pingy

Obecná témata, která přímo nezapadají do výše uvedených kategorií.
dolph
občas něco napíše

pingy

Příspěvekod dolph » 19 led 2010 19:22

doufám,že jsem nezvolil špatnou sekci-ale snad ne,táká se to hlavně her..

poslední dobou mám problémy s hraním online,hra se seká,pingy sice slušné(kolem 50ms) ale stejně si nezahraju.

mám 8Mbit od O2

Zkoušel jsem pingnout na seznam.cz a pingy sice kolem 20ms,ale ztrácejí se pakety.zhruba každý 8 paket chybí.
divné ale je,že když pingnu na centrum.cz,neztratí se ani jeden,na dsl.cz-zase se ztrácejí,na atlas.cz se ztratí jeden z 3Opaketů.

tak mně celkem dost zaráží,že jsou odezvy tak rozdílné...
kde hledat chybu??nejdřív jsem byl přesvědčený,že je na straně O2,ale dost mně mate,že jsou servery,kde pingnu bez ztráty paketů...

předem dík za odpovědi a doufám,že jsem se nesekl s umístěním...
Qosmio F50-108

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 19 led 2010 21:44

Umisteni do her asi nebylo nejpresnejsi... to je jedno.

Jestli je to az posledni dobou, tak je mozne ze nejaky koumak treba jen nekde prekopl kabel :) nebo nekde na siti pres kterou ti tecou data je nejaka bota, coz by uplne stacilo a je to treba i vysoce pravdepodobne... to ze nektere servery fungujou dobre tomu dost naznacuje. Ono cestovani paketu se ridi spoustou metod (zrovna dnes jsem mel z pocitacovych siti zkousku a zrovna problematika smerovani dat je docela vopruz :lol: )

Jinak pokud bys chtel pro jistotu vyloucit, ze problem je na tve strane tak v prvni rade bych asi zkontroloval nastaveni site na pocitaci, jestli mas spravne nastavene parametry site (dhcp, dns servery atd.), dal bych zkontroloval vsechny kabely a jejich koncovky (jestli nemas nekde kabel treba lehce poskozeny) a sitove prvky (switche, routery, modem, co tam v te siti mas pripojene) ... proste zkus zjistit jestli chyba neni nekde v hardwaru, otestuj treba jiny kabel - treba je nejaka dvoulinka rozlezla (prejel si to zidli nebo tak) a uz se tam ztracej pakety...

Na zaver samozrejme kontaktuj O2, jestli o tom neco nevi.

dolph
občas něco napíše

Příspěvekod dolph » 19 led 2010 22:20

už jsem volal do O2,jsou tam celkem ochotní,ale melou pořád do kola to samé....

HW jsem důkladně zkontroloval a tady problém nevidím...připojení se chová stejně přes wifi i kabel,modem jsem na tvrdo restartoval a žádná změna-zkoušeno nezávisle na 2 PC.IP adresy přiděleny i nastaveny ručně.

ještě zítra projdu kabel k zásuvce(bydlím v domku a vede přes půdu po trámech-tak jestli na něj náhodou nezaútočily myši)

jinak s problémy s internetem jsem si už celkem užil(od poskytovatelů přes wifi) takže se už v tom okrajově orientuju a připadá mi to jako klasicky přetížená síť-večer kolem 8 padaly pakety jak sviňa ,teď je po 22 a je to o hodně lepší.....,jen mně strašně mate,že na centrum.cz se pakety neztrácely..,
šel jsem do O2,protože WIFI u nás stojí za prd-2 měsíce spokojenost,ale poslední 3 dny je to špatné..

Po 3/4 hodinovém rozhovoru s technikem-operátorem mi řekli,že žádný problém nevidí,ale kvůli mně restartujou ústřednu.snad zítra.
tak jsem zvědav..
Qosmio F50-108

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 19 led 2010 23:01

No samozrejme, pokud je nekde nejaka cesta v haji, tak je jasne, ze pretizeni by mohlo pak lehce nastat, kdyz i vsichni ostatni musi tou novou cestou jit. To, ze Centrum.cz pinguje dobre nic neznamena, navic... O2 vlastni centrum.cz a buhvi jak maji resene servery, je mozne ze cesta do O2 site je v poradku, ale ven uz to blbne z nejakeho duvodu.

dolph
občas něco napíše

Příspěvekod dolph » 20 led 2010 09:36

aha,tak takhle je to!no,tak to přesně sedí...
protože na centrum.cz a na rychlost O2.cz to fičí hezky-nevěděl jsem,že i centrum je jejich a pokud to mají všechno naházené na nějaké páteřní síti,tak to jede a když chci ven,tak to blbne.
no já jim pokoj nedám dokud to nedají do kupy,slibovali hory doly-tak já je teď chci!
Qosmio F50-108

dolph
občas něco napíše

Příspěvekod dolph » 21 led 2010 23:28

tak jen pro zajímavost a ať to tu uzavřem napíšu jak to dopadlo.....
po překonání prvního oťukávání,kdy se operátoři snažili ze mně udělat blbce a přesvědčit mně,že je určitě chyba někde u mně,nebo ještě lépe ve mně,jsme nakonec došli k závěru,že je opravdu něco špatně... a slíbili mi,že to budou řešit.
a stalo se to,co jsem teda nečekal,oni to fakt řešili,druhý den mi volal technik a ještě jednou mně vyzpovídal a domluvili jsme se že se mi ozve večer kdy to nejvíce blbne-no a on se skutečně ozval,provedli jsme ještě nějaké měření a zkoušky s tím,že další den prověří ústřednu no a dnes už internet fičí jak má,znovu mi volali,jestli už je to dobré,že tam něco poladili....

takže zatím jsem mile překvapený,O2 má u mně malé,bezvýznamné plus.
Qosmio F50-108

Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“