Dobrý den,
rád bych se zeptal, zda-li je normální mít při plné zátěži na cpu teplotu kolem 100 stupňů. HDD okolo 50 a gpu 75. V klidu cpu 50 - 60.
Mně se to normální nezdálo. Proto jsem volal na servis, kde mi bylo řečeno, abych použil CD, které jsem dostal spolu s NB. Pokud by diagnostické nástroje našly nějakou chybu, poslali by mi technika.
Nástroje samozřejmě nic nenašly. Možná asi proto, že v době testu je teplota cpu kolem těch 50 stupňů. Dnes se mi NB dokonce kvůli přehřívání vypnul.
Mám ho už přes rok. Ještě jsem ho nijak výrazně od prachu nečistil. Ale pomocí programu zjišťuji, ze větráčky běží správnou frekvencí.
Další problém je, že pokud přepnu z náročné aplikace (hry) do woken pomocí ALT + tab, sníží se během sekudny! teplota cpu o 10 až 15 stupňů. Pro mě celkem nepochopitelné.
Přemýšlím o nějakém spreji se stlačeným vzduchem. Vzhledem k tomu, že je to můj první NB si tím úpně jistý nejsem.
Nejsem si jistý, jestli by to vůbec pomohlo, když jsou větráčky nejspíš v pořádku. Vysavač se mi moc používat nechce, protože to na nějakém fóru nedoporučovali.
Konfigurace:
cpu T7250
gpu 8400m
4gb ram
80gb disk
Win XP prof
Dell vostro 1500 - teplota
ze se prudce snizi teploty, kdyz vylezes ze hry do oken, je normalni, proto se napr. nedaji sledovat teploty v programech, ktere neumi zapsat max.namerenou teplotu a meri jen realtime.
jinak za ten rok se muze dostat do ntb pomerne dost bordelu.. ja bych to stlacenmy vzduchem zkusil protahnout...
btw. to, ze se sam o sobe v zatezi vypne, uz o prehrivani svedci. pokud mas NBD zaruku, zadal bych bych vymenu pasty pod chladicem a procisteni chladice.
jinak za ten rok se muze dostat do ntb pomerne dost bordelu.. ja bych to stlacenmy vzduchem zkusil protahnout...
btw. to, ze se sam o sobe v zatezi vypne, uz o prehrivani svedci. pokud mas NBD zaruku, zadal bych bych vymenu pasty pod chladicem a procisteni chladice.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro