v mém případě se sice nejedná konkrétně o notebook, ale zajímaly by mě obecně vaše zkušenosti s online objednávkama u Datartu, pokud máte - ať už s notebookem nebo něčím jiným. před měsícem jsem zadala objednávku na položku, co neměli skladem, ale uváděli obvyklou dodací dobu do 14 dnů. po té době pořád ticho po pěšině, tak tam volám - a prý pořád ještě nemají na skladě, ale dají vědět. nedali. o další týden později vidím u položky změnu: že je skladem, tak zase volám a prý - už jsme doprodali, vyřizovali jsme objednávky od zákazníků před vámi. vynutila jsem si ujištění, že mi během následujícího týdne (tj. toho, který dneškem končí) zavolají s informací, kdy tedy bude moje objednávka vyřízená. pochopitelně nic, volala jsem tedy opět, a slečna zase drmolí naučené "nemáme skladem, může to trvat až čtrnáct dní". když jsem po x-tý vysvětlila, že těch 14 dní je dávno pryč a chci tedy vědět, proč se objednávka tak zpozdila, donutila jsem slečnu aspoň k vyjádření, že dostupnost budou mít ověřenou asi tedy zítra.

tohle je zákaznický servis jak noha, fakt - a to si troufám soudit proto, že na oddělení služeb zákazníkům pracuju, byť na poněkud odbornější pozici - takže vím něco o tom, jak to vypadat *nemá* (a to i pokud jde o úplný banality - jak si do prkýnka můžou dovolit položit telefon jako první? tohle je tabu a přes to nejede vlak!). má smysl se s nimi ještě nějak vybavovat, nebo objednávku prostě zrušit a poohlídnout se jinde? osvědčily se vám nějaké jiné páky než ta jejich "infolinka datart", kde se člověk jiných informací než toho, co si najde ve stavu své objednávky na netu, stejně nedomůže?
nejspíš jsem měla objednávku zrušit dávno, zatím se mi do toho moc nechce - chci jejich služby (donos až do bytu, instalace, odvoz a zajištění likvidace starého kusu). ale to zpoždění mě už dost irituje...