flash biosu Acer Aspire 5101ANWLMi -pomoc
flash biosu Acer Aspire 5101ANWLMi -pomoc
notebook nereaguje na externí disketovku-možná je zaheslován-rozsvítí se diody,power,baterie,hdd,točí se větrák-displey ani externí bez signálu-prosím o radu-jestli se dá nějakým způsobem úplně vymazat paměť bios s heslem a jestli někdo neví kde má tento typ prepinacove pole SW1 -děkuji za každou radu
Naposledy upravil(a) doura69 dne 25 srp 2009 11:46, celkem upraveno 1 x.
-
- guru
Na "DOSovém BIOSovém disku" (zřejmě myšlen balíček pro update BIOSu notebooku pro instalaci z prostředí MS-DOS) jsem našel kritickou (nebo rozhodující) aktualizaci pro BIOS. Připojil jsem USB disketovku a provedl kritický update BIOSu:
a). Použijte buildrim.bat k vytvoření 512k rom, který odpovídá Vaší platformě a poté přejmenujte na bios.rom
b). Zkopírujte bflashit.bin a bios.rom na disketu.
c). Připojte napájecí šňůru a disketovku k notebooku .
d). Zmáčkněte Fn+Esc a nepouštějte
e). Zmáčkněte hlavní vypínač notebooku a poté uvolněte Fn+Esc.
f). Počkejte, než se kritická operace dokončí.
a). Použijte buildrim.bat k vytvoření 512k rom, který odpovídá Vaší platformě a poté přejmenujte na bios.rom
b). Zkopírujte bflashit.bin a bios.rom na disketu.
c). Připojte napájecí šňůru a disketovku k notebooku .
d). Zmáčkněte Fn+Esc a nepouštějte
e). Zmáčkněte hlavní vypínač notebooku a poté uvolněte Fn+Esc.
f). Počkejte, než se kritická operace dokončí.
HP 8710p - C2D T7200 2.0GHz, NVIDIA Quadro 320M 256MB DDR3, 4 GB DDR2, HDD 250 GB SATAII 5400ot., 17" WXGA+ 1440x900, Windows 7 Professional x64.
PODĚKOVÁNÍ
Děkuji moc za překlad-jen bych potřeboval ještě poradit s bodem a)--jak mám pomocí buildrim.bat vytvořit 512k rom-to mi není jasné-ale i tak děkuji
-
- guru
K tomu by ještě někde měly být napsány nějaké podrobnosti, většinou se to píše s parametrem, např. tedy něco jako toto: A:\buildrim.bat -p
Určitě u toho musí být dokumentace, ať už na fóru, nebo v nějakém přiloženém souboru.
Určitě u toho musí být dokumentace, ať už na fóru, nebo v nějakém přiloženém souboru.
HP 8710p - C2D T7200 2.0GHz, NVIDIA Quadro 320M 256MB DDR3, 4 GB DDR2, HDD 250 GB SATAII 5400ot., 17" WXGA+ 1440x900, Windows 7 Professional x64.
Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“