Dobrý den...
mám pár drobných problémů s notebookem Dell Inspiron e1505. Je to můj první notebook a tak se v nich nevyznám natolik abych věděl o co kráčí, tak zde je můj problém.
Nainstaloval jsem si všechny ovladače, které jsou k tomuto typu zapotřebí na stránkách podpory firmy Dell. Používám svůj originální OS Windows XP Home. Problém v podstatě není žádný ( tedy občas)... někdy se stává že po načtení operačního systému trpí klávesnice i touchpad zvláštní sekavostí ( kurzor touchpadu nepřechází plynule, ale jako kdyby "skáče", což je o nervy) a klávesnice občas zreaguje až napotřetí stisknutí... Zvláštní na tom je, že se to stává jen občas. Jindy zase funguje plynule vše jak má....takže opravdu netuším kde vězí problém...
Problem s Dell e1505 Inspiron
Pri popisovanych problemoch by som najprv zacal updatom BIOSu na najnovsiu verziu, ak bude pretrvavat tak nabootovat z nejakeho CD napr. Hirens - najdes cez google vypalis image a ides, tam Memory test spustit - Memtest ak ani tam po par hodinkach nic tak reinstal windowsu a nanovo drivery ak nepomoze tak reklamovat ale podlamna by tomu bios mohol pomôct nakolko zvycajne obsahuje aj KB controller prip. mozu byt v kolizii nejake prerusenia IRQ a to by taktiez mal riesit novy BIOS takze rozhodne skus .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
Takže...po pár pokusech s BIOSEM a napájením jsem zjistil jednu podivnost....BIOS mi vykazuje nulovou baterii ( je udajne nepritomna ) ale součást Li-ion 11.1V 7200mAh přece baterie je, ne? Podivné sekání touchpadu a klávesnice je s tím spojená...pokud mi svítí zelená dioda baterie...je to špatně..pokud mi poblikává oranžová dioda, že je PC zapojeno v síti je vše v pořádku. Když bateri vyjmu a vše jeden jn přez síť je také vše vždy v pořádku...může to mít nějakou souvislost?
Notebook jsem zakoupil od gigacomputer...a bohužel na baterii se záruka nevztahuje. Je bezpečné užívat notebook bez baterie jen v síti? ( Chvilku mi potrvá naž našetřím na novou baterii - jsem student )
http://www.laptop-battery-inc.co.uk/ima ... 042KO1.JPG Toto je model baterie, který je v notebooku přítomen...
Notebook jsem zakoupil od gigacomputer...a bohužel na baterii se záruka nevztahuje. Je bezpečné užívat notebook bez baterie jen v síti? ( Chvilku mi potrvá naž našetřím na novou baterii - jsem student )
http://www.laptop-battery-inc.co.uk/ima ... 042KO1.JPG Toto je model baterie, který je v notebooku přítomen...