reklama a inzercia

Obecná témata, která přímo nezapadají do výše uvedených kategorií.
Ghost
Moderátor
Moderátor

reklama a inzercia

Příspěvekod Ghost » 18 čer 2007 11:57

CeCo píše:Je mi srdecne jedno, ci ste chudobni studenti hladajuci zlavy ci ludia, co predtym robili pre nejakeho vyrobcu elektroniky.

REKLAMA A INZERCIA za ucelom obohatenia seba, resp. firmy pre ktoru pracujete SEM NEPATRI.

Na vyhladavanie obchodov a cien pouzijem Google - asi tak v 2% pripadoch; na ostatne mam overeneho dodavatela, kde 100 Sk +- nehra rolu, nakolko mi vozi tovar po celej BA kdekolvek prave som (naposledy na jednu konferenciu), objednava tovar v nedelu, reklamuje bez otazok a pod. Toto ma daleko vyssiu hodnotu nez usetrenych 100 Sk.

Pre predajcov IT - za inzerciu/reklamu (snaha uplatnit svoj produkt/vyrobok/sluzbu na trhu) sa plati a tak platte (redakcii notebook.cz). To je dufam jasne vsetkym a tak to tu bude. Volajte si to cenzurou, komunizmom, diktaturou - je mi to fuk. Uzivatelia ("chudobni studenti") kamenujte ma, ze som Vam nedal moznost co najviac usetrit - je mi to fuk. Pravidla su jasne dane, je ich malo a su specificke a robene v zaujme poctivych uzivatelov fora, tak ich prosim dodrzujte.

Akokolvek tvrdy Vam moze tento prispevok vyzniet, musite uznat ze ma preco byt na tomto mieste. V zaujme zachovania rovnovahy proste inzerciu treba mazat, inac by ktokolvek mohol namietat, ze jeho produkty sa tu nepropaguju a zacal by floodovat forum. A predstavte si, ze tu denne zacne prispievat 50 predajcov IT, ze prave oni ponukaju ten najvhodnejsi (v tychto koncinach "najlacnejsi" produkt). Kludne mozem s tym zacat a pravdepodobne sa vam velmi rychlo zacnu pacit stare dobre casy, kedy sa inzercia mazala a spamy tiez...

v podstate absolutny suhlas s cecom, ze ked tu niekto reklamuje svoju ponuku tak by za to mal serveru notebook.cz zaplatit (nie su povinni niekomu robit reklamu zdarma).

len by ma zaujimalo ako potom chcete pristupovat napr. k linkom na rozne webshopy, ktory ludia pastuju ked chcu poradit s vyberom notebooku. a s tym suvisi aj napr. odkazovanie na skusenosti s konkretnymi servismi alebo linky na obchod kde sa uz da nejaka novinka zohnat pre nedockavcov (napr. FL90). lebo to je v podstate tiez reklama.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 18 čer 2007 12:43

Ghost:
Ked dam sem odkaz na czc.cz, tak z toho nemam ekonomicky uzitok ;) (czc mi nijako neplati) - to je OK.
Pokial by som vsak sem daval prispevok na cojaviem cecov-obchod.sk, tak to by uz reklama bola (mal by som z toho ekonomicky uzitok).

Reklama je totiz v skratke definovana ako kazda snaha presadit svoj vyrobok na trhu - podstatny je teda vztah medzi vyrobkom/firmou a mnou.

Nasledne vyplyva otazka, ako budeme sledovat vztahy medzi reklamou a uzivatelskym odporucenim. Odpoved je jednoducha - tak ako doteraz. Presne pravidla Vam nepoviem, ale v podstate je to velmi jednoduche - staci len trocha vnimat suvislosti ;)

C

Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“