Ahoj kluci.
Mám menší problém, který prostě nevím jak vyřešit.
Mám poskytovatele Internethome přes tu parabolu na baráku. Takže asi to funguje na bázi wifiny. Rychlost mám cca 10down/12up za 399,- to celkem jde.
Ale teď k mému problému. Jde to poznat nejvíc na online hraní (při normálním používání netu si toho totiž člověk ani nevšimne.), že někdy po 10 někdy po 15, 30 minutách a nebo i až po hodině mi prostě sám od sebe padne net třeba na 5 vteřin a pak se zase rozjede. Což má za příčinu námi gejmery neoblíbený disconnect (no a třeba v takové DOTĚ a nebo při rajdu ve wowku, popřípadě v PayDay 2, když jedu misi třeba na hoďku, je to dost nepříjemné, často až k nas****).
Tenkrát mi internet blbnul nějak víc a měnili mi jak ten modem co je na baráku tak nějakou kartu.
Problém je v tom, že když tam zavolám, že to tohle dělá tak prostě řeknou, že nevidí problém. Zavolám tam podruhé, potřetí, přijede mechanik a nic nezjistí. Ping 19. Rychlost pěkná, upload bomba.
Můj problém je v tom, že nic jinýho tu nejde, jedině O2 přes ADSL, jenže mi budou garantovat jen 6mb, ale za 299,-.
Moje otázka tedy. Tenhle net od Internet homu mám už hrozně dlouho, mezi tím si ho mezi sebou přeprodávali až skončilo tady u té odnože O2 (od té doby to šlo někam). Tyhle disconnecty dostávám cca rok. Osobně jsem si myslel, že mají přetíženou síť večer. Ale tyhle DC mi to dělá už i ráno.
Co mám dělat? Vypovědět smlouvu jít do pomalejšího O2 (max cca 6mega). A nebo to zkusit nějak vyřešit? Ale jak?
Rada - WIFI
Jo ještě mě napadlo jestli to nemůže dělat muj wifi router, přes který mám net roztahanej do baráku.
Z toho modemu na baráku jde lankovej kabel, kterej mám píchnutej do toho routeru. Můžu jedině ho zkusit napřímo napojit na mýho kompa a testovat (budu ho teda muset celej přemístit) jestli to nemůže dělat ten můj TP LINK.
Ale většinou když to takhle padne, tak já dostanu DC a mladá co kouká na seriál na notesu má taky sek.
Může to bejt tim externim routerem?
popřípadě nemůže být blbě nastavený? Ale, když nemám tenhle DC tak net běží v pohodě stahuju tak 800 - 1200 kbps
Pokud to teda nebude dělat i na přímo píchnuté do modemu od providera.
Ještě zkusím updatnout ten router.
JEŠTĚ TAKOVEJ UPDATE:
Teď už to bude jen otázkou gamingu. Nejčastěji, kdy jsem ten DC dostal bylo, když se ve WOWku pullnul boss. Čili v případě, kdy podle mě docházi k největšímu uploadu a downloadu zároveň (data a informace od ostatních hráčů). Jako kdyby to bylo přetížený.
Další UPDATE:
trochu jsem brouzdal a vypadá to, že to bude fakt problém v tom routeru, který sám od sebe disconnectne a reconnectne net, dost lidí s tím má i v zahraničí problémy. Zkusím dneska ponastavit pár věcí stáhnout firmware a tak. Nejvíc jsem se dočetl, že by mohlo pomoct nastavit lease time (což je nějaká doba pronájmu toho odebírání internetu, nerozumím tomu, ale zkusím
)
Z toho modemu na baráku jde lankovej kabel, kterej mám píchnutej do toho routeru. Můžu jedině ho zkusit napřímo napojit na mýho kompa a testovat (budu ho teda muset celej přemístit) jestli to nemůže dělat ten můj TP LINK.
Ale většinou když to takhle padne, tak já dostanu DC a mladá co kouká na seriál na notesu má taky sek.
Může to bejt tim externim routerem?
popřípadě nemůže být blbě nastavený? Ale, když nemám tenhle DC tak net běží v pohodě stahuju tak 800 - 1200 kbps
Pokud to teda nebude dělat i na přímo píchnuté do modemu od providera.
Ještě zkusím updatnout ten router.
JEŠTĚ TAKOVEJ UPDATE:
Teď už to bude jen otázkou gamingu. Nejčastěji, kdy jsem ten DC dostal bylo, když se ve WOWku pullnul boss. Čili v případě, kdy podle mě docházi k největšímu uploadu a downloadu zároveň (data a informace od ostatních hráčů). Jako kdyby to bylo přetížený.
Další UPDATE:
trochu jsem brouzdal a vypadá to, že to bude fakt problém v tom routeru, který sám od sebe disconnectne a reconnectne net, dost lidí s tím má i v zahraničí problémy. Zkusím dneska ponastavit pár věcí stáhnout firmware a tak. Nejvíc jsem se dočetl, že by mohlo pomoct nastavit lease time (což je nějaká doba pronájmu toho odebírání internetu, nerozumím tomu, ale zkusím

Musíš zjistit kde je problém, připoj PC kabelem k routeru!
Dělá to skus vyhodit router a připojit přímo přestalo to koupit výkonnější router.
Nedělá to pak je zrada ve wifi mezi routerem a PC prostě připojit PC kabelem.
Wifi není spolehlivá technologie a rušení existuje.
To že to kdysi neblblo bude tím že si soused pořídil wifi taky a prostě se rušíte.
Dělá to skus vyhodit router a připojit přímo přestalo to koupit výkonnější router.
Nedělá to pak je zrada ve wifi mezi routerem a PC prostě připojit PC kabelem.
Wifi není spolehlivá technologie a rušení existuje.
To že to kdysi neblblo bude tím že si soused pořídil wifi taky a prostě se rušíte.
Zpět na „Ostatní náměty k diskusi“