Problem s Dell e1505 Inspiron

notebooky DELL (Precision, Latitude, Inspiron) a vše kolem nich
ZydarCz

Problem s Dell e1505 Inspiron

Příspěvekod ZydarCz » 21 zář 2010 12:26

Dobrý den...

mám pár drobných problémů s notebookem Dell Inspiron e1505. Je to můj první notebook a tak se v nich nevyznám natolik abych věděl o co kráčí, tak zde je můj problém.

Nainstaloval jsem si všechny ovladače, které jsou k tomuto typu zapotřebí na stránkách podpory firmy Dell. Používám svůj originální OS Windows XP Home. Problém v podstatě není žádný ( tedy občas)... někdy se stává že po načtení operačního systému trpí klávesnice i touchpad zvláštní sekavostí ( kurzor touchpadu nepřechází plynule, ale jako kdyby "skáče", což je o nervy) a klávesnice občas zreaguje až napotřetí stisknutí... Zvláštní na tom je, že se to stává jen občas. Jindy zase funguje plynule vše jak má....takže opravdu netuším kde vězí problém...

MaTToS
guru

Příspěvekod MaTToS » 21 zář 2010 16:23

Pri popisovanych problemoch by som najprv zacal updatom BIOSu na najnovsiu verziu, ak bude pretrvavat tak nabootovat z nejakeho CD napr. Hirens - najdes cez google vypalis image a ides, tam Memory test spustit - Memtest ak ani tam po par hodinkach nic tak reinstal windowsu a nanovo drivery ak nepomoze tak reklamovat ale podlamna by tomu bios mohol pomôct nakolko zvycajne obsahuje aj KB controller prip. mozu byt v kolizii nejake prerusenia IRQ a to by taktiez mal riesit novy BIOS takze rozhodne skus .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .

ZydarCz

Příspěvekod ZydarCz » 21 zář 2010 19:15

Díky. Zkusím. Jinak co znamená že inicializace souboru cli.exe se nezdařila? Poslední den se mi to začalo objevovat....
Každopádně děkuji za radu...

ZydarCz

Příspěvekod ZydarCz » 24 zář 2010 21:14

Takže...po pár pokusech s BIOSEM a napájením jsem zjistil jednu podivnost....BIOS mi vykazuje nulovou baterii ( je udajne nepritomna ) ale součást Li-ion 11.1V 7200mAh přece baterie je, ne? Podivné sekání touchpadu a klávesnice je s tím spojená...pokud mi svítí zelená dioda baterie...je to špatně..pokud mi poblikává oranžová dioda, že je PC zapojeno v síti je vše v pořádku. Když bateri vyjmu a vše jeden jn přez síť je také vše vždy v pořádku...může to mít nějakou souvislost?
Notebook jsem zakoupil od gigacomputer...a bohužel na baterii se záruka nevztahuje. Je bezpečné užívat notebook bez baterie jen v síti? ( Chvilku mi potrvá naž našetřím na novou baterii - jsem student )

http://www.laptop-battery-inc.co.uk/ima ... 042KO1.JPG Toto je model baterie, který je v notebooku přítomen...

Zpět na „notebooky DELL“