Apple MacBook
Apple MacBook
Rád bych se zeptal na trackpad: tím lze posouvat jen kurzor myši, nikoliv spustit nějakou aplikaci poťukáním jako je to u touchpadu win. notebooků? Trackpadem mohu pouze posouvat kurzor myši a tlačítkem otevírat aplikace dle využití jedním nebo dvojitým stiskem...
Apple MacBook white 2GHz Core2Duo, 1GB RAM, 80GB HDD, combo drive, OS X Leopard 10.5.3, (iLife 08')
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
Trackpad u Apple funguje uplne stejne jako u Win notebooku. Pokud chces pouzivat potvrzeni klepnutim na trackpad, tak musis tuto funkci povolit v System Preferences>Keyboard&Mouse>Trackpad a tam zaskrtnout Clicking.
Apple ma jeste funkci scrollovat pomoci dvouch prstu jak nahoru dolu tak i doprava doleva.
Apple ma jeste funkci scrollovat pomoci dvouch prstu jak nahoru dolu tak i doprava doleva.
(MacBook Pro - 2.33GHz/3GB DDR2/ATI X1600 256MB/120GB 5400rpm/DVD-RW slot-in/2,54kg/Mac OS X 10.5.1)
Think different.
Think different.
Aha, dík moc. Ještě jedna taková otázečka. Omylem jsem si smazal v takovém tom základím okně, kde je vlevo sloupec documents,harddisk atd. položku applications, tím že jsem ji přesunul na plochu (tím se to smazalo). Nevíš jak ji vytvořit? Díky
-při každém startu mi 1x blikne LCD, to je normální?
-při každém startu mi 1x blikne LCD, to je normální?
Apple MacBook white 2GHz Core2Duo, 1GB RAM, 80GB HDD, combo drive, OS X Leopard 10.5.3, (iLife 08')
díky, opravdu to tam bylo jen odškrtlé, tak jsem to zaškrtnul. Akorát nechápu, proč mi hned po zmáčknutí tlačítka na zapnutí pc jedenkrát blikne LCD...
-jinak při zapojení do sítě je v místě zapojení toho magsafe kabelu do konektoru slyšet více napětí nebo něco v tom smyslu, to by mělo být taktéž normální?
P.S.: je to vlastně jen takový záblesk...to blinkutí (u českého servisu říkali,že to bliknutí je normální)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
-jinak při zapojení do sítě je v místě zapojení toho magsafe kabelu do konektoru slyšet více napětí nebo něco v tom smyslu, to by mělo být taktéž normální?
P.S.: je to vlastně jen takový záblesk...to blinkutí (u českého servisu říkali,že to bliknutí je normální)
Díky, to jsem si oddychnul...
Je to můj první Mac. Zkoušel jsem včera volat i do servisu (Český servis-byli i po telefonu ochotní). Tam taktéž řekli, že je to běžná záležitost. To vypadá, že by to mohlo mít význam jako boot, nebo hardwarová kontrola... ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Nevíte někdo prosím, jak sdílet dokumenty? Tedy co nastavit a jak se připojit mým MacBookem k windows pc přes síťový kabel?
Připojit se pomocí windows pc k macbooku mi šlo přes zadání ftp, která se vytvořila po aktivaci ve složce sharing v ovl.panelech u macbooku. Ovšem mp3 jdou přesunout v pohodě, dokonce i jeden word dokument šel, ale ostatní word dokumenty ne, což nechápu: na pc se zobrazily chyby: 200,227,553, jednou i 550. Nevím, co to znamená, ale ty word dokumenty by na mac přesunout měly jít...
Díky
Připojit se pomocí windows pc k macbooku mi šlo přes zadání ftp, která se vytvořila po aktivaci ve složce sharing v ovl.panelech u macbooku. Ovšem mp3 jdou přesunout v pohodě, dokonce i jeden word dokument šel, ale ostatní word dokumenty ne, což nechápu: na pc se zobrazily chyby: 200,227,553, jednou i 550. Nevím, co to znamená, ale ty word dokumenty by na mac přesunout měly jít...
Díky
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
Musis si zaskrtnout v System preferences>Sharing>Windows sharing a pak bys mel ve finderu videt ikonu Network a t6am pak uvidis pocitace v siti a pokud ne kdyz mas aktivni Finder zmackni jabko+k a zadej ip adresu pocitace kam se chces pripojit.
Nebo si muzes stahnou aplikaci Sharepoints, ktera ti sdileni usnadni, ale jde to i primo v Mac OS
Nebo si muzes stahnou aplikaci Sharepoints, ktera ti sdileni usnadni, ale jde to i primo v Mac OS
(MacBook Pro - 2.33GHz/3GB DDR2/ATI X1600 256MB/120GB 5400rpm/DVD-RW slot-in/2,54kg/Mac OS X 10.5.1)
Think different.
Think different.
Tak se mi to jakžtakž povedlo, ale stejně je to divné. U win. pc jsem nastavil dokumenty na sdílení (ikona-ruka pod složkou). Poté zapojím Lan kabel k oboum strojům a na win pc se ukazuje připojení, pak se napíše, že je jen částečné. Na macu otevřu Go a pak Network (nebo jablko+shift+K), ale okno jen problikne, takže musím dát go a třeba computer a tam pak vybrat network. Bohužel se mi ale často stane,že se tam nevyobrazí win.server (tedy win.pc), připojení pomocí zadání ip jablko+k jde jen pokud je na win.pc nainstalován PCMACLAN. Jestli mím zapnutý na xpéčku u win.pc firewall, na tom nesejde. Co se týče připojení z winpc na mac, tak není problém. Udělal jsem si zástupce mac pc na plochu,takže jen zadám jméno a heslo a už jsem v macu....
Není to divné?
Díky
Není to divné?
Díky
Ahoj všem,
měl bych dotaz ohledně LCD MacBooku. Je faktem, že v poslední době mívám běžně občas lehkou migrénu, ale toto už je moc. Pokud pracuji na stolním windows pc s 19'' 16:10 LCD, je vše ok. Ovšem jakmile pracuji s Macbookem, tak již po deseti minutách mě rozbolí hlava a po delší době je mi i hůře. Zkoušel jsem nastavit jas, kontrast, barevně kalibrovat LCD a dokonce i přes SwitchRes X změnit frekvenci. Bohužel nic nepomohlo. Myslíte, že by se mohlo jednat o závadu LCD??? Zdá se mi to dost divné...
Díky
měl bych dotaz ohledně LCD MacBooku. Je faktem, že v poslední době mívám běžně občas lehkou migrénu, ale toto už je moc. Pokud pracuji na stolním windows pc s 19'' 16:10 LCD, je vše ok. Ovšem jakmile pracuji s Macbookem, tak již po deseti minutách mě rozbolí hlava a po delší době je mi i hůře. Zkoušel jsem nastavit jas, kontrast, barevně kalibrovat LCD a dokonce i přes SwitchRes X změnit frekvenci. Bohužel nic nepomohlo. Myslíte, že by se mohlo jednat o závadu LCD??? Zdá se mi to dost divné...
Díky