.
Čím je to spôsobené?
Buď nekvalitným chladením alebo skratom-to je však menej časté.
Teplota notebooku sa taktiež začne prudko zvyšovať po položení na teploizolujúci materiál, v praxi to je často poseľ.
Ako to riešiť?
Používať chladiacu podložku, v prípade že sa prehrieva len posledné obdobie postačí notebook rozobrať a precízne vyčistiť.
Alebo si vybrať model, ktorý sa hreje menej.
Napríklad notebooky s integrovanou grafikou a slabším procesorom sa hrejú menej.
...a práve na to som tento thread založil.
Mnohých by potešilo keby ste sa podelili o Vaše skúsenosti s prehrievaním a riešením prehrievania.
Taktiež by som bol rád ak by každý napísal ako sa mu hreje jeho notebook. Teda konkrétne teploty CPU, GPU, HDD, v kľude a v záťaži, značka-model, podľa možností aj teplota okolia pri meraní.
Čo ma viedlo k založeniu theradu?
Dnes som sa zastavil v elektre a zo spodu som chytil Pavilion, bol tak horúci, že mi až prsty pálio-naozaj nepreháňam.
Potom som si spomenul na toto fórum a chudákov čo sa im hrejú notebooky a odchádzajú dosky.
Pozor! Nechcem začínať s tým že všetky Paviliony ´´topia´´ , vedľajší v podobnej konfigurácii bol ´´studený´´ takže je to často individuálne.
Ps.: Dúfam že tento thread pomôže ako som u niekoľko krát uviedol: mnohým ľuďom.
Zároveň dúfam že moja iniciatíva nedostane LOCK

Na záver: Teplota CPU v mojom ntb je v kľude 38-42°, v záťaži 45-52°
Vetrák beží potichu, raz za čas, na pol minúty.