Přenos dat
Přenos dat
Chtěl bych se zeptat, jak nejlépe přenášet data mezi PC a notebookem. Jestli použít síť (popřípadě jak)
záleží na mnoha okolnostech ... jak často je třeba data přenášet (jednorázově/pravidelně/denně)? ... o jak velký objem dat se jedná? ... jaké jsou požadavky na bezpečnost atp.
- síť se hodí na propojení v rámci domova/kanceláře pro každodenní práci
- na náhodné jednorázové přenášení menšího objemu dat dobře posloží flash disk (USB klíčenka)
- pro přenost velkého obejmu dat na dálku se hodí externí disk
asi by se našli i další metody ... tohle jsou základní
- síť se hodí na propojení v rámci domova/kanceláře pro každodenní práci
- na náhodné jednorázové přenášení menšího objemu dat dobře posloží flash disk (USB klíčenka)
- pro přenost velkého obejmu dat na dálku se hodí externí disk
asi by se našli i další metody ... tohle jsou základní
Na velke objemy dat je najvhodnejsia 100Mbit LAN siet s realnou rychlostou okolo 6~10MB/s. Pokial to nie je kriticke postaci aj 54Mbit Wifi, ktore zvlada max. 2.1MB/s.
Najrychlejsie je vyuzit zdielanie suborov, ktore je vstvavane do WindowsXP. Trocha pomalsie mi to slo cez FTP.
Testy prenosu suborov cez 54Mbit Wifi (boli zapnute vsetky optimalizacie na Wifi karte):
Apache HTTP server .. 780kB/s (1MB/s s download managerom)
StrongDC++ .. 1.3MB/s
Quick'n Easy FTP Server .. 1.8MB/s
Windows sharing .. 1.6~2.1MB/s
Najrychlejsie je vyuzit zdielanie suborov, ktore je vstvavane do WindowsXP. Trocha pomalsie mi to slo cez FTP.
Testy prenosu suborov cez 54Mbit Wifi (boli zapnute vsetky optimalizacie na Wifi karte):
Apache HTTP server .. 780kB/s (1MB/s s download managerom)
StrongDC++ .. 1.3MB/s
Quick'n Easy FTP Server .. 1.8MB/s
Windows sharing .. 1.6~2.1MB/s
-
- Moderátor
-
- píše často
varovani a dotaz
Me se u adresaru ktere obsahuji treba sosly soubory z netu, ve winXP, ktere tam nakopiruji a adresar je klasicky sdileny sitovy stane, ze nektery soubory mi nejdou ani z druheho PC pripojeneho po klasicke100 LANce otevrit, ani zobrazit, ani zkopirovat, nejprve jde vse v poho, pak jen nekery, a stava sr to i souedovi, na dalsim pc, nevite, cim to je??? Firewalem to neni, to sem zkousel, atribut pro cteni na to vliv taky nema, ale stve mi to. Cili nekdy zlaty FTP.
Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“