Nefunkcni mechanika - dotaz pro odbornika

Obecná témata, která přímo nezapadají do výše uvedených kategorií.
romba
občas něco napíše

Nefunkcni mechanika - dotaz pro odbornika

Příspěvekod romba » 19 bře 2010 21:18

S DVD ROM mechanikou
BIOS: - pri vyberu poradi bootovani se pred ATAPI CD ROM objevi vykricnik
- mechanika je nalezena (po zmacknuti ESC behem bootovani notebooku pri zobrazeni systemovych informaci)
Bootovani XP: objevi se bootovaci logo Windows, ktere nezmizi - pevny disk prestane cist
- pokud zvolim bootovani krok po kroku, pak se bootovani zastavi po nacitani ACPITABL.DAT - pote to jeste da informaci o stisknuti ESC pro preskoceni nacitani jinych ovladacu (asi SCSi) - ale at zmacknu ESC nebo nedelam nic, opet pevny disk prestane nacitat a nic se nedeje
Bootovani Vist je OK - po nacteni se vsak objevi hlaska, ze se nezdarilo nainstalovat ovladac / ze doslo ke kolizi "IDE channel". Lze otevrit dvirka, vlozit DVD, ale porad se z nej cte a aplikace, ktera ma prohlizet obsah, zamrzne - po vytazeni DVD je vse opet OK.

Bez DVD ROM mechaniky
BIOS: vyber ATAPI CD ROm je nyni bez vykricniku
jak jinak, mechanika nebyla nalezena :)
bootovani XP je v poradku, stejne i Vist

Pred tim vsim jsem notebook rozdelal, abych jej vycistil. Po sestaveni do puvodniho stavu se XP spustila v poradku a jela cely den v poradku (mechaniku jsem ale nepouzival). Az dalsi den se zasekla.

Pokousel jsem se opet notebook rozdelat a najit snad nejaky nezapojeny kabel, ale nic jsem nenasel. Vse ostatni funguje v poradku.

Je chyba v chipsetu / zakladni desce, nebo je spise spatna mechanika?

Dorota
píše často

Příspěvekod Dorota » 20 bře 2010 14:18

Nejrychlejší řešení: Kamárád s notebookem a zaručeně funkční mechanikou. Výměna mechaniky je otázka 1, maximálně 3 šroubků a asi 15 minut, pokud nejsi zručný. Odpověď bude daleko přesnější, než ti kdo může na dálku poskytnout, zvláště když ani neuvedeš o jaký book se jedná.
HP 4520s WT290EA#ARL
Toshiba Satellite A200-1ZB

romba
občas něco napíše

typ

Příspěvekod romba » 20 bře 2010 14:30

Mechanikou to neni - jsem ji kontroloval a vse jede - proto je problem nekde dale, zkusil jsem pripojit jinou, XP se spustila, ale mechanika opet cetla a cetla
Sorry za tu SATA mechaniku - jsem myslel, ze to je jako u PC - IDE a SATA, koukam, notebooky maji asi stejne zastrcky na DVDromky.

Tak co ted? Chybka je nekde v chipsetu, resp. je mozne, ze jsem snad statickou elektrinou neco pokazil (jsem se ale chytal kostry, tak by k tomu dojit nemelo)?
Naposledy upravil(a) romba dne 20 bře 2010 19:19, celkem upraveno 1 x.

Dorota
píše často

Příspěvekod Dorota » 20 bře 2010 15:01

Tak ti nevím člověče. Asi máš unikátní kousek DV9000. Všichni ostatní mají totiž optickou mechaniku ATA. Aspoň co jsem našel na netu.
HP 4520s WT290EA#ARL

Toshiba Satellite A200-1ZB

Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“