Internet v zahraničí

Obecná témata, která přímo nezapadají do výše uvedených kategorií.
boone
občas něco napíše

Internet v zahraničí

Příspěvekod boone » 20 čer 2009 00:47

Ahoj, mám v plánu si o tom ještě něco prostudovat ale nevěděl by předem někdo o tom, jaké jsou rozumné možnosti připojení k internetu v zahraničí?

V mém případě jde o internet do notebooku v Německu. Jde o měsíční návštěvu, takže mi příjde nesmyslné zařizovat internet u tamějších poskytovatelů.

EDIT
Naposledy upravil(a) boone dne 20 čer 2009 15:04, celkem upraveno 3 x.

Damianus
_-=*Open Source*=-_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Damianus » 20 čer 2009 14:03

no rekl bych ze internet v zahranici je uplne stejny jako v ČR :wink: pokud nejdes do ciny :lol: takze wifi ci lan :lol: ne nadarmo se tomu rika global network :lol:
Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220

boone
občas něco napíše

Příspěvekod boone » 20 čer 2009 14:19

Tak samozřejmě, že FreeHotSpoty jsou jedna možnost ale ty také nenajdeme v každém zapadákově.

Pojem LAN používej raději opatrněji ale pochopil jsem ;-)

Uvítal bych konstruktivnější odpovědi, díky :wink:

Damianus
_-=*Open Source*=-_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Damianus » 20 čer 2009 14:23

LAN jen LAN

ano Free wifi neni vsude to vi vsichni ovsem pokud jsi nepochopil na co jsem narazel tak jde o to ze nemame nikdo kristalovou kouli a vubec nechapeme na co se ptas?

jak je to s internetem v zahraničí? nebo v nemecku?

Co treba polozit otazku na konkretni misto? Nemecko neni zrovna male. Nebo vubec na co se ptas? Zda nezname providery?

boone
občas něco napíše

Příspěvekod boone » 20 čer 2009 14:37

Fajn to přijímám, konkrétně mi jde o to, jaké mám "rozumné" možnosti, co se týče připojení k internetu v EU.

Napadá mě:
- Lokální provideři (měsíc pobytu se mi na takovouhle věc zdá jako krátká doba)
- FreeHotSpoty (rozumná možnost ale nelze použít všude)
- Mobilní sítě (GPRS,EDGE - už zjišťuji bližší informace ale myslim si že to bude dosti předržené)
- Dobíjecí kupóny (použitelné leda tak na IM aplikace)

Nějaké nápady či zkušenosti?

NBumBum
píše často

Příspěvekod NBumBum » 20 čer 2009 15:11

Damiane nevim co furt rejpes...kazdy kdo trosku chtel to okamzite pochopil...to ze internet neni jenom v cechach mozna ohromi tve kamarady ale troufnu si tvrdit ze to tu kazdy vi...

boone: mrkni na fon.com udajne to ma byt zadarmo a v kazdem vetsim meste...

boone
občas něco napíše

Příspěvekod boone » 20 čer 2009 16:37

NBumBum: Jo pomohlo, našel jsem pár zajímavých stránek. Budoucnost projektu Fon vypadá lákavě.

Teď jsem ale hlavně zjistil, že místo pobytu je Univerzitní město, takže by se snad mohly očekávat nějaké univerzitní APčka. Vypadá to nadějně.

(Abyste pochopili, nezjišťuju to pro sebe a informace také dostávám postupně. Ale předběžně se informuji abych měl o problematice nějaké potuchy a mohl pak jednoduše doladit detaily.)

Damianus
_-=*Open Source*=-_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Damianus » 20 čer 2009 20:58

NBumBum píše:Damiane nevim co furt rejpes...kazdy kdo trosku chtel to okamzite pochopil...to ze internet neni jenom v cechach mozna ohromi tve kamarady ale troufnu si tvrdit ze to tu kazdy vi...

boone: mrkni na fon.com udajne to ma byt zadarmo a v kazdem vetsim meste...
nenapsal co potrebuju tezko pochopis a porad nechpu.

2 boone zkus napsat na co to potrebujes zda by stacila linka na spojeni ci mail co chces tahat filmy atd...

Jedine co pak muzes udelat je najit lokalniho providera a nebo proste natahnout treba wifi signal pomoci APcka z nejake free wifi bouzel porad nevim jake jsou moznosti takze ti tezko nekdo jen tak poradi. Pokud jde o nejaky mobilni internet po EU tak mas smulu az na par projektu ktere jsou ve vysledku o nicem snad jen jeste zavolat na operatory asi nejlepe by na tom mel byt vodafone a nechat se informovat zda by neudelal nejakou idividualni nabidku. :wink:

boone
občas něco napíše

Příspěvekod boone » 20 čer 2009 21:28

Jako promiň ale pokud se ptám po rozumných možnostech v zahraničí, tak tím myslim všechny možnosti, o které se má cenu zajímat. Od minimálního připojení na maily, serfování až po extra věci jako hutné stahování. Kdybych se zajímal o něco konkrétního, napíšu to jinak. Konkrétní možnosti si dokážu dohledat/dořešit/rozhodnout sám ale chyběl mi nadhled nebo nějaká ta osobní doporučení.

V tomhle případě mám tedy asi smůlu a na nějaký mobilní internet po EU si budu muset ještě počkat. Tak snad vyjde možnost s univerzitním APčkem, to by mohlo vyhovovat. Už to zjišťuju.

Prozatím díky za konzultaci

Damianus
_-=*Open Source*=-_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Damianus » 20 čer 2009 22:43

tak ono hodne uzivatelu prijde a nic nerekne. Takze bych teda doporucil AP s repeat modem a vsesmerovou antenu vse ce da celkem levne prodit :wink:

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

internet

Příspěvekod stavač » 04 črc 2009 17:26

boone píše:Jako promiň ale pokud se ptám po rozumných možnostech v zahraničí, tak tím myslim všechny možnosti, o které se má cenu zajímat. Od minimálního připojení na maily, serfování až po extra věci jako hutné stahování. Kdybych se zajímal o něco konkrétního, napíšu to jinak. Konkrétní možnosti si dokážu dohledat/dořešit/rozhodnout sám ale chyběl mi nadhled nebo nějaká ta osobní doporučení.

V tomhle případě mám tedy asi smůlu a na nějaký mobilní internet po EU si budu muset ještě počkat. Tak snad vyjde možnost s univerzitním APčkem, to by mohlo vyhovovat. Už to zjišťuju.

Prozatím díky za konzultaci

Bola by tu aj možnost satelit- komplet zostava zhruba 500€ a mesačni poplatok zaleži od rychlosti a ma neomedzene stahovanie,platiš to doma a využivaš v zahraniči,pojde ti to bez problemov v nemecku a na sibire s 3.5 m parebolov bez problemov.

Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“