Pískání notebooků - dnešní "fenomén"

Obecná témata, která přímo nezapadají do výše uvedených kategorií.
RS11
píše často

Pískání notebooků - dnešní "fenomén"

Příspěvekod RS11 » 24 čer 2010 21:47

Zdravím, protože jsem se s pískáním notebooků (takový ten hvízdot cívek) za poslední měsíc potkal mnohokrát, při koupi vlastního nového notebooku, chci se zeptat zdali má někdo podobný problém?
Za poslední měsíc jsem měl 4 notebooky SONY z řady EB s procesorem intel i3 a všechny pískaly, takový otravný vysokofrekvenční zvuk, který po chvíli tak inzentivně vnímáte, že to nejde snášet. Říká se, že třeba člověk po 40 to už neslyší. Řada EB je tímto problém docela známá, jak jsem zjistil.
Potom jsem tedy přešel na úplně novou řadu od SONY, Y s nízkonapěťovým procesor Intel U5400 a co se nestalo, pískal nebo praskal. Nevím jak to popsat, ale po nějaké chvíli co to zprozorujete to slyšíte i na metr.
Notebooků už jsem měl několik, žádný to nedělal. Už jsem to zkoumal s kamárády, kteří to také slyšeli. A zkomali jsme také jejich notebooky, které nic podobného nedělají.

Proto se ptám kdo podobný problém třeba také řešil a jak ho vyřešil?
A zdali je to nějaký dnešní fenomén a ideální zákazník je tedy hluchý zákazník?

Momentálně používám úplně starý notebook, protože jsem všechny zmíněné vrátil a svůj poslední jsem prodal. A abych pravdu řekl mám docela strach kupovat nový :D. Opět něco vybrat, smířit se stím a zjistit, že to zase dělá ten zvuk, ze kterého za chvíli utíkáte z místnosti.

Proto jsem založil toto téma a chtěl o něm získat informace.

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 24 čer 2010 22:18

Problém je v návrhu desky (jak jsou dimenzované součástky) a ty s tím moc neuděláš. Dají se ty cívky na desce prý zakapat voskem, ale nevim, jestli je to ok postup u notebooku v záruce.

V podstatě se stačí vyhnout problémovým řadám. Pokud víc lidí má s pískáním problém, tak se holt musíš podívat po něčem jiném, i když se ti ten notebook jinak líbí.

Těch extrémně pískavých modelů na trhu zas tolik neni.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

RS11
píše často

Příspěvekod RS11 » 24 čer 2010 22:36

Řekněme, že řada EB od SONY tím známá byla, ale u nové řady Y tomu nic nenasvědčovalo.

Co by si mi tedy doporučil za model ve velikosti asi 13,3" (já bych se nijak nebránil ani většímu, uvažoval jsem o Toshibě A660 cože je 16", ale potom co jsem zavrh hry, které stejně nehraju a upřednostnil výdrž na baterku, tak bych ocenil něco menšího), pro použití (práce, škola - office, net, zoner atd.). Na hry už jsem rezignoval, koupím si PS3. Jediné co požaduji, tak je HDMI a bezproblémové používání při přehrávání filmů na HD TV (což v případě integrovaného řešení grafiky by chtělo spíš grafiku Intel HD než starou 4500MHD).Taky bych ocenil kvalitnější zpracování a zárověň pěkný design, jako má právě SONY Y http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1000000YVP
A cena byla okolo 20 tisíc Kč.
Nejsem zastánce "značek" jako Acer, Asus, MSI atd. Mám dobré zkušenosti se značkou Toshiba.

Velmi děkuji za případný tip, protože se v tom nořím už opravdu dlouho a za konečně použitelný notebook bych byl rád :).

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 22 črc 2010 15:37

HM...neřekl bych ,že je to fenomén.Toto se v dnešní době vyskytuje u pár nepovedených sérií určitých modelů.Převážně u značek Sony,Acer,MSI a Asus.Takže se stačí vyhnout těmto přístrojům a je klid.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

kvetinac

Re

Příspěvekod kvetinac » 29 črc 2010 14:57

Ja jsem si zase cca pred rokem koupil piskajici monitor, jednalo se o LG. Kdyz se pustila hudba, bylo to OK, ale v tichu z toho regulerne po case zacala bolet hlava. Sel z domu jeste ve zkusebni 14denni lhute! :-)

Robin14

Příspěvekod Robin14 » 07 srp 2010 22:16

Jsem na tom podobně..taky jsem reklamoval Sony řady EB, který šileně pískal a teď nedávno HP Probook 6550b kde mi začal rezonovat větráček a také to bylo nepřijemné. jinak to byl super notebook. Zatím si počkám a třeba si ho koupím znovu jak se to celé vyvine..Mám také dost citlivý sluch, také slyším všechno a jak jsi psal, uslyšíš to a pak to slyšíš i 2 metry od toho a i když ho vypneš..Někde jsem četl, že to pískání může být způsobeno novými procesory od intelu..? Jsem z toho zoufalej..

Uvažoval jsem že si koupím něco uplně levného se staršimi procesory aby byl klid, ale zase na úkor prohýbající se plastů a klávesnice
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=78452

RS11
píše často

Příspěvekod RS11 » 01 zář 2010 14:15

Zkušenost s pískáním mám už i u notebooku HP ProBook 4320s.

Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“