Reklamace Lenovo T410
Reklamace Lenovo T410
Ahoj, mám T410 s 3 letou zárukou (nyní ho mám lehce přes 2 roky) a v průběhu užívání se mi vyskytovaly různé závady. Nyní mám 4 úspěšné reklamace v servisu a nevím za jakých podmínek můžu požadovat vrácení peněz. O 3 různých najednou se vyskytujících nebo opakujících závadách vím, ale co můj případ. Lze reklamovat? Díky
-
- Moderátor
-
- Moderátor
-
- Moderátor
-
- guru
A podle jakych podminek ho chces vratit? Pokud podle obc. zakoniku, tak ten plati pro prvni dva roky a dale myslim jen v pripade, ze nejsou stanovena pravidla te prodlouzene zaruky. A tu lhutu uz jsi prosvihnul.
Predpokladam, ze Lenovo (ani jiny vyrobce) nebude mit ve vlastnich podminkach zaruky formulaci, ze po x vadach vrati vsechny penize.
Predpokladam, ze Lenovo (ani jiny vyrobce) nebude mit ve vlastnich podminkach zaruky formulaci, ze po x vadach vrati vsechny penize.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
-
- Moderátor
Abych to uvedl na pravou miru.
Zadat vraceni penez nebo vymenu za nove zbozi lze u fyzickych osob (neni-li ve smlouve uvedeno jinak) mozne po uznane treti stejne oprave nebo ctvrte ruzne.
Je to podmineno ale tim, ze pred posledni reklamaci sam o toto pozadas.
Vyrobce Ti sam penize nabizet nebude. Logicky to je proti jeho podnikani
Zadat vraceni penez nebo vymenu za nove zbozi lze u fyzickych osob (neni-li ve smlouve uvedeno jinak) mozne po uznane treti stejne oprave nebo ctvrte ruzne.
Je to podmineno ale tim, ze pred posledni reklamaci sam o toto pozadas.
Vyrobce Ti sam penize nabizet nebude. Logicky to je proti jeho podnikani

Asus ROG Strix G18
zivan píše:A podle jakych podminek ho chces vratit? Pokud podle obc. zakoniku, tak ten plati pro prvni dva roky a dale myslim jen v pripade, ze nejsou stanovena pravidla te prodlouzene zaruky. A tu lhutu uz jsi prosvihnul.
Vsak rikam, ze mam prodlouzenou 3letou zaruku. To se snad vztahuje i na vraceni penez nebo ne?
orgasmic: jak rikam, servisak rikal, ze po pate. A zda se mi, ze servisak je ferovy chlap, takze mi asi nezbyva pockat na tu patou zavadu a odstoupit.
-
- guru
Mas zaruky:
a) od vyrobce - kazdy muze mit jine podminky, muze v nich byt zakazano otevirat notebook, vraceni jen casti penez...atd.
b) ze zakona jako spotrebitel - minimalne 2 roky, mas pravo na odstoupeni pri x-te zavade, vyreseni do 30 dnu...atd.
A ty sis prodlouzil tu od vyrobce.
Jinak se zakonna zaruka prodluzuje o dobu, kdy byl notebook v reklamaci. Takze bys ho mohl mit jeste tesne v klasicke dvoulete zaruce.
a) od vyrobce - kazdy muze mit jine podminky, muze v nich byt zakazano otevirat notebook, vraceni jen casti penez...atd.
b) ze zakona jako spotrebitel - minimalne 2 roky, mas pravo na odstoupeni pri x-te zavade, vyreseni do 30 dnu...atd.
A ty sis prodlouzil tu od vyrobce.
Jinak se zakonna zaruka prodluzuje o dobu, kdy byl notebook v reklamaci. Takze bys ho mohl mit jeste tesne v klasicke dvoulete zaruce.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
-
- Moderátor
-
- Moderátor
-
- Moderátor
-
- guru
Samozrejme plati, ze informaci o odstoupeni musis rict hned na zacatku reklamace a nechat si to zapsat do rekl. protokolu.
Ale ted me mate ta zaruka. Nema mit T rada 3 roky rovnou? Pak by asi dost zalezelo na podminkach prodejce, jestli ma upozorneni na jine podminky po dvou letech. Nebo mel opravdu jen dva roky a ty sis dokupoval treti? A koupil sis to rozsireni zaruky od Lenova (neco jako tohle) nebo nejakou zvlastni zaruku od prodejce?
Ale ted me mate ta zaruka. Nema mit T rada 3 roky rovnou? Pak by asi dost zalezelo na podminkach prodejce, jestli ma upozorneni na jine podminky po dvou letech. Nebo mel opravdu jen dva roky a ty sis dokupoval treti? A koupil sis to rozsireni zaruky od Lenova (neco jako tohle) nebo nejakou zvlastni zaruku od prodejce?
Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“