Jaká minimálně grafika?

Obecná témata, která přímo nezapadají do výše uvedených kategorií.
goman
občas něco napíše
Příspěvky: 25
Registrován: 23 zář 2008 18:17

Jaká minimálně grafika?

Příspěvekod goman » 10 lis 2011 14:37

Ahoj.,
měl bych dotaz ohledně toho jakou je potřeba zvolit minimálně grafickou kartu do nového notebooku aby nebyl problém s výstupem do externího monitoru?

Současný stav:
- Toshiba Satelite L300
- 4 GB ram
- grafická karta Intel GMA 4500MHD (sdílená 128 až 1341 MB)
- Windows XP

Co se děje?:
Když zapojím k notebooku externí monitor (LG Flatron W2243S) přes VGA výstup, tak při maximálním rozlišení (1920x1080) je možná maximální obnovovací frekvence 60hz a v takovém stavu je pozorovatelné proužky na monitoru.
Při nižším rozlišení je možné zvolit větší obnovovací frekvenci a vše je v pořádku.

Dotaz, předpoklad:
Předpokládám, že je nejspíše problém u grafické karty, že prostě při tak vysokém rozlišení nezvládá vyšší obnovovací frekvenci. Proto bych se rád zeptal jaká by měla být grafická karta aby tuto frekvenci zvládala?
Nebo je můj předpoklad špatný a je to chyba monitoru, že nezvládá?

Předem díky za Vaše názory a rady :)

zivan
guru
Příspěvky: 3441
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 10 lis 2011 14:53

Naposledy upravil(a) zivan dne 10 lis 2011 20:42, celkem upraveno 1 x.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

goman
občas něco napíše
Příspěvky: 25
Registrován: 23 zář 2008 18:17

aha

Příspěvekod goman » 10 lis 2011 14:58

Díky za info, pokud jsem to dobře pochopil, tak to chce notebook s výstupem DVI? Je to tak, či opět špatný závěr?

Děkuji za rady.

Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7536
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 10 lis 2011 15:47

goman: akykolvek digitalny, tzn. HDMI alebo Displayport. DVI ma minimum notebookov.

a necituj posledny post v teme.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

zivan
guru
Příspěvky: 3441
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 10 lis 2011 16:27

Neztrati se ty prouzky, kdyz notebook odpojis od zdroje a pojede jen na baterii?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

goman
občas něco napíše
Příspěvky: 25
Registrován: 23 zář 2008 18:17

ano

Příspěvekod goman » 10 lis 2011 20:08

ano, tak to je
Co s tím? :-)

zivan
guru
Příspěvky: 3441
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 10 lis 2011 20:42

Muzes koupit nejaky univerzalni zdroj s dvoukolikem. Muzes to zkusit pres reklamaci jako v prvnim odkazu...
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

goman
občas něco napíše
Příspěvky: 25
Registrován: 23 zář 2008 18:17

Příspěvekod goman » 10 lis 2011 20:56

Teď příliš nerozumím?
Jak jiný adaptér s dvoukolíkem? Jako chyba uzemnění nebo jak?

zivan
guru
Příspěvky: 3441
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 10 lis 2011 21:55

Cetl jsi ten prvni odkaz, ktery jsem daval?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 10 lis 2011 22:39

zemní smyčka :)
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

goman
občas něco napíše
Příspěvky: 25
Registrován: 23 zář 2008 18:17

Příspěvekod goman » 11 lis 2011 06:01

Četl :-) ... a je to prostě o použití jiného kabelu. Ale napájecí jsem k tomuto notebooku viděl vždy jen 3 kolíkový a to nyní používám univerzální no ... tak nevím.

jarkov1

Příspěvekod jarkov1 » 11 lis 2011 09:23

Aky mas kabel ? Ja pouzivam kvalitny VGA hruby s feritom na odrusenie. Impedancia kablu by mala byt 75 Ohmov.
V nastaveniach sa pohraj s nastavenim phase a clock -to by to malo vyriesit
Frekvenciu nechaj 60Hz
BTW: Skusal si auto adjust ?

goman
občas něco napíše
Příspěvky: 25
Registrován: 23 zář 2008 18:17

Příspěvekod goman » 12 lis 2011 09:03

No na kabelu není žádné označení ohledně OHMŮ ... ale používám kabel, jež byl originál u toho monitoru přiloženej.

V nastaveniach sa pohraj s nastavenim phase a clock
// V nastavení kde? Nějak to nemůžu najít :-)

Auto adjust samozřejmě jo, to s tím nic neudělalo.

jarkov1

Příspěvekod jarkov1 » 12 lis 2011 14:15

Heh, no v nastaveniach :lol:
Aký je kábel ktorý používaš ? (Hrúbka, ferit,...)

Vojťas
píše často
Příspěvky: 460
Registrován: 20 zář 2006 11:20
Bydliště: kousek od Prahy

Příspěvekod Vojťas » 12 lis 2011 16:47

goman: v OSD menu monitoru bys měl mít položku "Tracking" a v ní právě nastavení Clock a Phase.
Fujitsu Lifebook S751


Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CCBot a 9 hostů